• ulkemizde er ve erbas formatindan ziyade kadin subay formatinda gorulen kadin veya asker çeşidi.
  • bizim hala 2009 yılında tartıştığımız meseleyi osmanlı imparatorluğu yıkılış yıllarında bir deneyelim demiş ve kimse tarafından pek bilinmese de ilk kadın askerler 1916 yılında girmiş kışlaya.

    1911 yılında trablusgarb ile başlayan ve osmanlı devleti'nin yıkılış sürecini başlatan savaşlar dizisiyle büyük kentlerde oturan pek çok kadın eşleri cephelere koşunca çaresiz kalmış,pek çok toplumsal yaralar doğurmuş savaş haliyle.kadınlar eşsiz,çocuklar aç kalmış ve harbiye nezareti duruma kayıtsız kalamamış tabiki.

    "kadınları çalıştırma cemiyet-i islamiyesi" kurulmuş ve cemiyet, bir anda osmanlı imparatorluğu'nun en fazla sayıda kadın işçi çalıştıran kuruluşu haline gelmiştir.

    ittihat ve terakki cemiyeti'nin gölgesinde ve enver paşa'nın himayesinde hızla büyüyüp gelişen kadınları çalıştırma cemiyet-i islamiyesi zamanla kuruluş amacının dışına taşan bazı faaliyetlerde de bulunmaya başlamış ve alınan kararla cemiyete üye kadınlar gazetelere ilan verilerek evlendirilmeye başlanmıştır.amaç çaresiz kadına sığınacak bir yer bulmak ve böylece cemiyetin yükünü hafifletmektir.evlenen çiftler gazeteyle halka duyurulup,cemiyetin reklamı bile yapılmıştır.

    (bkz: osmanlı'nın ilk desti izdivaç kurumu)

    bu cemiyet daha sonra tekrar bir ilke imza attı ve kadınları askere alma projesini başlattı.

    (bkz: birinci kadın işçi taburu)

    aşılı olan,ehli namuslu ve iffetli olduğuna dair muhtardan kağıt alabilenı,kucağında taşınır bebeği olmayan her kadın gönüllü bir osmanlı askeri olabilecekti artık.üniformasını giyip postalını bağlayan girdi kışlaya.

    kadınlar için kışlada yapay işler yaratıldı; çünkü zaten onları cepheye gönderme plan dahilinde değildi,ama yine de erkekten yaradılışı gereği daha nazik olan kadın yol kazılarında kazma kürek kullanma,kum çekme,taş taşıma gibi işler de başarısız oldu,yorgun düştü.

    netice de fazlaca altyapısı oluşturulmadan hayata geçirilmiş bu reform projesi fazla ayakta kalamadı ve kadınları çalıştırma cemiyeti başkanı ve başkumandan vekili ve harbiye nâzırı enver paşa'nın emriyle 10 eylül 1917 günü birinci ordu bünyesinde oluşturulmuş olan kadın işçi taburu, 1 ocak 1919 günü, lağvedilerek tarihe karıştı.
  • askeriye
  • türk tarihinin gölgede kalmış en müthiş projesi
  • israilli biri icin gayet normal bir kavram.
  • bilimkurgu filmlerinde/oyunlarında sıkça görülürler. kadın askerler, toplumda normal karşılanan bir olgu haline gelmiştir.

    (bkz: starship troopers)
    (bkz: battlestar galactica)
    (bkz: star wars)
    (bkz: starcraft)
    (bkz: warhammer)
    (bkz: final fantasy)
  • suriye, türkiye savaşının gidişatını değiştirebilecek gizli silahımızdır. alınan bilgilere göre eğer askerlerin bıyık bırakmasına izin veren genelge geçerse kezbanlarımız da vatan için savaşacaklarmış.
  • aynı zamanda manken de olabiliyor bazısı...

    http://thebrigade.thechive.com/…on-model-24-photos/
hesabın var mı? giriş yap