• eğer ki kadınlar günlerinin uyumadıkları bölümlerinin %80 nini erkekler hakkında konuşarak geçirmekten vazgeçerlerse çözümlenebilecek bir güç kaybıdır. daha çocuklukta dişi insanlar hayalgücü gerektiren oyunlardan daha çok yuva kurmaya yönelik oyunları seçerler. bu oyunlar büyüdüklerinde onları yıllardır oyuncak bebekleriyle provalarını yaptıkları yuvalarını koruma içgüdüsüyle "erkeğimi nasıl mutlu ederim??!!" sorunsalı içinde çırpınmaya iter. bu çırpınışlar yuva kuramayanlar için de geçerlidir. sadece "bu akşam ne yemek yapsam?" değildir de "bu gün beni neden aramadı?" dır. kafası çözümü olmayan -çünkü aslında sorun da olmayan- "gerçek hayat" problemleriyle bu kadar meşgul olan dişi insanların "gerçek-dışı" düşüncelere ayıracak ne zamanı ne de gücü vardır. bu da bir yerde neden kadınların daha duygusal olarak bilinip de en duygusal sanat eserlerinin erkeklere ait olduğunu açıklayabilir. çünkü yaratıcılık hayal gücü ister. ancak bütün kadınları aynı kefeye koymak tabi ki hata olur. bunu yapabilen kadınlar da yok değildir. (bkz: dragonlance) falan..
  • ilham ve zaman vermeyen erkeklerin neden olduğu geçici durum. kurulan hayallerden bilinçli olarak habersiz bırakılan bu tip erkekler, kadınların kocaman hayallerinin gerçeğe dönüşmesini terkedilmenin buruk acısıyla izlerler. bütün erkekleri aynı kefeye koymak tabi ki hata olur, bu hayallere materyal hazırlayan, hayallere dahil olan, hayali kurulan erkekler de yok değildir.
  • rodin denen vatandaş camille claudeli delirtip 30 sene sonra öleceği akıl hastanesine yollatırken muhtemelen böyle ya da benzeri kelime öbekleri beyninin içinde fink atıyordu, filhakika bunlarla yaptığını meşrulaştırıyordu.

    nedir birader bu kadınların çektiği. önce engellenirler, sonra da dalga geçilirler. ellerindeki olanaklara ve onca eğitime rağmen envai çeşit araçla *, buluşla*, kurumla * dünyanın anasını ağlatan erkeg milletine ne demeli bilmiyorum.

    ya da belki tezgah amaçlı entrydir bu, ben de kefal gibi atladım. olsun...
  • kompleks yapılmaması gereken bir durum. kas gücünün erkeklere kıyasla "doğal olarak" daha az olmasından daha kötü değil.
  • (bkz: hayalguclu)
    (bkz: gerizekasiz)
  • akdeniz anemisinin verdiği bir halsizlik hali ile gelen bir güçsüzlük.
    (bkz: saat duymaz uydurur)
  • insanlarin dusunce ve hayallerini okuyabildigini iddia eden birinin savi olsa gerek..
hesabın var mı? giriş yap