• istanbul'da çağlayan, okmeydanı ile levent arasında kalan iyi olmayan bir semt*

    entrymin üstünden 6 yıl geçince tekrar bakmak gerekirse... polis blokları yapılmış, bilmem ne şehir blokları.... güzelleştirilmeye çalışılmaktadır. belki de her şey seyrantepe çekişmesinde yatmakta..
  • osmanli zamanindaki insanlarin, sadabad sefasini surmek icin akin ettigi dusunulunce simdiki haline aglanilan semt.

    (bkz: sadabad)
  • istanbul'un bir ilçesi.
  • her türlü kagıt oyununun oynanabilecegi her türlü mekan.
    neden olmasın?
    (bkz: kumarhane)
  • bir zamanlar adına muntazır teşrifine hazır kayık diye şarkılar yazılıp söylenmiş, kimbilir o zamanlar ne kadar güzel ve mutena bir semtiymiş burası. sonra acı bir düzensiz gelişim tablosuna kenar süsü olmuş, yeni yeni çok katlı düzenli sitelerle kuşatılmaya başlanıp adam edilmeye çalışılmakta. insan o eciş bücüş evlere mi üzülsün yoksa çok katlı apartmanlardan müteşekkil yeni sitelerle kuşatılıyor olmasına mı, bir türlü karar veremez. aslında kendi içinde merkezi bir kavşak noktasıdır ama bu kilit rolü kilitlenerek üstlenmeye kalkışmaktadır.
  • eski dönemlere, özellikle de osmanlı'nın son yıllarına ilişkin edebi eserlerde adını sık sık duyarız. bi zamanların istanbul ahalisi faytonlarla buraya gelir, yeşilliğin ve doğal güzelliklerin tadını çıkarırmış. bayramda seyranda buranın nasıl insan cümbüşü bir yere dönüştüğünü hayal etmek zor değil... kaytan bıyıklı ve fesli dalyan gibi delikanlılar, rengarenk giysiler ve tüller içindeki hanımefendiler filan... baya eğlenceliymiştir aslında. kimbilir ne aşklar da yaşanmıştır. şimdilerde atık deresine dönen haliç'in, o zamanlar üzerinde sandallarla gezilen masmavi bir güzellik olduğuna inanmak, o günleri hiç yaşamamış bizler için enteresan bir şeymiş gibi gelebiliyor.
  • istanbul sınırları içerisinde bir ilçe olduğu düşünüldüğünde ilçe merkezi denilebilecek bölgesinin anadoludaki ilçe merkezlerinden bile küçük olması hayretler veren , ruhsuz mekan .
  • çarpık kentleşmenin görülebildiği ve buna çözüm olarak kaçak yapılan binaların teker teker yıkıldığı ilçedir. ayrıca kar yağışı da bu ilçede diğerlerine nazaran daha etkili olabilir.
  • kentsel dönüşüm projesi kapsamında yahya kemal mahallesi'nde kalan son evlere de * yıkım emri gelmiş, belediye'den yapılan tebliğde evlerin yıkılması için 15 gün süre tanınmış, insanları zorunlu göçe zorlanan semt.
  • son zamanlarda kemal kilicdaroglunun yanlislikla kagittepe diyerek gundeme getirdigi istanbul ilcesi. aslinda yine de gundeme gelememistir. akp ve yandas medya sadece yanlis soylemeyle ilgili espriler yapmaktadir. ama gelin gorun ki burayi muhtemelen akpli kagithane baskanlari disinda da bilen baska akplilerde yoktur. istanbullulara sorun cogu bu ilceninin nerede oldugunu bilmez. en azindan su kistasi verebiliriz sozlukte bile isbu entry 14 siradadir.

    konum olarak istanbulun en merkezi ilcelerindendir. dahada belirtmek gerekirse buyukdere caddesine gore soylersek levent ve etilerin tam simetrigi, mecidiyekoy ile maslak arasinda kalan bolgedir. galiba eskiden sisli ilcesinin bir parcasiymis ve sislinin en kotu yerleri kagithane yapilmis. soyle ki: sisli ilcesi buyukdere caddesinde levent sanayi mahallesi disindaki hicbir yeri kagithaneye vermemistir. buyukderedeki gokdelenler hep sisliye bagligir ama 100 m arkalari hep kagithanedir. maslak ve ayazaga sislide kalmistir ve bildigimiz sisli ile fiziksel olarak bagi kalmamistir. kentsel dönüşüm projesi kapsaminda ilceye bir seyler yapilirsa bir anda istanbul en degerli yerlerinden biri olacaktir.
hesabın var mı? giriş yap