• güzel görünmek için çaba sarf eden, bakımlı olan, giyim tarzı olarak ille de kapalı olma saplantısı olmayan kadının davranışlarına doğru dürüst bir anlam veremeyen, hatta böylesi kadınlara kötü gözle bakan, onları hafif kadın, potansiyel fahişe gözüyle gören erkek modelidir. yani kadının doğasından gelen, neredeyse kadın olmanın en güzel yanlarından biri olan güzellik çabası bu tür erkekler tarafından son derece acımasız bir biçimde yorumlanır.

    kadının bakımlı ve güzel görünmek için süslenmesi, bu dar kafalı erkeklerin gözünde sanki erkeklere davetiye çıkarmak istenirmiş gibi yorumlanır. böyle kadınlara o tür erkeklerin bakışı kadının toplum içinde en ağır biçimde horlanması nasıl olacaksa öyledir.

    bu tür erkeklerin kendi yakınındaki kadınların süslenme yolundaki davranışları çoğunlukla baskı ve kınama ile karşılanır. kadın süslenecek, erkekler de ona bakacaklar diye o kadın üzerinde yoğun bir kısıtlamaya girme eğilimindedirler. mesela istese dahi kadınının bir işte çalışmasına karşı çıkarlar. kadın bunda ısrar ederse iş o kadına yaptırım uygulamaya kadar gidebilir. bu tür erkeklere göre, "kocası kazanıyorsa kadının çalışmasına ne hacet. otursun evinde. evinin işine baksın."

    oysaki kadının sadece güzel ve bakımlı görünmesi değildir onu kadın yapan. o aynı zamanda tıpkı erkekler gibi bir insandır. erkekler nasıl ki kendi gücüyle, kendi ayakları üzerinde durmak, kimseye muhtaç olmadan onurlu bir biçimde yaşamak isterlerse, kadınlar da bunu isteyebilirler. ama onlar aynı zamanda kadındır. bedensel ve fiziksel olarak erkeklerin önemsemediği, hatta gereksiz gördükleri bazı şeyleri dikkatlice gözetmek durumu ile karşı karşıyadırlar. erkeklere sadece buna saygı duymak düşer.
  • naturel görünüşe önem veren erkek
hesabın var mı? giriş yap