• umarım bahsettiği kadınların bundan haberi vardır. şahsen benim yok
  • ön edit: pek çok kadın suser mesaj atarak kendi fikirlerini paylaştı. aralarından bir kısım vardı ki akıllara zarar düşünce stilleriyle bana bir erkek olarak kadınları savunmamı sorgulattı.

    "(#111654913) hıı oldu bütün erkekler işten çıksın kadınlar çalışsın o zaman sizde yan gelip yatın oh. yök öyle yağma. eşşşek gibi çalışacaksınız
    16.08.2020 18:37 ..."

    bu mesajı atan çaylağın yazım kurallarından bihaber olmasını geçtim, yaptığı yorumun irite ediciliği, kadını yan gelip yatan bir damızlıktan farksız tasvir edişi gerçekten 'bu ülke düzelmez' dedirtti.

    kadınları iş hayatına katmaya teşvik edebilecek ekonomik özgürlük temalı demeçler vermek varken böylesi geri kafalı, 1400 yıl öncesinde kalmış çürümüş bir mantaliteyi yansıtması pek de şaşırtmadı aslında.

    edit: kadın işsizliği, ülkemizin diğer ülkelerin gerisinde kalmasının ve bir türlü gelişememesinin en önemli sebeplerinden biri olabilir. özgür değiller amk, kendi kararlarını alamıyorlar. 4 karı sahibi olmak isteyen orta doğu barzoları hep böylesi söylemlerle, çocukluktan başlayarak kadınlara evliliği dayatıyor. kültür için de aynısı geçerli, analarınız babalarınız herkes beş para etmez yuvanızı kurmanız için gözünüzün içine bakıyor. kendileri bunu yaparak sanki çok önemli bir şeyi başarmış gibi hissediyor...
  • cümlenin "sahiplenilmeyi bekliyor" kısmını okuyunca gözümün önüne küçük köpek yavruları ve çeşitli yenidoğmuş evsiz hayvan yavruları gelen beyanattır.

    bu kadınlar erkeklerden "karşılıklı aidiyet" bekliyorlarsa sorun olmaz ama sahiplenilmeyi bekliyorlarsa instagramdan post paylaşalım. belki evini açan olur.
  • buna ses çıkarmasan yarın neden kadınlar eşlerine, sevgililerine sahip diye hitap etmiyor diye çıkacaklar. ülke bu hale böyle böyle geldi zaten, taşları tek tek dizip yol yaptılar.
  • hangi kadınlardan bahsettiğini anlamadığım beyan.
  • tabii yemimizi suyumuzu verin tamam işte.

    kadın dediğin nedir ki ?
  • nerde kokuşmuş zihniyetli adam varsa bizi temsil etsin diye meclise sokuyoruz. sonra da bu ülke neden böyle oldu diye hayıflanıyoruz.

    sahiplenilmeyi istiyormuşuz. senin yaptığın konuşmaya, kurduğun cümleye tüküreyim.
  • bunu söyleyenin ailesinde hiç mi kadın yok. kızını mal gibi biri sahiplenecek mi, ya da annesi babasının sahip olduğu bir varlık mı? bir erkek olarak bu kadını bir mal gibi ya da evcil hayvan gibi gören bu kafayı asla anlamadım anlamakta istemiyorum
  • bir kısmı için doğrudur. kalanının ekseriyeti içinse özgürlük isteyip özgürlüğün külfetlerini istemedikleri, sahiplenilmek istemeyip sahiplenilmenin nimetlerinden vazgeçmeyi de istemedikleri söylenebilir.
  • elinden tutup, uzun bir yolculuğa çıkartılması gereken birinin, üzerine fazla düşünülmeden söylenmiş cümlesi.

    sahip kelimesinin sözlük anlamından yola çıkalım;

    - herhangi bir şey üstünde mülkiyeti olan, onu yasaya uygun bir biçimde dilediği gibi kullanabilen kimse, iye, malik
    - herhangi bir niteliği olan kimse, ehil
    - bir iş yapmış, üstlenmiş veya bir eser ortaya koymuş kimse
    - koruyan, arka çıkan, gözeten kimse

    şimdi buradan başlayalım yolculuğumuza;

    ebeveynlerimiz dahil kimsenin üzerimizde mülkiyet hakkı yoktur. bağımsız bölüm müyüz ki biz biri malikimiz oluyor?

    kadında olmayan ancak erkekte olan bir nitelik? aranıyoooorr.. bulunamadı

    evet hepimiz başlı başına bir eseriz ama bunu ortaya koyan bir erkek değil.

    erkeklerin kadınları koruyacakları başka erkekler olmadıkça, kadınların korunmaya ihtiyacı yoktur.

    ha destek olmak, yanımızda olmak, acıyı tatlıyı paylaşmak isterseniz, biz ona varız.

    özgür olmaktan kastedilen şeyi de açıklayalım mı? her an her yerde dilediğimiz gibi takılmak değil özgür olmak. kararlarımıza ve fikirlerimize saygı duyulacağını düşünebilmek. bakın düşünebilmek diyorum. bunu bile erkeklere göre şekillendirmeden yaşayabilmekten bahsediyorum. baba, abi, koca, sevgili, kardeş, arkadaş, eski sevgili, eski koca, patron erkeklerin karşısında özgürce düşündüğümüzü söyleyebilmekten. istemediğimiz her hangi bir şeyi yapmak zorunda bırakılmamaktan, her türlü şiddetten korktuğumuz için susmak değil konuşmaktan, anlamak için dinlenildiğimizi bilmekten bahsediyorum. hatasız düşündüğümüzü ya da davrandığımızı iddia etmiyoruz. yapıyorsak hata, beşeriz biz de, yargılamadan eleştirilebilelim istiyoruz. bunu özgürlük kabul ediyoruz.

    ve pek tabii ki; sahiplenilmeyi değil özgür olmayı istiyoruz.

    illa bir şey sahiplenecekseniz sokaklar, barınaklar kedi ve köpeklerle dolu.
hesabın var mı? giriş yap