• sosyal bilimlerle ilgili bir bölümdeyse %98 feminizm veya women studies çalışır. ulan hepiniz aynısınız be. dili pabuç kadar çıkarıp çemkirmeye gelince "erkek egemen toplum kadınları sınırlüyür lölölölö" diye bağırıp çağıran kadınları serbest bıraktığınızda yine gidip 2 bölümden birini seçer. her şeyi siktir et, %90'ının kızlardan oluştuğu bölümlerinde birbirini öyle gazlarlar ki, sonunda berbat teoriler çıkar ortaya. bir bakarsınız ki kadın deneyimini erkekler kadınlardan daha iyi anlamış.

    şahsen parlak bir zihne sahip dişi arkadaşlarımın bile çıkıp "yakın çağ izlandasında kadın", "anarkofeminizmin irigaray okuması", yok efendim sik sok "ekofeminizm ve ulus devletler" gibi tezler yazdığını görünce kova kova kusasım geliyor. oğlum sırf kadınsınız diye gerek yok bunu yapmanıza. gerçekten gerek yok.
  • 4 yıllık öğrenim hayatım boyunca sadece bir kez denk geldiğim kadın türüdür. 2010'da mezun oldum ama dersinden geçirmek için bana yaşattığı travmayı hala atlatabilmiş değilim. entry'i okuyanlar içerisinde istanbul üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi öğrencisi varsa eğer, kimden bahsettiğimi tahmin edebilirler.
  • 2500 tane vize, final, quiz vs sınava girmis birisi olarak sınavımı yanlış cevap kağıdından değerlendirmiş ve bunu sisteme girmiş akademisyen kadındı. sonra düzellttirdik.
  • isini düzgün yapanına henüz rastlanılmamıstır.nasıl akadesmiyen oldukları büyük soru isaretidir.
  • 5harfliler'de bu konuyla ilgili güzel bir makale çevirisi yayınlanmış. kalpsiz ve çekilmez denilen ya da kadınlıklarına laf sayılan* bu akademisyenleri anlamak için iyi bir ilk adım olabilir kanaatindeyim.

    http://www.5harfliler.com/…-tarz-olarak-kalpsizlik/
  • uzak durmayın, kaçın.
  • 2016 yılında,

    araştırma görevlilerinin %49,8'ini
    öğretim görevlilerinin %43,8'ini
    yardımcı doçentlerin %40,2'sini
    doçentlerin %35,1'ini
    profesörlerin %29,5'ini oluşturanlardır.

    detay: http://www.dogrulukpayi.com/…orani-turkiye-de-yuzde
  • merak ederim neden hep eski ve güzel çıktıkları fotoğrafları koyarlar. neden bu eziklik yahut ego? hocam, bir insanın ömründe yapacağı işin 5 katını yapıp profesör olmuşsun. saygılarımı sunarım. fakat 30 sene önce çekilen (hatta şopla modernize edilip düzeltilen) fotoğraflarını neden koyuyorsun sitene, sayfana, akademik kataloğa vs vs. . beğenilmeyi herkes ister de orası yeri değil sanki.
  • ilgili kisi lisede duz lise okur ve 2 yillik konuyla alakasiz bir bolume girer. yatay geciş ile ozel yetenek sinavina girmeden 4+1 yillik guzel sanatlara gecis yapar. bir de farkli bolumden yuksek lisans patlatir. ardindan sadece ales ve ve yds ye calisarak acilan kadroya basvurur (o zamanlar) puanlari yuksek oldugu icin kazanir.

    simdi bana bu akademisyenden ders alan ögrencilerin ne ogreneceklerini soyler misiniz? koca bir hic. desen, tasarim, yetenek, beceri malesef yok ama siz ondan ders aliyorsunuz. kadin da olsa ben boyle isin icine ederim.
hesabın var mı? giriş yap