• belki cadı diye yakıldıklarındandır.
    avrupa din belasından kurtuldu ve müslümanlık dünyasına kaydırdı bu prangayı.
    cebellesip duruyor orta doğu.
    kadın taslıyor.
    bezerligi fark ediyor musunuz?
  • yaş - kadın başka bir gündem yok zaten. nasıl bir yaş kompleksi ve kadın travması yaşamışlar doldurmuşsa burayı artık tek eğlenceleri beğeni toplayınca ego tatmini olan zavallıların, aynı zavallılıktaki önermeler silsilesinin bir örneği ile karşı karşıyayız.
  • bu başlığı görüp cevap verme tenezzülünde bulunup çoğu kişi zaten "bilim dünyası"na katkı yapan kadınları güzel güzel yazmış.

    ama benim derdim, bu öküzlerin böyle salak salak başlık açıp, bir de polemik yaratmaya çalışmaları. ulan hayvan. sen, insanlık tarihi boyunca ezilen, bazı yerlerde ve zamanlarda "insan" olarak bile görmediğin kadınların bilim tarihine katkı yapmamasını mı sorguluyorsun?

    her türlü zorluğa, her türlü imkansızlığa rağmen bilim tarihine katkı yapmış bütün kadınlar sana en güzel cevap olsun.
  • virginia woolf- kendine ait bir oda adlı kitap bu konuyu çok güzel açıklamış.
    kadınlar önceki dönemlerde ezilmekten kendilerini ifade edecek ya da geliştirecek bir ortam oluşmuyordu. aynı şekilde kadınların ünlü olması, toplumda kendini belli etmesi ayıplanıyordu. katkı yapmış olsalar dahi ortaya çıkmamıştır.
  • 2019 yılında bile erkek hegemonyasıyla boğuştuğumuzu ve yıllardan beri verdiğimiz eşitlik savaşını göremeyen beyninin süzgeçlerini kontrol etmesi gereken bir s*k kafalının beyanı.

    (bkz: ada lovalace)
    (bkz: grace hopper)
    (bkz: marie curie)
    (bkz: sofia vasilyevna kovalevskaya)
    (bkz: barbara mcclintock)
  • (bkz: rosalind franklin) ve dna ile ilgili çalışmaları
    (bkz: caroline herschel) ve kuyruklu yıldız keşifleri
    (bkz: mileva maric) einstein'ın eşi, relativity teorisinin gizli kahramanlarından biri
    (bkz: emilie du chatelet) fizik ve matematik alanındaki katkıları
    (bkz: lise meitner) ve radyoaktivite, nükleer fizik alanındaki çalışmaları
  • yazan vardır belki ama bir daha yazalım:

    marie curie
  • katkı yapmıştır tabiki ama parmakla gösterilecek kitapta toplanabilcek kadar azlar malesef. bilime katkı yapmış kadınlar diye kitap basabilirsiniz ama bilime katkı yapmış erkekler diye kitap olmaz e çunku hepsi erkek.
    ortalma bir kadın ortalama bir erkekten başarılıdır kabul ama bence bilimde böyle bir sonucun cıkma sebebi erkekler uçlardır. çok geri zekalı erkek olduğu gibi çok zeki erkekler de var. kadınlarsa genelde orta düzeydir. oyle olunca bir şeyler başarmış kişiler hep erkekler olmuş. ikinci sebep de iyi bir hayat için erkekler başarılı olmak zorunda olması, kadınların başarılı olmuş bir erkek bulma gibi bir opsiyonları da var.
  • üstte yazar arkadaşlarım yazmış, ancak ben saygımdan dolayı bir kere daha yazma gereği hissettim.

    tabi ki marie curie.

    bir insan düşünün, çalıştığı radyoaktif elementlerden dolayı o kadar yüksek radyasyon ile çalışıyor ki o dönem kullandığı not defterleri özel kıyafet ile incelenebiliyor. hatta yapılan bazı araştırmalar, çalıştıkları radyasyonun hem hasta ettiğini, hem de radyoterapi görevi gördüğünü söylüyor. hayatını kanser nedeni ile kaybetmiş, iki kere nobel kazanan ilk bilim insanıdır.

    mirasının önünde saygı ile eğiliyorum.
  • (bkz: marie tharp)
hesabın var mı? giriş yap