• ne diyo bu?
  • bi ingiliz arkadaş vardı online oyundan, bi seferinden "kızları sevmiyorum, lahana gibi korkuyorlar" demişti.

    aynı elektriği başlığı açan arkadaştan da aldım.

    not: arkadaş gay olduğunu naif biçimde anlatıyordu.
  • (bkz: maskulizm)
  • metindeki kadın kelimeleri kaldırılıp erkek yazılsa, metnin genel anlamsızlığına ek bir anlamsızlık oluşmuyor. o zaman hadi bakalım erkeklik kaldırılsın...
  • bir kadin isterse erkeklerin dikkatini cekmek icin jartiyer giyer, isterse carsafa burunur. bir kadin isterse kendisini obje olarak hisseder, isterse ozne olarak. ister aktif olur bir hikayede, ister pasif. ne olursa olsun kadin her zaman saygiyi hak eder.

    kadin dayak yiyip yiyip, aldatilip, asagilanip ayrilmiyorsa da, ya da cok sevildigi halde bikip ayriliyorsa da saygiyi hak eder. kadin askini haykirip karsilik alamiyorsa da, kadin ilani ask edeni reddediyorsa da saygiyi hak eder. kadin acizse de, gucluyse de saygiyi hak eder. kadin her davranisini karsi cinsi cekmek icin kurgulasa da, kadin karsi cinsi hic sallamasa da saygiyi hak eder. kadin seksi para icin yapiyorsa da, parasiz yapiyorsa da hic yapmiyorsa da saygiyi hak eder! hic bir zaman tiksinc degildir. istedigi her sey olabilme hurriyeti vardir kadinin bir insan olarak. sen bir erkek olarak hoslandigin kadinla vakit gecirmekte ozgursun. ama gidip de kendi tarzin olmayan kadinlari kucumseyemez, saygisizlik yapamazsin.
  • okuyup anlamadığınız metinlere anlamsız demeniz beni şaşırtmıyor ancak metin anlamsız değil.

    girdide kadın kavramınının pazarlanışı ve kalıplaştırılması üzerine yapılan eleştiriden sonra tüm bu bayağı hale gelen ‘kadın olma’ durumuna rağmen yine de refer edilen kadın kimliğinde kendini tanımlayanlardan nefret edilmediği ancak tiksinildiğini dile getirilmiş.

    metindeki çoğul dil akademik dili benimsemekten ya da herhangi bir sol fraksiyona ait topluluğun görüşünü belirtmekten kaynaklanıyor olabilir. sol fraksiyon dedim çünkü aslında yazı temelde anti-kapitalist ve feminist öğeler barındırıyor ve kalıplaşan, dayatılan kadın olma durumu yerine insanın dişisi tanımlamasını getirerek ‘kadın’ları o kimlikten kurtarma gayreti güdüyor.

    sadece başlığı okuyup yorum yapmadan önce be denildiğini anlamaya çalışın bence. tşkrler.

    edit: imla
  • iddialı bir manifestodur.

    okumayan ve okuduğunu anlamayanlar (ama yine de yazmak için bitmez tükenmez bir arzu duyanlar) için özet geçeyim:

    ne diyor manifestonun sahibi? dişi bir cinsiyettir, kadın ise bir toplumsal inşadır; benim de bu inşayla bir sorunum var. nedir sorunum? kadınlık, tüketilebilir cinsellik üzerinden kurgulanmış bir inşa, dişinin insanlığını ıskalıyor ve onu metalaştırıyor.

    bir anlamda feminist bir manifesto diyebilir miyiz? evet, hem de sapına kadar öyle.

    eleştiriler ilginç; kimisi manifesto sahibinin gey olduğunu ima etmiş, kimisi de kadınlar tarafından reddedildiğini. eh, demek ki çoğunuzun kadın deyince aklına gelen şey "sikilmesi çok hoş olan varlıklar"dan ibaret ki kadınlardan tiksindiğini söyleyen birine kadınların da işe yarar olduğunu kanıtlamak için cinsellik sunabilme durumlarını dillendiriyorsunuz.

    bu kadar inceyi sanmam ki görebilesiniz ama yine de yazayım dedim.
hesabın var mı? giriş yap