• carlos maria dominquez'in naiflik barındıran kitabı.

    "çoğunlukla bir kitaptan kurtulmak ona sahip olmaktan daha zordur. kitaplar, sanki asla geri dönemeyeceğimiz bir anın tanıkları gibi, bir ihtiyaç ve unutkanlık anlaşmasıyla tutunurlar insana. oysa orada kalmaya devam ettikleri sürece onları birbirlerine yamadığımızı zannederiz. üstlerinde gün, ay ve yıl yazan sayısız kitap gördüm ben; gizli bir takvimi oluşturur her biri. başkaları ise ödünç vermeden önce adlarını yazarlar ilk sayfaya, teslim edecekleri kişiyi defterlerine kaydedip bir de tarih atarlar yanına. tıpkı kütüphanedekiler gibi damgalı kitaplar gördüm, yahut içlerine sahiplerinin kartları yerleştirilmiş olanlar. kimse bir kitap kaybetmek istemez. bir daha okumayacak olsak da başlığında eski, belki de kaybolmuş bir duyguyu taşıyan bir kitabı kaybetmektense bir yüzük, saat veya şemsiye kaybetmeyi yeğleriz."
  • erdal beşikçioğlu ve nur fettahoğlu'nun baş rolü paylaşacağı yeni star dizisi. erdal beşikçioğlu yine profesör. bu sefer genetik değil hukuk profesörü.
  • behzat ç'nin yeni dizisi.
  • mehdi nin kızı bi haltlar yemiş onu anlatacaklar :-)
  • mahidevranın yine profesör karısı olduğu dizi.
  • reklamında müzik olarak hatikva çalan dizi. sözlerini yazayım eşlik edersiniz.

    koolod balevav peenimah,
    nefeş yehudi hoomiyah,
    ulfağatey mizrah kadimah,
    ayn letsion tzofiyah.

    od lo avdah tikvateynu,
    hatikva bat şnot alpayim,
    lihyot 'am chofşi beğartzenu,
    erets siyon ve yeruşalayim.
  • kitaplar insanların kaderini değiştirir'e inanan ama o kitabı bir türlü bulamayan mutlu azınlığa tavsiye edebileceğim, 89 sayfa olmasına rağmen içine sayılamayacak kadar kum tanesi ile dolu kumsallar sığdıran canım kitap..

    (bkz: la casa de papel)
    (bkz: carlos maria dominguez)

    “üstlerinde gün, ay ve yıl yazan sayısız kitap gördüm ben; gizli bir takvimi oluşturur her biri”

    “kimse bir kitap kaybetmek istemez. bir daha okumayacak olsak da başlığında eski, belki de kaybolmuş bir duyguyu taşıyan bir kitabı kaybetmektense bir yüzük, bir saat veya şemsiye kaybetmeyi yeğleriz”

    edit: “her şey, çığlık çığlığa şaşırtılmak istediğini haykıran bir kadının naif fakat giderilemez bir ihtiyacı yüzünden miydi yoksa ? ve bu istek bitmesi gereken, hatta çok daha öncesinde biten bir şeyin sonu muydu ? “
  • yayınlanan fragmanlarında israil milli marşı hatikva'mi çaldı yoksa bana mı öyle geldi bir daha izleyeyim derken yukarıdaki entrylerden birinde de hatikva yazıldığını gördüm. her şeyin araklama olmasına alıştık, özgün bir şey aramıyoruz artık ama bir ülkenin milli marşını fon müziği olarak kullanmak biraz fazla sanki..
  • fragmanlarından anlaşıldığı üzere 3 tane birbirinden gerizekalı ergen ve çevrelerinde yarattıkları felaketleri gösterecek dizi.
hesabın var mı? giriş yap