• kazakistan futbol liginde mücadele eden takım.
  • 2013 sezonunda kazakistan ligi 3. sü olmuş ve uefa avrupa ligi 2014-2015 sezonunda 1. ön eleme turunda yer alacak takım.
  • 2014 sezonunda kazakistan kupası şampiyonu olmuş ve uefa avrupa ligi 2015-2016 sezonunda 1. ön eleme turunda yer alacak takım.
  • uefa avrupa ligi 2015-2016 sezonunda play off turuna yükselmeyi başarmış kazak takımı.

    1. ön eleme turunda sırbistan'ın kızılyıldız;
    2. ön eleme turunda ermenistan'ın alashkert;
    3. ön eleme turunda iskoçya'nın aberdeen takımlarını kupa dışında bıraktılar.

    umarım play off turunda da bir sürprize imza atabilirler.
  • 27 ağustos 2015 kairat fk bordeaux maçını 2-1 kazanmış takım. fakat ne yazık ki deplasman golü kuralı sebebiyle turu geçemediler.
  • geçen sezon avrupa ligi grup aşamasını çok zalım bir kura neticesinde kaçırmışlardı - yanlış hatırlamıyorsam bordeaux'yla eşleşmiş ve turu da deplasman golü kuralıyla, yine yanılmıyorsam maçın son bölümünde gelen bir golle kaybetmişlerdi. sonrasında arşavin, timoşçuk gibi oldies but goldies sınıfındaki topçuları kadrolarına katıp eldeki iskeleti de büyük ölçüde korudular. bu sezon hedef kesinlikle grup aşamasıydı. gelgelelim, henüz ikinci ön eleme turunun ilk maçında, almatı'da maccabi tel aviv'le 1-1 berabere kaldılar. üstelik 90+4'te islamhan da kırmızı kart gördü. o sıcakta israil deplasmanını hele ki islamhan yokken kaldırabileceklerini hiç sanmıyorum şahsen. tam anlamıyla bir fiyasko.

    ligde de nal topluyorlar bu arada. şu an puan tablosuna veya kairat'ın son 10 maçına bakan birisi, adamların muhteşem top oynadığını söyleyebilir ama saçmasapan şekilde 15-20 puan kaybedip şampiyonluk yarışından daha ilk 8-10 haftada koparsan bence devamında yaptıklarının hiçbir önemi yoktur eğer şampiyonluk adayıysan.

    kayrat bana astana'dan çok daha sempatik geliyor hatta kontinental buz hokeyi ligi'nde de kesinlikle bir almatı takımı bulunması gerektiğini savunuyorum ama bu iş böyle olmaz. bu şekilde ljubljana'dan, valletta'dan, trencin'den, cork'tan farkınızı göremez insanlar. doğru dürüst top oynayın.

    gerçi bu kadar sövdüm ama maccabi de çok sağlam kadro kurmuş bu sezon, onların hakkını teslim etmek lazım. mevzu sadece kayrat'ın salaklığıyla sınırlandırabilecek gibi değil. benayoun başkan falan oynuyor pii.
  • 2016 sezonunda kazakistan ligini 2. sırada tamamlamış, uefa avrupa ligi 2017-2018 sezonunda 1. ön eleme turunda yer alacak takım.
  • bugün uefa avrupa ligi 1. ön eleme turundaki rakibi litvanya ekibi atlantas'ı 6-0 yenerek bir üst tura çıkmayı garantilemiş takım.
  • maalesef avrupa kupalarında saçmalamaya devam eden takım. bugün de uefa avrupa ligi 2017-2018 sezonu ikinci ön eleme turu ilk maçında, ağır favori olmalarına karşın skenderbeu ile kendi evlerinde 1-1 berabere kaldılar. deplasmanda kazanabilirler mi? evet ama 1.10 küsür orana sahip olduğun maçı kazakistan gibi çok çok uzak ve çoğu rakibe ters gelen bir yerde, seyircinin önünde bile kazanamıyorsan ben sana güvenmem. yazık oldu. arşavin bırakmadan hiç değilse bir avrupa ligi grup aşaması görseydiniz keşke.

    hadi ligde astana'yı geçemiyorsunuz onu anladık, yahu bari avrupa'da iş yapın. gidip çeyrek final görün demiyorum ki, eleyebileceğiniz takımları eleyin hiç değilse. gruplara kalamıyorsanız yine kalamayın ama ne bileyim gidip feyenoord'a elenin mesela, sikindirik balkan takımlarına değil.
  • 2017 sezonunda kazakistan kupası şampiyonu olmuş, uefa avrupa ligi 2018-2019 sezonunda 1. eleme turunda yer alacak takım.
hesabın var mı? giriş yap