• pakistan asıllı genç bir kız, 16 yaşında müslüman bir süper kahraman. ve o artık ms marvel!
  • kizli erkekli superkahraman ortamlarinda bulunan, basortusu takmayan marvel comics'in yeni cikarttigi musluman superkahraman.

    bizim memleketten birileri cikip da bunu protesto etmezse pakistan'da mutlaka ederler. olu sayisi az olsa bari..
  • marvel son birkaç yılda birçok tabuyu yıkacağını duyurmuştu. çizgiroman okurlarını müslüman bir süper kahraman elbette şaşırtmadı; fakat öte yandan ben bir okur olarak konsepti pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim. ayrıca kendisi de müslüman olan willow wilson'a göre müslüman bir kadın karakter okuyucu kitlesini oldukça genişletecekmiş. marvel'ın herkese hitap eden yapısını perçinleyeceği de söylenenler arasında. (kadının twitlerine baktım işte olm uzatmayın kaynak nedir falan diye. aaaa.)

    birçok yahudi / hristiyan / pagan karakterin yer aldığı marvel evreninde müslüman kadın karakter eksikliği göze çarpıyordu dersek yalan söylemiş olmayız; fakat çizgi roman karakterlerinin hangi dinlere mensup olduğunu araştırmak ne kadar doğru bir uğraş bilemedim. neticesinde uzun süredir sübliminal mesaj kaygısından çok, daha fazla satma gayesinde birçok firma. popülistlik diz boyu anlayacağınız. neyse, lafı fazla dolandırmadan zenci gay spiderman'in yanında 2014 başında piyasaya sürülecek ortadoğulu müslüman ms. marvel'ı da koyan marvel'ı rte efendimiz hazretlerine yönlendiriyorum:

    (bkz: süper kahramanlık kültürümüzde yok)

    bir de kaynak link falan koyalım, meraklısına:

    http://www.nytimes.com/…833-o76m8fuq6rjyz1z4reeexw&

    gelen mesaj üzerine edit: yahu ben de biliyorum bir iki tane daha müslüman karakter olduğunu; fakat yahudi kitty pryde gibi, hristiyan captain america gibi popüler karakterler değil hiçbiri. vaktiyle küçük boşlukları doldurmak için konulmuş, sonraki yıllarda pek fazla yüzüne bakılmamış yan karakterlerdi onlar. ms. marvel gibi önemli değillerdi yani.
  • kol ve bacaklarının allahın hikmetiyle uzayabildiğinin önemli not olarak düşülmesi gereken yeni marvel kahramanı.
  • açıklamalarda annesi güzelmiş; süper kahramansın ama hamile kalmasından korkan bir annen var:))
    khamala'nın kol ve bacakları uzuyormuş ya
    anne;
    - kızım, edepli bir kızın öyle kolları bacakları uzamaz. hanım hanımcık oturur kenarda.
    bemin kızımın öyle kötü kadınlar gibi orası buraso oynamaz, uzamaz bi kere...
  • ne diyeceğimi bilemediğim marvel karakteri. bir müslümanın ve ailesinin terörist olarak değil, yanlızca geleneklerini korumaya çalışan -seküler anlamda globalizme yenik düşmemeye çalışan- bir süperkahraman olarak islamafobyanın eritmesi açısından olumlu bir gelişme gibi kabul edilebilecekken, öte yandan azınlıkta olan müslumanları kendi potasında eritmeye çalışan seküler batı ideoljisinin destekleyeceği bir işte olabilir. öte yandan şu da bir gerçek ki ben çizgiroman sevmem, filmini çeksinler, yoksa ne halleri varsa görsünler.
  • sama amarat gibi miles morales faciasının mimarı ile birlikte yaratılan çok kötü yazılan ve çizilen bir karakter. her sayfası başka bir klişe.

    marvel'ın dc'nin çok gerisine düşmesine neden olan yeni pazarlama kampanyasının özeti aslında : "bildiğimiz, alıştığımız sevdiğimiz kahramanları öldür ucuz bir pazarlama hilesiyle dinlerini, ırklarını cinsiyetlerini, cinsel tercihlerini değiştir."

    willow wilson çok kötü bir yazardır. vertigo'da da kötüydü hala kötü.
  • 21. yy'da, çizgi roman dünyasının en büyük başarılıarından birisidir. marvel'a "legacy karakterleri yavaştan geri plana çekebiliriz" mesajını verenlerden birisi...
    (bkz: all new all different avengers)

    bir carol danvers hastası olan kamala; carol, nihayet, captain marvel ünvanını devralınca ondan boşta kalan ms marvel'ı süper kahraman adı olarak seçmiştir.

    carol'la ilk buluşması ise, time runs out event'inin sonunda ana marvel evreni yok olmak üzereyken yaşanmıştır.
  • gelmiş geçmiş en başarısız ve dandik marvel karakteridir. marvel'ın üst düzey yöneticilerinin geçen sene itiraf ettiği üzere kendisi ve benzer karakterler yüzünden marvel ciddi anlamda tiraj kaybetmiştir. kamala khan'lı ms. marvel'ın birinci sayısı hikayesinden çizimine çizgi roman tarihine, sanata ve sosyolojiye hakarettir.

    kamala'yla ilk tanıştığımız sahne şöyle bir şeydir: domuz eti satan bir büfede tezgah önünde et koklarken tezgahtar artık koklamana bile para alıcam der. kamala ise ah kafir eti ne güzel şeysin sen diye içlenmektedir. sonra çöpten adam tadında çizilen ve embesil ailesiyle tanışırız...
hesabın var mı? giriş yap