• sebebi muhtemelen psikolojik ve geçmişe yönelik alt yapısı olan bir durumdur. bazı kadınlar bunu şu kelimelerle ifade eder; rüküş, fare suratlı, varoş giyimli, dişi eğri, saçı kötü, kilolu ( kadın aslında erik gibi balık etli bi hatundur), aşırı kadınsı giyiniyor vs. şeklinde anlam veremediğim durumdur. bunu yapan kadınlar genelde erkeklere böyle bi şey yapmaz.
  • nedeninin empati eksikliği olduğunu düşünüyorum.

    açıklayayım.

    biri kilodur, olabilir. belki kullandığı ilaçtan, belki sağlıksız beslenmekten yada sağlık sorunundan.
    eski yada uyumsuz kıyafetler giyiyordur, olabilir. maddi durumu kötüdür yada sadece giyimi önemsemiyordur.
    dişleri eğridir, olabilir. anatomik farklılıktan dolayı öyle gelişmiştir yada bir kaza geçirmiştir.
    aksidir, olabilir. belki de anlayışsız bir ortamda büyümüş ve tahmin dahi edilemeyecek sorunlarla baş etmek zorunda kalmıştır.
    kıskanç yada katıdır, olabilir. hiç istediği gibi sevilmemiştir.

    kimsenin o hale gelmek için neler yaşadığını bilemeyiz. ama empati yapabiliriz.
  • özgüven sorunu. varoluşsal bir problemdir. kendiyle barışık olan kadın ötekileri umursamaz. aynı şey erkek için de geçerli ama biz hemcinsimizi kıskanınca söyleyemiyoruz ne var yani? *
  • kıskançlık. bir kız arkadaşım kadınlar, kadınlara güzel gözükmek için giyinir demişti. sürekli bir yarış içinde oluyorlarmış.

    edit: yalanmış beyler. her ay kanayıp da ölmeyen canlıya güven olmazmış..
  • kendisinden daha güzel olduğunu düşünürse kusur bulur
  • (bkz: rekabet)
  • bir kadınım ve yüksek oranı kadınlardan oluşan bir iş yerinde çalışıyorum. bir kadın olarak anlayamadığım bir şekilde birbirini harcama potansiyeli var biz kadın milletinin. ha yanlış anlaşılmasın ben meleğim diğer kadınlar şeytan demiyorum ama iş arkadaşlarımın potansiyelleri bana insan üstü geliyor.

    mesela çok basit birkaç örnek, bizimkilerin çoğu şu son altı ayın içinde nişan/düğün olayına girdiler. yok benim nişan masam şöyleydi de ay o bak bunu yapmamış. yok o çeyizine bunu almayacakmış olur muymuş öyle?? sana ne amk! diyemiyorum ya diyemiyorum! biz kadınların büyük çoğunluğu gerçekten birbirine şov yapmak için yaşıyor. bir kadın olarak dünyaya geldiğim için dişi hissettiğim için mutluyum ama kendi hemcinslerim beni çok yoruyor.

    her insanın ayrı bir birey olduğunun, her bireyin kişisel tercihlerinin olabileceğinin farkında olmamaları ne yazık ki kusur bulma hastalığının en temel nedeni.
  • kıskançlık başka bir şey değil.
  • var böyle bir şey. başımdan şöyle geçmiştir vaktinde: yurt yemeklerinin kilo aldırdığını söyleyen arkadaşımın bana dönüp hırsla sanki muhabbeti devam ettiriyor gibi “ama senin de yüzün obez!” demesi.* ne alaka lan? tamam obezse obez, ne yapalım yani?
    bir başka çeşidi de şöyle olmuştur. duvardaki fotoğrafıma bakan arkadaşımın “bir 10 kilo alsan yüzün çok uygun vücuduna aslında.” demesi.
    ya herkesin bu yüzümle/kilomla ilgilenmesi ne ya? tamam suratım şişmanken vücudum zayıf. ne yapayım yani?
  • yerinde olma isteği.

    dikkat edin bir kadın başka bir kadına çirkin diyorsa ya da yeren başka bir kelime farketmez. mutlaka o kadının zengin bir kocası, iyi bir işi, güzel bir ailesi ya da başka güzel meziyeti vardır ve o yakıştırmaları yapan kadında bunlardan biri yoktur.
hesabın var mı? giriş yap