• herhangi birşeyden anlamak, o işe duyulan "ilgi" yle alakalıdır.

    futbol da öyle. kadın-erkek farketmeksizin ortalama zekaya sahip her kişi, eğer futbolla ilgilenip, bundan da zevk alıyorsa, futboldan az ya da çok anlıyordur. cinsiyetlerine değil, ilgilenme derecelerine bağlıdır anlama dereceleri.

    bu noktada; "kadınlar genel olarak futbolla ilgilenmez", "futbolla ilgilenen kadın sayısı erkeklere nazaran çok azdır" tespitleri daha doğrudur. ancak bu tespitten yola çıkarak "kadınlar futboldan anlamaz" genellemesine gitmek ise yanlış olur. sonuçta futboldan anlamak; y kromozomlarıyla aktarılan ve erkek cinsiyetine özgü genetik bir yetenek değil. bir kadın, futbolla ilgilenen bir erkekle aynı derecede futbolla ilgileniyorsa, o erkekle aynı derecede futboldan anlıyordur.

    sözün özü; futboldan anlayıp-anlamamak cinsiyete özgü değildir. ilgi meselesidir.
  • futbolun nesinden anlanacak bir anlasam? sanki ultra zor bir olay oyunu kavramak, kuralları öğrenmek. sanki uzay'ın sırrı çözülecek ki o bile çözüldü. böyle garip bir anlaşılmazlık, garip bir ulvilik katılıyor futbola. sadece erkek beyninin kavrayabileceği karmaşıklıkta bir olay sanki. lan okuma yazma bilmeyen, ıq'su sınırlarda olan bir dolu adam futbol'u konuşuyor, sizin deyiminizle anlıyor de biz niye anlamayalım. adam iddia programına bağlanıyor, 2 tane üstüste düzgün anlaşılır cümle kuramıyor ama bilmem finlandiya ligindeki bir takımın analizini yapmaya çalışıyor. çok zeka gerektirmiyor yani, çaktın? ilgi ile alakalı bir şey bu. boş vakitle.

    ey kadınlar anlamaz şabalakları, futbol basit oyun, basit bir oyun olduğu için de bu kadar çok taraftarı var, bu kadar büyük bir sektör. anlaşılmayacak bir yanı yok.

    en çok bayıldığım da kendilerine destek sağlamak için ofsayt??? ofsayt ne söyle bakalım diye debelenmeleri. gözleri falan parlar bu arada. aman ne zordur ofsayt. size göre en zoru ofsayt işte, gerisine ne diyeyim.

    daha önce de bir yerlerde belirtmiştim, mesele kadınların anlayıp anlamaması değil, iktidar savaşıdır iki cins arasındaki. erkekler kendilerinin anlayıp da kadınların anlamadığı şeyleri olmasından mutluluk duyarlar, g.tleri kalkar (egosu okşanır diyecektim ki bu zihniyet karşısında o kadar da kibar olmaya gerek yok, g.te g.t diyelim biz.) futbolu da onlardan sanırlar. dediğim gibi olay vakit ayırma, boş zamana sahip olma meselesi.
    ayrıca anlayanları da görüyoruz, birinin ak dediğine diğeri kara diyor, taktikler havada çarpışıyor, bir dedikleri diğerini tutmuyor, en basit penaltı da bile uzlaşamıyorlar.
  • futboldan çok iyi anladığını düşünen 11 erkek ile son dünya şampiyonu japonya kadın milli futbol takımı arasında yapılacak 90 dakikalık bir maç sonucunda çözülebilecek bir sorun.

    (bkz: fifa kadınlar dünya kupası)
  • kadınlar erkekler kadar futbolla ilgilenmiyor dense amenna ama "anlamıyor" ne arkadaş.. aslında gizli yüklem, "anlayamıyor" , " zekası kıt" da o kadar ileri gitmiyorlar, en azında sesli olarak.
    ayrıca iki cins arasında futbola yaklaşımda da temel farklar var. erkekler kadar ölüm kalım meselesi olarak görmüyorlar maçları, holigan değiller. erkeklere gelince devlet kıçlarından donunu alacak neredeyse hala akılları futbolda, alex'e yazık olmuşmuş falan filan. asgari ücrete talim eder futbolcunun aldığı milyon eurolu rakamları yeri gelir az bulur. sağlıksız bir ruh ve düşünce yapısı ki ben de bu türden erkeklerden pek farklı bir kadın değilim maalesef. 5 yaşımdan beri futbolu izlerim, ilgilenirim, anladığımı düşünürüm ve de her "anlayan" gibi e zaman zaman ölçüyü kaçırırım.
    iyi ki kadınlar futbolu böyle algılamıyor, anlamıyor değil. bu kadarı yeterli diye düşünüyor. gol oluyor seviniyor, yeniliyor ama üzülüyor, çirkefleşmiyor.

    ya errrkekk arkadaşlar ofsayt ne kadar zor değil mi? nasıl anlıyorsunuz valla hepinize hayranım, aynştayn halt etmiş yanınızda. afferim lem size.
    ofsayt dedin mi duracaksın arkadaş. bir erkekte aradığım en önemli özellik ofsaytı bilmesi, bir erkek için gelişmişliğin ve olmuşluğun şahikasıdır ofsaytı bilmek. başkacana da bir şey lazım gelmez. etrafta gördüğümüz kadarıyla da lazım gelmemiş zaten, tekamül tamamlanmıştır orada, öteye geçmez. daha ne olsun, ofsayt bu boru mu?
  • sokağa çıktım ve önüme gelen ilk kadına ''ofsayt nedir ?'' diye sordum. aldığım cevap şu:

    ''hücum eden a takımının, en ilerideki oyuncusunun, defans yapan b takımın en gerideki oyuncusundan, daha ileride olması durumudur.''

    yani ilgilenen kadınlar, ofsaytın tanımını net bir şekilde yapabiliyor...
  • isteyenle sabaha kadar futbol konuşabileceğimi savunarak katılmadığım önerme. basketbol da olur, daha da iyi olur.
    anlamamak değildir konu, ilgi meselesi.
  • gerçekten çok büyük bir sorundur. yalnız biraz dikkatli sallayın, kadınlar 'siz anlamazsınız' dediğiniz herşeyi bir bir götünüze sokuyor, aman deyim topa dikkat.
  • ilgilenmedikleri icindir. herkes futbolu sevip onun hakkinda konusmak zorunda degil. sen de eskrimden anlamiyosun mesela. ama ben sana gerizekali muamelesi yapmiyorum bak. yani gudik adamin teki kafasina gore bi kural icat etti sen de bunu cok iyi anladin diye nobel almayacaksin. ofsayti bilmek firt aman ne onemli. aptalin tekinin aptal bi oyun icin salladigi kural, kendileri bile bilmiyorlar ki doksan dakikalik oyunun uzerinde yuz doksan dakika tartisiyorlar. bu cerceveden bakinca durum bu. siz seviyorsunuz diye herkes sevmek zorunda degil...
  • yanlış bir söylemdir.
    doğrusu: kadınlar futbol ile ilgilenmez.
    anlamama ile ilgilenme arasında fark vardır. doktorların coğu müzisyenlik ile ilgilenmediginden anlamaz. fakat ilgilenen doktor şarkıcı da olur.
    (bkz: ferhat göçer)
    ilgilenen kadın futboldan anlar.
hesabın var mı? giriş yap