• kadınları çözdüğünü sanan kadınların freudian saptaması..

    (resmi söylemin dışına çıkıcam diye kasarken freud'u referans alırsanız, yine öğretilmiş kadınlığın başka bir biçimiyle başbaşa bulursunuz kendinizi.. söylemedi demeyin)
  • külliyen yalandır. yok böyle bir eğri. misal senin ki eğriyse, bununki doğrudur, ötekininki kesikli çizgidir. patates alsan kimi küçük, kimi büyük; filizlenenlerinde kanser riski varmış zaten.

    kadınlar, istedikleri sürece sevilmek ve yine istekleri bittiğinde sorunsuzca gitmek isterler.
    (bu genelleme -ileri yaşlara gelmiş de olsalar- kız çocuklarını içermez.)
  • kadınlardaki bağlanma eğiliminin daha anne karnındayken ba$ladığı söylenir.daha öteye gidersek di$i fetüs daha anne karnındayken erkeklere göre cok daha fazla dayanıklıymı$.derler ki kız bebeklerde dü$üge daha az rastlanırmı$.hattabu duruma güzel bir örneği doğurmamak için kanyak icerek direnen ama nihayetinde doğurmu$ olan bir kız arkada$ımın annesi olu$turur.kadınların yaradılı$tan ötürü güdümlü canlılar olduğu yönünde bir inancım var.ve ya$adıkca artmakta.
  • nesnelliği tartışılır nitelikte olan iddia edilmiş eğilim. tıpkı her kadının otomatikman annelik iç güdüsüne sahip olduğu yanılgısıyla eş değer. kadınlara öğretilmiş bu mağduriyet bakın başımıza ne işler açıyor. hem illa çocuk sevmek zorundaymışız gibi muamele görüyoruz, hem illa bağlanma peşindeymişiz gibi. hey allam. bağlanma peşinde olmayan, sadece güzel bir ilişki peşinde olan o kadar çok kadın tanıdım ki, benzer şekilde, bağlanma eğiliminde olan bir çok da erkek tanıdım. ibne de değildiler yani. hem, nedir şu üreme meselesi? çoğalma meraklısı olmayan kadınlar kadın degil mi yani? paylaşmak, şefkat bidi bidi şirin şeyler elbette güzel de, eğlenmek macera peşinde koşmak isteyen kadınlar daha mı az kadın? niye bir kadının erkekleri anlaması zor olsun ki? erkekler bir kadının hayattayken karşılaşabileceği en basit, en az komplike şeyler. yani şey demek istemedim, varlıklar. niye kadınlar mutlaka komplike yaşamak zorunda olsunlar? hayatı zorlaştırmayan kadın yok mu sanki? neremiz neye güdümlüymüş ya? bunların hepsi öğretilmiş olduğu halde, niye kadınlığı tanımlar nitelikte kabul edilir ki sanki. hey allam.
  • (bkz: bıkkınlık)
  • (bkz: dolls)
hesabın var mı? giriş yap