• stephen king'in övgüyle bahsettiği, "scared the living hell out of me and ı'm preety hard to scare" diye tweet attığı paul tremblay romanı. orjinal adı da a head full of ghosts.
  • bram stoker ödülleri'nde 2015'in büyük ödülünü kazanan roman. 2018'de sinemalara da gelecekmiş , yapımcısı da robert downey jr. olacakmış.

    evin babasının ekonomik krizde işini kaybetmesinin ardından şizofreni belirtileri gösteren kızlarının içine şeytan girdiğine ikna olan ve bir yapım ekibiyle anlaşıp hayatlarını reality show'a dönüştüren bir ailenin hikayesini anlatıyor. sonu muallak, kararı biraz okura bırakmışlar ama filmde de öyle olur mu bilinmez.

    --- spoiler ---

    benim teorim şu ki, kızın içinde şeytan yoktu. hastaydı yani sadece. parasızlık, çaresizlik derken kızın içinde bir şeytanın olması ihtimali aileye daha cazip gelmiş bile olabilir. kız da belki ailesinin durumunun iyileşmesine kendince yardımcı olmak için oyunu sürdürmüştür ama akıl sağlığı yerinde değildi. biraz aklı var idiyse bile canlı yayında içinden şeytan çıkarmaya çalıştıklarında o da gitmiştir herhalde.

    hikayenin sonundaki ölümlerin de failinin baba olduğuna inanıyorum. bana kalırsa failler hep babalardır, freud bir uğrasın.

    --- spoiler ---
  • her ne kadar stephen king'i korkuttuğu kadar beni korkutmasa da gerçekten büyük umutlarla alıp zorla bitirdiğim adam fawer'ın faciası mı desem, zorlaması mı desem bilemediğim oz'dan sonra bünyeye ilaç gibi gelen, korku, gerilim, popüler kültür ve kapitalizm eleştirisi şahane bir kitap.
  • stephen king'i korkutan kitap. ayrıca sabitfikir'in "2016'nın en iyi 50 romanı" listesine girmeyi başarmıştır.
  • “hayalet dolu kafa” şeklinde çevrilse daha iyi olacak 2015 tarihli, ödüllü, gerilim romanı. yazar paul tremblay, içine şeytan girmiş karakterlerin ve perili evlerin anlatıldığı filmlere oldukça hakim gibi. romandaki abla kız ilişkisi ve olay örgüsünün gidişatı bende biz hep şatoda yaşadıkı hatırlattı derken, yazarın aynı zamanda shirley jackson ödüllerinin yönetim kurulu başkanı olduğunu öğrenince, bir etkilenme olduğu konusundaki inancım sabitleşti.
    güzel okunan, akıcı, düşündürücü ve özellikle feminizme meyilli, eleştirel bir düzeyi tutturan, iyi bir kitap.
hesabın var mı? giriş yap