• elif’in yazı yazalım, nuran’ın toplanalım, gülçin’in konuşalım demesiyle bir araya gelmiş bir grup kadın yazılımcılara ait web sitesi.
    yazarlar kısmından coder bayanlarımızı görebilirsiniz.
    web sitesi
  • yahu ondan sonra cinsiyet ayrımcılığı olmasın. iyi de yazılımcılığın erkek egemen bir alan olduğunu peşinen kabul etmiyor musun böyle bir site yaparak? yazılımcının erkeği kadını mı olurmuş? ben bu feminist argümanlardan birşey anlayamıyorum dedirten site.
  • yazarları arasında bulunduğum websitesi. amacımız kadınlara bu işi yapabileceklerini ve erkek mesleği diye düşünüp korkmamaları gerektiği hissini verebilmek. ayrıştırmadan ziyade biz o kadınlara bu işi becerebilecekleri konusunda cesaret verme kısmına odaklanmış durumdayız.
  • pozitif ayrımcılıkla eşitliği birbirine karıştırma saçmalığına yıllardır kıl oluyorum. nedir yani orada kadın yazınca ne oluyor, daha mı temiz kod yazmış oluyorsunuz? bırakın bu işleri yazılımcı üst başlığı hepimize yeter. goygoyunu yaptığınız bunca (çoğu saçma ve dayanaksız) feminen duygularınızı acilen ameliyatla filan aldırın. b*kunu çıkarmaya başladınız zira...
  • kadınların elinin değdiği herşeyin daha güzel olduğunun kanıtı. destekleyin.
  • gördüğüm kadarıyla twitter'da oldukça aktif bir güruh. üyeleri, erkek meslektaşlarının da hastalığı olan "yazılımcı olduğuma göre her bokun en iyisini ben bilirim" sendromundan muzdarip. isim olarak kadın yazılımcıyı seçmişler ancak yazdıklarına baktığınızda bir çoğu feminizm hareketinin temel değerlerine, kadın hakları mücadelesi tarihi ya da benzer konulara epey uzaklar. daha çok popülist söylemler ile prim kasma ve kendileri gibi düşünmeyenlere sanal zorbalık uygulama peşinde olan yürüyen egolar gibi duruyorlar. (aralarıdaki aktif ve aklı başında bir iki kadını tenzih ediyorum.)

    ortadoğu coğrafyasının kadın yazılımcısı da bu kadar işte.
  • içlerinden bir bayan yazılmcının sitesini erotik site yapmışlar kişisel site diye girdim gitti mis gibi abdest onlar neydi öyle :)

    ama site kesinlikle desteklenmesi gereken güzel bir proje başarılar dilerim
  • şunu bırakayım şuraya da...

    https://www.theatlantic.com/…-women-in-stem/553592/

    mevzunun erkek baskısı olmadığı biraz daha iyi anlaşılsın.

    (bkz: 30 nisan 2019 ssg guru anjinsan tartışması/@moresk)
hesabın var mı? giriş yap