• sözü edilen tarihlerde arkadaşımın yaşadığı rezalettir.
    şöyle ki:

    “10.08.2019 tarihinde geldiğim tatilde 12.08.2019 tarihinde öğle yemeğine giderken 2000 tl değerinde sennheiser true wireless kulaklığımı ve zippo çakmağımı havuz kenarındaki şezlongun üzerindeki çantama koydum. döndüğünde ikisi de çantamdan çalınmıştı. resepsiyondaki kişilere durumu bildirdiğimde zerre umursamadılar. ertesi gün guest relation deskiyle ve güvenlik şefiyle konuştuğumuzda ise ilgilenmelerine rağmen herhangi bir çözüm sunamadılar. işin maddi kaybından ziyade psikolojik olarak yıprandığım için tatilim heba oldu. yoğun iş temposundan sıyrılayım derken boş yere strese girdim. bugün de telefonum çalınmasın diye havuza telefonumla birlikte girdim. biz burayı belirli bir seviyenin üzerinde diye tercih ettik fakat bu olay yüzünden tatilim zehir oldu. eğer güvenli bir şekilde tatil yapmak istiyorsanız tercihinizi başka yerlerden yana kullanın. yok ben sürekli tetikte gezerim, havuza girerken telefonumu, güneş gözlüğümü, kulaklığımı da cebime koyar öyle girerim diyorsanız sorun yok.”

    benim düşündüğüm ise artık fesatlık mı dersiniz ne dersiniz bilmem ama bu olayı bir turist yaşasa idi, hele ki bir arap turist yaşasa idi otel yönetimi ne yapardı nasıl yapardı?..
  • sonradan gorme gibi 2000 liralık kulaklıkla hava yapmak isterken hava alan durumuna dusmektir. kilitli çanta kullanın eşyalarınız çalınmasın ya da o havuza o kulaklıkla gitme.

    ne yapsın otel yönetimi havuz başına güvenlik mi diksin sonra güvenlik görevlisine ayar olanlar şikayet eder.
  • eğer bir tatil tesisi hizmet verdiği müşterisinin güvenli bir tatil geçirmesini sağlayamıyorsa bu işleri bıraksın mutfağı tuvaleti ortak kullanılan pansiyon işletsin diye düşündüren durum.

    edit:
    sözlüğün varoş kafadakilerini görmemizi sağlayan başlık. 2000 liralık kulaklığın ile 200 liralık çakmağın olduğu zaman sen odanda saklarsın yani. güvenlik dikmene gerek yok, bir kaç tane kaliteli kamera her türlü iş görür.
    ama işte bunu düşünebilecek kapasiteye sahip olmak önemli.
  • rezalet gibi rezalettir. kıçı kırık sitelerinin güvenliğini sorgulamayan boş herifler sahip çıksaydın edebiyatı yapmasın. bir tatil yerine ödediğin parayı sadece suya girip çıkmak için ödemediğinizi anlıyorsunuzdur umarım. oraya ödediğiniz para beni güvende tut beni konforlu tut parasıdır. bunlardan birini başaramayan şirket ise rezildir.
  • tatil mekanlarının hali cidden içler acısı. güvenlik + kamera ikilisini oturtamayan, böyle bir vaka kazayla gerçekleştiğinde yardımcı olma ve en azından suçunu kabul etme insanlığını göstermeyen yerlere gitmeyin. geçmiş olsun.
  • rezaleti bitmeyen işletme. kaıraba akyaka hotels'de başıma gelen rezaleti paylaşmak istiyorum. 3 yaşında çocuğum saat 22'de acıktım deyince alacarte restaurant yakın olduğu için oraya koştum, çocuğum için elinizin altında yiyecek birşey var mı diye sordum. garson bilal bey mutfağa seslenerek çöpleri attık mı diye bağırdı. mutfak çalışanları da attık deyince bana dönüp çöpler atılmış hanımefendi dedi. insana ve evladımıza verilen değer, müşterilere" konuk" diyerek olmuyor. ben de durumu bir yetkiliyle paylaşmak için resepsiyona gittim. bir çalışanınızın hakaretine uğradım dedim, ben yetkili kişiyim diyen bir beyefendiye durumu anlattım, bir kağıt parçasına telefonumu alıp hangi odada kaldığımı sordu ve ertesi gün beni otellerin hepsinden sorumlu kişinin yardımcısının mutlaka arayacağını belirtti. tabii ki aramadı. hakaret edildi, dürüst davranılmadı, ilgilenilmedi. rezaletleri bir tane değil ki. çıkışta misafirleri bir tas suyu arkalarından dökerek uğurluyorlar dalga geçer gibi. çocuğu içim mama hazırlamak isteyen bir anne turiste nasıl küfrettiklerini de duydu bu kulaklar. böyle hizmet de insanlık da olmaz.
hesabın var mı? giriş yap