• muhtemelen minibüsçü eşrafının taşlı sopalı protesto edeceği hadise
  • öngörülen bitiş süresi 2,5 sene. (inşallah)
    bittiğinde anadolu yakası için yapılmış en faydalı eserlerden birisi olacak.

    2012 düzeltmesi: 7 sene olmuş lan. bu kadar sürede üç metro yapılırdı diyeceğim ama biliyoruz bu işlerin çabuk biten şeylerden olmadığını. ama iyi tarafı şu ki bitiyor. bolu tüneli gibi oy oy bitmeyen bir kara delik değilmiş. yapandan, edenden allah razı olsun. bu halkın menfaatine doğru atılmış her adım, arkada başka rantları söndürse da (veya doğursa da), doğuştan rahatsız çevreleri kudurtsa da takdiri hak eden, teşekkürü hak eden adımdır. rte'nin uzun yıllar hayaliydi bu metro. keşke, eski hükümetler de rte kafasında olaydı da şu metro bir 10 sene önce yapılaydı. gamsızlık.
  • keşke zamanında tayyip erdoğan'ın yapmak istediği bu procenin önü kesilmeseydi de şu anda bu metroyu kullanarak gidip geliyor olsaydık kadıköy'e.

    bu proceyi engelleyen güruh şimdi hatıralarını yazıyor. umarım bir halkı neden 15 sene daha gebze-harem sürülerine mahkum ettiklerinin sebebini de yazarlar. umarım bu çilekeş halkın ulaşımda çektiği sıkıntıyı ve perişanlık toplamlarını şimdi bir yerlerinde hissediyorlardır.
  • iki buçuk senede bitirilmesinin hayalden ibaret olduğu, gerçekleşse tadından yenmeyecek proje. altı duraklı metro hattını altı senede bitirip, çok matah bir şey yaptıklarını zanneden, bunun üstüne mustafa sandal gibi bir insanı bile bu projenin içine katıp klip çektirerek "aman aman ne işler" becerdik zihniyeti zaten ilgilenmedikleri anadolu yakası'nda bu işi bu kadar kısa süre içinde bitirebileceklerini söylüyorlar.

    umarım dedikleri gibi olur ve umarım toplu taşımacılığı rezalet minibüslerle ve on dakikada bir otobüs kaldırmakla çözeceğini sanan zihniyet beni utandırır. istanbul' da toplu taşıma adına somut ve gerçekten işe yarar bir projeyi ölmeden görmüş oluruz böylece.
  • gerceklesmesi ile new york metrolarindan farki olmayacak, faydali eser.
  • dudullu - ümraniye - üsküdar metrosu ile ibrahimağa 'da (acıbadem nautilus alış veriş merkezi civarı) entegre olacağı söyleniyor.
  • her gün dolmuslarla kattetmek zorunda oldugumuz bu güzide hat bize daima metro olsa hayali kurdurtmustur. hayal diyorum cünkü biz sehir efsanelerine inanan bir grup genciz. o hatti minibüs mafyasi ele gecirmis hayatta izin vermez diyolardi. o mafya nasil güclü, vururlar yapanlari diyorlardi.
    biz de korkuyoduk.
    hem tabii o kadar minibüs nasil izin versin; kendilerini issizlige ve parasizliga sürükleyecek bu garip metro isini.
    hani minibüs kornasi vardir ya, sizi en huzurlu aninizda bile deli eder.
    en cok onu anariz heralde bu hayal proje gercek olursa.

    ama ne demis büyüklerimiz;
    hayaller gercek olsa; seni her gün görürdüm
    o incecik beline sarilarak yürürdüm..

    veya
    (bkz: olmayacagini bildigin hayaller kurmak)
  • euro tunnel'i yapmak icin ozel uretilen devasa kaziciyi getirseler bile 2.5 yilda bitmesi imkansiz metro.
hesabın var mı? giriş yap