• genelde sadece sevgiliye söken yetenektir. ancak öyle böyle bir yetenek değildir. bir bakıyorsunuz yapmak istemediğiniz bir şeyi çok hevesliymiş gibi "yaparım bir tanem" diyerek yapıyorsunuz. olaydan yarım saat sonra jeton düşer. örneğin ben bugün yılbaşı için hiç gitmek istemediğim bir yer için uçak biletlerini kestim bile.
  • benjamin linus'a sökmeyecek olan yetenektir. şöyle ki dünya üzerindeki bütün kadınlar birleşse, bir plan yapsa bile benjamin linus'u alt edemezler. her koşulda bir planı olan birini nasıl yenebilirler ki?
  • umut sarıkaya'nın, bir sabah uyandığında kendisini dev bir kıvanç tatlıtuğ'a dönüşmüş olarak bulması ve akabinde gelişen maceralarını anlattığı öyküsünde işlediği bir ayrinti.

    "dedim; “hem sen onu bunu boş ver de sen sarışın mavi gözlü erkeklerden hoşlanmam diyordun bana” diye sordum. “ umut saçmalama lütfen ben senle eskiden beri sevgiliyim. ne yani başına bişey gelmiş ve ben bu durumu yadırgadım diye ben mi suçlu oldum şimdi” diye çok fazla uzun konuşarak kendini haklı çıkardı."
  • bi de zeka ve yaraticilik ile suslendi mi, profesyonel anlamda cok basarili olmalarina yarayabilir. ama bi cogu bunun yerine kucuk hesaplarla tatmin ederler iclerindeki bu cevheri. onun siki, bunun gotu, sevgilimin mesaj kutusu, karsi tribunun orospusu, sinifin en guzel ve populer kizi kim. budur. huu kime diyorum. toplan da gel.
  • becerebilenlerin ask mesk ilişkilerinde istediklerine her turlu sekilde ulasmalarini saglayan yetenektir. hemen sunu soyleyeyim karsisindakini manipule edebilme yetenegine sahip kadinlar oyle sanildigi uzere suzan avci'nin turk filmlerinde canlandirdigi karakterlere filan benzemeyip, aksine gayet masum, domez, haminne hatta neredeyse la madonna sistina ifadeli kadinlardir bunlar. ne var ki bu masum bakire meryem goruntusu ile manipulasyon yetenegi birlesince de o kadini hicbir sey durduramaz. derinden usul usul ve asla karsisindakine ipleri ele gecirdigini hissettirmeden amacina ulasir, kafasina koydugunu elde eder. allahtan her kadinda olmayan bir yetenektir de dunya bir sekilde yasanabilecek bir yer olmaya devam etmektedir.

    (bkz: madonna sistina)

    http://it.wikipedia.org/wiki/madonna_sistina
  • erkeklerde de mevcut olabilen yetenektir.
    önemli olan, kimi nereye doğru manipüle etmek istediğini iyi analiz etmektir.
    sonrası, birkaç tamlayanı olan cümleler, durumun aleyaleyhe dönüştüğü zaman kontrolü tekrar ele alabilme yeteneği gibi ince detaylarda gizlidir.
  • her kadın içinde bir jedi mind trick yetisi taşır. önemli olan bu gücü doğru yerde, doğru biçimde kullanmaktır.

    fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to suffering. war makes great nobody!
    may the force be with you, sisters!
  • her kadının doğal olarak sahip olduğu bir yetenektir, ama kimisi bunu yapıcı kullanır, kimisi ise bencilce (burdan erkekleri manipule eden kadınları kastettiğinizden yola çıkıyorum. kadınların birbirini manipule etmeleri gerilim yüklü bir savaş alanı etkisi yarattığından, öyle ortamlarda şahsen uzamayı tercih eden biri olarak o konuda lafı kadınlara bırakmayı tercih ederim).

    bence kadınların doğal olan bu yeteneğinin iki sebebi var :

    birincisi evrimseldir. kadınlar zaten yapıları itibariyle default olarak kompleks varlıklar. mantıkları sezgilerinden güç alıyor, üstelik sezgileri de erkeğe nazaran daha güçlü. ayrıca milyonlarca yıldır doğada hayatta kalma çabası içersinde çok yönlü düşünebilme, çözüm üretebilme özelliği geliştirmişlerdir. bütün bunların getirisiyle doğal olarak keskin, sezgisel düşünebilme ve manipule etme özelliği kazanmışlardır.

    düşünün, taa binlerce yıl önce insan bu kadar evrimleşmemişken, yani erkekler daha avcı kadınlar toplayıcı, pireler berber, berberler barbar iken, her iki cinsin davranış mekanizmasını etkileyen etmenler farklıydı. avını yakalamak isteyen erkek tek bir hedef belirleyip o hedefe ulaşmak, çözüm bulabilmek için çabalarken nerdeyse lineer bir şekilde düşünme ve davranma yetisi geliştirmiştir. kadınlar ise bunun yanında fiziken erkeğe nazaran daha zayıf olduklarından hayatta kalma mekanizmaları bunu telafi edecek yönde gelişmiştir. yani eksik kaldıkları noktalarda başkalarının gücünü kullanma, güçlü oldukları noktaları da kendi yararlarına çevirebilme yetisine sahip olmaları gerekmiştir nerdeyse. bu da daha karmaşık düşünebilmelerine, karar verebilmelerine yol açmıştır. yani bir bakıma kadınların manipule etme yeteneği doğanın kadınlara bir lütfu.

    ikincisi: erkeklerin çoğu zaman sikleriyle düşünmeleri.

    kadınlarla içine girdiği ortamlarda mantığını rafa kaldırıp hareket eden her erkek manipule edilebilecek kolay bir lokma durumuna düşüyor. bu durum zaten kadınların doğal olarak sahip oldukları manipule yeteneğini daha da inanılmaz bir seviyeye çıkarıyor. erkek duygusal olarak kadına nazaran daha zayıf bir varlık, duygularıyla nasıl başa çıkması gerektiğini, ifade etmesi gerektiğini hiç bir zaman tam olarak bilemez. dolayısıyla duygularıyla yola çıktığı her durumda bir şekilde çuvallamaktan kurtulamıyor, dolayısıyla daha çabuk manipule oluyor. ne zamanki erkek duygusunu mantığıyla destekler o zaman daha sağlıklı karar vermeyi başarır ve manipule edimekten kurtulur.

    ama her manipule kötü değil tabii ki. doğa kadın ve erkeği bir arada olması için yaratmıştır, dolayısıyla her iki varlık birbirlerinin eksik ve güçlü yanlarını hayatta kalma amacıyla yapıcı olarak kullandıkları zaman birbirlerini anlayabilir. o durumda kadınların manipule yeteneği çok daha önemli ve farklı bir anlam kazanıyor kanımca.
  • göğüslerinde saklıdır.

    yıllar sonra gelen edit: bacaklarmış.
hesabın var mı? giriş yap