• evet sayın suserlar yanlış duymadınız. sahte battalbey çigköftecisi ne bileyim sahte lokmatacı falan anlarım. ama bu insanlar sağlıkla ilgili bir sektörde kurumsal bir firma adıyla sahte bir dükkan açmışlar. kadıköy'de rıhtımdan boğaya giden altıyol'da iki ay önce açıldı bu dükkan. ben lenslerimi hep caferağa mahallesi'ndeki dükkanlarından aldığım için içine girmedim bile. gözlerim eksi 12 numara. bu optik benim için hep lens bulunduruyor. ve piyasadaki en uygun lensleri ve solüsyonları satıyor. (bkz: lensci.com) sitesi de bu firmaya ait. nasıl pamukkale turizm için destek kampanyası açtıysam bu firma için de başlık açma ihtiyacı hissettim. işini düzgün yapan kaç firma kaldı ki.size gözüm optik firmasının mesajını iletiyorum.
    sahte isim bilgisi
    değerli müşterimiz,
    kadiköy altıyol'da açılan dükkan ile güvendiğiniz gözüm optik firmamızın bir ilişkisi yoktur. sizleri bu firmadan göreceğiniz zarardan korumak için bilgilendirmek istedik. ismimizi izinsiz kullanmaktadırlar. hukuki süreç başlatılmıştır, bilgilerinize sunarız.
  • hukuki olarak sahte değil aynı ismi kullanan başka bir esnaftır.

    asıl gözüm optik'in yapması gereken şey bu kadar şubeye ulşamış, hizmet kalitesini kanıtlamış, müşteri portföyünü oturtmuş bir firma olarak zamanında marka tescilini yaptırıp adını koruma altına almaktı. muhtemelen diğer işletme açıldıktan sonra marka tesciline başvurmuşlardır. onaylandıktan sonra da marka ihlali davası açacaklardır.
  • (bkz: öz gözüm optik)
    öz sol üstte çapraz ve küçük puntolarla yazılı.
  • gözüm optik iki isimle varmış. biri 25 yıl önce biri 17 yıl önce açmış o dükkanı. tabi o zamanlar internette dükkan adı sorgulanmadığı için belki de bihaberlerdir. 17 yıl önce açan gözüm optik kurumsallaşmış ve kendini geliştirmiş. her ne kadar önce açan isim konusunda haklı olsa da bu kadar kurumsallaşmış bir firma ile aynı isimde olmak sorun getirir. şimdi bir taraf 90 liraya lens satarken diğeri 130 liraya satmaktadır. bu da firmaya aykırı bir durumdur. kurumsallaşamayan firma ismini değiştirmelidir.
hesabın var mı? giriş yap