• ilişkisel konularda bolca kendini gösteren durum. kadınlar hemcinslerine tavsiyelerde bulunur, erkeklerse.. erkeklere göre sorun yoktur ki..
  • gerekli tavsiyelerdir cogu zaman.
    hele de kendini cook sekerr gostermeye ugrasip, alttan alttan bi haltlar karistirabilecegini sanan kadınlara tavsiye boyutunu aşıp ders verme niteligi tasirlar.

    misal kendine guvensizligi tavan yapmis oldugu halde, surekli cici kız, yardımsever kız, dert dinleyen, paylasan hanımkız rollerine girip, icten ice sizi kiskandigini bildiginiz hatta bir punduna getirse kuyunuzu kazmaya hazir kadinlara iki cift laf etmek farzdir aslinda ama dilinizi dondurmeye bile degmezler cogu zaman.

    fazla iyi niyet gosterileri, ucuz bir samimiyet yaratma ugrasi ve banal bir yapmacıklık o kadar cok kendini belli eden bir sey ki, hayır anlamıyorum kadın cinsi kendini zeki goruyor ya hep, madem bu denli zekisin a benim gülüm, bu yapmacik tavirlarin ve icten pazarliliginin bir kadin tarafindan da anlasabilecegini nasil dusunemiyorsun? hı?

    diyecegim odur ki, kadınlar kadınlara tavsiye verirler evet, ama sadece buna degecegini dusunduklerine.
  • - bıyık bırakmayı erkeklere bırakın.
    - ''kadın kadının kurdudur'' deyip kadından dost olmaz demeyin.
    - ömrünüzü sadece güzel olmak uğruna çabalayarak heba etmeyin.
    - sevgilinize mango'da işkence yapmaktan vazgeçin.
  • don giyin.. ve kolay çıkartmayın..
  • ortak tuvaletleri kullandıktan sonra temiz bırakın.
  • çiğnemeyi bilmiyorsanız sakız kullanmayın.
  • "hicbir zaman bir erkekle kalbinizdeki derinlikleri paylasmayin. kalbinizdeki derinlikleri kadin arkadaslarinizla paylasin. erkekler baska seyler icindir." demistir istanbul universitesi ingiliz dili ve edebiyati anabilim dali eski baskani, degerli ogretim gorevlisi hocam zeynep ergun. evet, kendisi agir feministtir.
  • pek de dikkate alınmayan öğütler.
    ama yine de;

    - her bulduğunuz herifle evlilik hayallerine dalmayın
    - sadece siz regl olmuyorsunuz. bu, her ay hepimizin başına geliyor abartmayın
    - sırf sizden daha güzel ya da daha akıllı ya da daha başarılı diye başka bir kadını hedef almayın
    - eve davet ettiğiniz bekar kız arkadaşınızı o gerizekalı kocanızdan kıskanmaya kalkmayın
    - sevgililerinizin ya da eşlerinizin özellikle ablaları ile iyi geçinin. erkekler ablalarına annelerinden bile düşkün olabiliyor. boşuna gerginliğe gerek yok. sevin onları ya da en azından seviyormuş gibi yapın.
    - evlenmeyi düşünmediğiniz ya da istemediğiniz bir adamla bir yıldan fazla takılmayın
    - ağda ya da lazer epilasyon günlerinizi bilmemize gerek yok
    - hiç bir kadın için, ama ben ondan daha gencim daha güzelim havalarında yaklaşmayın. ben 19 yaşındayken 24 yaşında olan bir kız için; kart o demiştim. sanki ben hiç o yaşa gelmeyecekmişim gibi.
    ne manyakmışım şimdi anlıyorum.
    - tüm kadınlar orospu da bir siz ve sizin arkadaşlarınız değil dimi. yapmayın bunu.
    - sevgilin sana ne hediye aldı diye sormayın kimseye. size ne ki
    - kendinizi olduğunuzdan bir iki beden küçük söylemeyin. görünen köy meselesi
    - bebekleriniz fotograflarını facebooka yükleyip altına nazar duası, nazar boncuğu vs. eklemeyin. bi siz çıkardınız dünyada a.q başkasının çocuğu yok sanki. o kadar nazardan korkuyorsan koyma onları o zaman.
    - bekar uzun süreli ilişki yaşayan arkadaşlarınıza ne zaman evleneceksiniz diye sormayın. size ne, herkesin kendine göre bir planı, düşüncesi var dimi ama
    - kocanız işyerinize çiçek gönderdiğinde o çiçeği herkes görsün diye alıp evinize götürmeyin. kıçımızla güldürmeyin bizi.
  • ne kadınlardan ne de erkeklerden tavsiye alıp onların sizi kalıplara sokmasına izin vermeyin. sadece içinizden geldiği gibi yaşayın, çevrenizdeki insanlar da ona göre "gerçek siz"le olan ilişkilerini sürdürsünler; sizin onları memnun etmek için yaratmaya kalktığınız kuklayla değil.
  • ergenlikten itibaren yaşanan, yaşanması ihtimal dahilinde olan her olay, durum için verilen, alınan tavsiyelerdir. o vakit verelim kurtulalım:

    - içeride sürekli konuşup duran, analizler yapan diğer kendinizi öldürün.
    - duygusal acze düşüp önünüze gelen salağa yapışmaya çalışmayın. hiç, yoktan iyidir.
    - içinizdeki boşlukları bir adamla doldurmaya çalışmayın. bu, olsa olsa doldur boşalt olur.
    - aşkta gurur vardır. yoktur diyen arkadaşlarınıza aldırmayın. zira sizi takmayan adam gururunuza o biçim takar sonunda.
    - kız arkadaşlarınızı egonuza kurban etmeyin.
    - her konuda kendi kendinize yetmeye çalışın, artanı paylaşın.
    - ikili ilişkilerde rahatsızlık duyduğunuz davranışları net bir şekilde söyleyin. kaprisle, triple anlatmaya çalışmayın.
    - en önemlisi, rahat ve samimi olun. nihayetinde hepimiz menopozda nevrotik manyaklara dönüşeceğiz acele etmeye gerek yok.
hesabın var mı? giriş yap