• erkeklerin şaşırılacak derecede pısırık olduğunun farkına varılmasını sağlar.
  • (bkz: cesaretle cehalet arasındaki ince cizgi)

    femogüller eksilerinizi bekliyorum :)

    düzeltme: aferin hiç şaşırtmadınız..
  • cesaret; beden gücünden, fiziksel üstünlüklerden kaynaklanan bir hal değildir. yüreğinizin, ruhunuzun gücüyle, kuvvetiyle beslenir.
    bunu idrak edemeyen beyinler, sadece cinsiyetinize bakarak, gösterdiğiniz cesarete akıl sır erdiremez ve 'şaşılacak' bulur. asıl şaşılacak olan şey aslında budur.
  • kadın zaten sürekli şaşırtacak derecede cesurdur ve bu yüzden de şaşıracak bir şey yoktur aslında. bir belgesel izliyorduk evde bir gece, kalabalığız da epey. kadın uçuk bir planla sevgilisini hapisten kaçırıp bu esnada da bir güvenlik görevlisini vurduğunu anlatıyordu. tek tek sordum herkese, "sen böyle bir şey yapar mıydın?" diye, herkes "hayır" dedi. böyle bir şeye ancak bir kadının cesaret edebileceği konusunda uzlaştık sonra.
  • fobi ile korku arasındaki farktan ibaret durumdur, kadınlara özgü olmamakla birlikte pek çok insanda görülebilir. 1 cmlik bir örümcekten korkup zıplayan adam da pekala 2 metrelik bir boz ayıyla güreşmeye kalkabilir, normaldir...
    (bkz: fobi)
  • fıtratla alâkalıdır. yaratılış itibariyle kadınlar cesurdur, erkekler cüretkâr. şaşırmamak lâzım.
  • erkeklerle kıyaslama yolu üzerinden varılan bir yargı. oysaki kadınların bu kadar aciz görünmesinin sebebi yine erkeklerdir. erkeklerle kıyaslama yolu üzerinden varılan yargılar istemiyoruz artık.
  • bütün gece yanımızdakilerle sohbet ettik. çevremdekiler kayda değer insanlardı ve kendimi farklı hissettirebileceğim tek şey temkinli "istiyorum" bakışlarımdı.

    ben tuvalete giderken oda kalktı. ardıma bakmadan tempolu şekilde tuvalete attım kendimi. o an, o andı biliyordum ama kaçtım resmen. işimi bitirip geri dönecekken gitmedim. gidemedim ve bekledim.
    artık ne olacaksa olacaktı. tam oda tuvaletten çıktığında aklımdaki cümleleri sıralamak üzere ağzımı açınca bana kağıdı verdi ve birşey demeden yürüdü. telefonunun yazdığı kağıdı.
hesabın var mı? giriş yap