• (bkz: #15562946)
  • şahsımı bir ayda istifaya sürükleyen süreci barındıran zorluktur. tam istediğim gibi bir işi buldum, en büyük tv kanalı çok mutluyum dediğiniz an aslında sonun başlangıcıdır. bel altı vuruşları ile ünlüdür kadın yöneticiler.
  • kadınların; yönetmeyi uygulayabilip, çoğu zaman idare etmeyi beceremediklerinden doğan çıkmazlardır.
  • erkek egemenliğindeki iş hayatında bir kadının yönetici olabilmek için katlandığı zorlukların yansıması olabilir. öncelikle bu genellemeyi yapabilmek için yeterli sayıda kadın yönetici ile çalışmış olmak gerekir. kaç tanesini tanıyoruz? kaç tanesinin en azından varlığından haberdarız? bunların erkek yönetici sayısına oranı nedir? bir gariplik var değil mi?
    hem kadın olup hem de kadınların sadece kadın oldukları için iyi yönetici olamayacağını savunmanın dingilliği ise paha biçilmez.
  • bir kadın olarak kadın yöneticilerle çalışmanın en büyük zorluğu ister istemez girilen sidik yarışıdır. annen yaşındaki yönetici senin ondan "normal olarak" daha iyi bilgisayar kullanmanı , daha iyi bir diplomaya sahip olmanı , daha pratik düşünebilmeni ( taze kafa ) kolay sindiremez , hata kollar ama yakaladığında haşlamaz sadece böbürlenir seni ezdiğini düşünüp . erkek personelle nispeten daha iyi anlaşır çünkü onu zaten bir kadın olarak istihdam ederek "yenmiştir"...
    ayrıca katılır mısınız katılmaz mısınız bilmiyorum ama, başarılı kadın yöneticilerinin büyük kısmının lezbiyen veya biseksüel olduğunu düşünüyorum. çünkü ciddi bir ticari müesseseyi idare ettirebilmek duygusallık, incelik, hassasiyet, (malesef) kadınsal kibarlık, nezaket ve feminenlikten biraz uzak durmayı gerektiriyor. ayrıca bu kadar karmaşık bir ticari ve hukuki düzeni anlayabilecek biraz maskülen bakış açısı gerektiriyor sanırım. belki yurtdışında lezbiyenlerin ve özellikle belli bir yaştan sonra tercih edilen eşcinselliğin ( hani kuşadası'na gemilerle gelen bir sürü sevici nene gibiler ) türkiye'dekine oranla çok daha fazla olmasının nedeni kadınların daha çok yönetici kadrolarda oluşu, antiseksist uygulamaların katılığı ve yerinde işleyişi olabilir.
    kadın yöneticinin iyi yanı ne mi ? muayyen günden anlar. başka da bir güzelliği yok benim için.
  • işten ziyade iletişim temelli zorluklardır. kesinlikle bir standartları yoktur. bir günleri ötekini tutmaz, nasıl davranacağınızı asla kestiremezsiniz. hele hele yaşı geçkin bekar bir kadın yöneticiyle çalışıyorsanız vah halinize. allah kurtarın!
  • bir gün yüzünüze gülümsemekle kalmayıp iltifatlar yapan kişinin ertesi gün durduk yere olmadık şey için terslenmesi gerçeğini kabullenmek.
  • lanetliymiş gibi, hayatım boyunca çalıştığım 5 ayrı işte de ilk amirlerim kadındı. hepsi birbirinden farklı insanlardı; sosyal statüleri, eğitimleri, zevkleri, fiziksel durumları, kazançları.
    ama hepsinden ortak olan tek bir şey vardı: yerini kaybetme korkusu, ve bu korku da bütün davranışlarını şekillendiriyordu. bu korku elbette erkeklerde de var, ama kadınlarla karşılaştırılamayacak düzeyde. günümüzde kadınlara yapılan haksızlıklar, yükselmelerinin zor olması, onları yükseldikleri zaman böyle davranmaya itiyor ne yazık ki. işiyle ilgili, sizin uzmanlık alanınıza daha yakın bile olsa bir tavsiye vermeniz (örneğin bilgisayardan anlamayan amirinize, excel fonksiyonlarını kullanarak raporları çok daha kolay hazırlayabileceğini söylemeniz) çoğu zaman yerinde gözünüz olduğu şeklinde algılanıyor. bu biraz da kadınların karmaşık düşünce yapısından kaynaklanıyor sanki. biz erkekler genelde en kısa yoldan çözüme ulaşmaya çalışırken, kadınlar bütün ihtimalleri tek tek düşünmeyi tercih ediyorlar. biraz korku da olunca, bu düşünce yapısıyla herkesi kendilerine rakip olarak görmeye başlıyorlar, sonra da çalışanlarına hayatı zindan ediyorlar.
  • kadınlarla iletişim kurmayı beceremeyen, seksist, uyumsuz ve yabani erkeklerin şak diye sıralayabilecekleri zorluklar.
  • götümün kenarı erkek meraklılarının başka bi uydurması.

    bu dünyada size kadın ne lazım.
    bu kadar erkek sevicilikten bunalmayan bir cinste akıl ne arar,
    yok kadın amirin bi günü bi gününe uymuyormuş da bilmem ne.
    bari oricinal bişe üretseydin,
    hala daha kadının amirliğiyle baş edemeyip yerli yersiz bok atmalar,
    bu kadar boş kafayla tın tın nereye kadar..
hesabın var mı? giriş yap