• yurdum yollarında yeni yeni görmeye başladığımız bir yaşam formu. kaskına taktığı aksiyon kamerasıyla sağa sola salça olup youtube'a yüklemelik malzeme arar.
  • bir örneği şu videodaki kırmızıda bekleyen kadına telefonu bırak yoksa aynanı kırarım diye salça olanıdır.

    http://youtu.be/zxkvrmwa6z4

    bu tiplerin youtube kanallarını inceleyin trafiğe millete salça olup videoluk malzeme yakalamak için çıktıklarını göreceksiniz.
  • bazıları cenabet yola çıktığı için erdoğan'ın koruma polislerine denk gelir ve olanlar olur.

    https://www.youtube.com/watch?v=yc4ssjh2uja
  • 12 yıllık şoförlük hayatım boyunca gerek motorculara gerekse de yayalara hep saygılı olmuş biriyim. bu zaten olması gereken bir norm, bunla övünmüyorum. sadece bu yazıyı okuyacak motorculardaki ‘aaaa motorcu eleştiriliyor, o zaman eleştiren kesin motor düşmanıdır.’’ önyargısını baştan kırmak istiyorum. çünkü durum biraz farklı.

    saygılı olmaktan da öte, trafikte ekstra özenli davranan birisiyim; bazen, arkadamdan hızla gelen arabaları zora sokma riskine rağmen, yaya geçidi gördüğümde arabamı durdurup yayalara yol veririm. bunu her yaptığımda en azından sözlü münakaşa yaşayacağımı bilsem de, yaya geçidindeki kişinin yüzündeki tebessüm ve de zaten kitlesel olarak boka batmakta olan ülkenin geleceğine dair hala umutları olan olan insanlar olduğunu kanıtlama uğruna yapıyorum bunu. motorculara karşı da benzer duygulara sahibim. içinde minimum oranda empati hissiyatı bulunan her aklı başında insan gibi hep pozitif ayrımcılıkla yaklaşmışımdır trafikte motorculara. yurtdışında sürekli motor kullanan biri olarak da az çok ne gibi şartlarda yolculuk ettiklerini bildiğim için ekstra ekstra duyarlıyım kendilerine.

    belki romantik ve hiçbir faydası olmayan bir çaba benimkisi ama hangi noktada olduğum bilinsin diye yazıyorum. çünkü internet ortamları üzerinde herhangi bir mevzunun taraflarından biri ‘’motorcu’’ ise konu ne olursa olsun suçlu kesinlikle diğer taraftır. internetin yazılı olmayan en büyük kanunlarından birisi belki de budur.

    ama işte bir motorcu tipi türedi ki son 5 yılda, bu orospuçocukları bildiğin terör estiriyor trafikte. evet tanıdınız onları, kafasına gopro’yu takıp trafiğe çıkan ve tek taraflı yayının avantajından da faydalanarak, karşı tarafı suçluymuş gibi lanse edip, youtube kanallarındaki izlenme sayılarını artırmak için kavga çıkarmaya çalışan tipler onlar.

    adamlar motorculuğun ve motorcuların yıllardır çektikleri sorunlardan filizlendirdikleri ‘’motorcu dayanışmasını’’ sömürerek ‘’bak şimdi bi kavga çıkaracağım, nasıl olsa kamera ve mikrofon bende, arkamdan sıkıştırdı derim ve zaten motorcu kardeşliği, mağduriyet, taraflı yayın yeaaaaa gelsin izlenme sayısı ve aboneler’’ mantığıyla bildiğin terör estiriyor trafikte.

    örneğin, sol şeride geçip, 40 ile giderek tüm şeridi işgal eden ve arkasında haliyle yol isteyen arabaları ‘’onu sıkıştırmakla’’ itham etmek bu orospuçocuklarının en büyük taktiği. özellikle bunu yapıp arkadaki arabaları tahrik ettikleri görüntüleri youtube’da bulmak mümkün. ama adam videonun tek taraflı olmasından da faydalanarak bunu öyle lanse ediyor ki videoda, videonun altı arabaya küfür edenlerle dolu. bu videoları izlerken hep merak ederdim; böyle bir tahrike maruz kalsam, böyle bir orospuçocuğu bana kendi videosuna meze yapmak için sataşşa acaba ne yaparım diyordum. işte bugün başıma geldi.

    büyükderece caddesi’nde sol şeritte, 50-60 km arası seyrederken, boş olan önüme bir motor atladı. agresif bir şekilde. polis sandım önce üzerindeki kıyafetten. acelesi vardır diye düşündüm. sonra bu hızını düşürmeye başladı. önümüz de bomboş. hızımı tabii ki düşürdüm ben de... benle birlikte arkamdakiler de. ama bir süre daha böyle gittikten sonra ben haliyle selektör yapıp yol istedim. benim selektör yapmamla bu terörist, eliyle, çok sert bir tonda bana yavaşlamamı ve sağa geçmemi işaret etti. aha dedim sıçtık, ters bir polise denk geldik. vücut dilindeki ana-avrat sövmekle eş değer sertlikteki hareketlerine devam edince de, yanına geçip polis olup olmadığını kontrol etmek istedim. geçtim. baktım ki polis falan yazmıyor önünde. (ama çakal terörirst işini kolaylaştırsın diye gerek motorunun gerekse de ekipmanları renklerini polis renkleriyle bir seçmiş) sonrasında hala daha bana birşeyler söylediğini görünce sinirlendim ve camı açarak‘’ne var lan’’ anlamında kafa salladım. benim böyle söylememle ‘’beni ne sıkıştırıyorsun, sağdan gitsene, frene bassam yapışacaksın bana’’ zırvalarına girdi. ‘’lan gerizekalı, madem yavaş gidiyorsun o zaman sen siktir git sağdan’’ dedim. benden böyle bir tepkiyi beklemediğinden olsa gerek, adeta bir a haber muhabiri gibi iftiralara başladı. benim kendisini sıkıştırdığımı, hızlı gittiğimi falan çığırdı. halbu ki hızımız 30 ve takip mesafem hiç değilse 20 metre! muhtemelen kamerası kayıttaydı ve videoyu izleyecek olanları yanlış yönlendirmek için yandaş medyayı kıskandıracak yaratıcılıkta sıkıyordu. sonrasında da içinde sikmeli sokmalı lafların olduğu küfürler etti. yıllardır youtube’da denk geldiğim o orospuçocuklarına karşı olan birikmiş hıncımla aynı şekilde küfredrek sağa çekmesini teklif ettim. tabii ki çekmedi ve ilerlemeye çalıştı. ama kaçamadı ve yine yanında bittim. bu sefer de yine kameraya oynayarak, ‘amına koydun trafiğin, sağındaki arabayı tehlikeye atıyosun’’ falan... derken sanayi mahallesi girişindeki çatala geldik ve benim gittiğim yönün tersine giderek kaçtı bu terörist.

    muhtemelen birkaç gün içerisinde 50 aboneli youtube kanalına bu videoyu yükleyerek beni bir trafik canavarı, kendisini de ‘’nasıl haddini bildirdim gördünüz mü en büyük motorcu benim yaşasın kardeşliğimiz’’ gibi lanse edecek. ve kendisi yollarda terör estirmeye devam edecek.

    gerçek motorculardan bir ricam var. yıllarca sizi yok sayanlara karşı direne direne elde ettiğiniz ve çok güçlü bağlara sahip olduğunu bildiğim motorcu kimliği var. hatta motorculuğun bir felsefesinin olduğunu da biliyorum. bu felsefeye sahip olup da saygı duyulmayacak tek bir motorcu da tanımadım. belirli bir süre motor kullanan adamların iyi adamlar olduğunu hep gördüm.

    ama bu tip oçler o kimliği aşağı çekiyor ve bunlar yüzünden motorculara karşı yeni bir nefret trendi yükseliyor. özellikle internette... çünkü hem trafiğin anasını sikiyorlar hem de profesyonel bir akpli gibi mağduriyet yaratıyorlar. yani yapan da eden de onlar ama yine de mağdur da bir şekilde kendileri.

    daha geçenlerde buna benzer bir tanesi tramvay’ı takip etti. tramvayı kullanan adamla kavga etti falan. benzerlerini youtube’da bolca görmek mümkün bu orospu evlatlarının.

    derdimi sikmek isteyecekler için peşinen söylemek istiyorum ki bu durum benim kişisel keyfimi zerre kaçırmadı. bununla yaşamaya devam edebilirdim. bahsettiğim konu toplumsal bir konu ve kendi estirdikleri terörden mağduriyet yaratan bu orospuçocuklarının naçizane foyasını çıkarmak istediğim için girdim bu entry’yi. lütfen bu gözle değerlendirin.

    ve lütfen bu orospuçocuklarına pabuç bırakmayın.

    güzel bir örneği için buraya bakalım: haydut herif kadına nasıl zorbalık yapıyor elinde telefon var diye: https://www.youtube.com/…kvrmwa6z4&feature=youtu.be
hesabın var mı? giriş yap