• hz. atiba hutchinson'un da kaptanlarından biri olduğu kuzey amerika'nın milli takımlarından biri.
  • steve nash'in orta sahanin bel kemigini olusturdugu efsane milli takim.
  • teknik direktörlük görevine daha önce yalnızca kadın futbol takımlarını çalıştırmış olan ingiliz john herdman'ı getirmiş ulusal takım.
  • gün itibariyla en çok forma giyen oyuncusu (bkz: atiba hutchinson/#130160048), en çok gol atan oyuncusu ise (bkz: cyle larin/#130160136) olan sempatik milli takım.

    2022 katar dünya kupası'na katılmak için çok önemli bir engeli daha aşıp final grubunda liderliğe yükseldiler. (bkz: #130160852)

    dünya kupasına kanada milli futbol takımı mı, türkiye milli futbol takımı mı? gitsin diye soracak olursanız düşünmeden kanada derim.

    beşiktaşlı sporculara hakkını veren, gerekli değeri gösteren her takıma saygım sonsuz. beşiktaş düşmanı hiçbir takım ise benim umurumda değil. buna türkiye milli takımı da dahil.

    edit: sarı laleler gerçekleri yazdım diye kudurmuşlar. milli takımınız beşiktaş düşmanıdır. aklı olan herkes bunu bilir zaten. örnek vermeye kalksam sayfalar yetmez. dediğim gibi bunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. haa siz hakaret etmeye devam edin bakalım. size 2. lig topçusu çöplerinizle milli takımınızda başarılar dilerim. biri de yunan vs demiş. az kaldı desteklediğiniz takımı desteklemiyorum diye pkklı falan da yazın tam olsun zira yazdığım gerçeği çürütecek tek bir mantıklı argümanız yok çünkü. ancak hakaret ve yafta.

    kendine has beşiktaşlıyım diyenler bilir ki bizim milli takımımız da beşiktaş'tır, net. aksini iddia eden beşiktaşlı görünümlü birileri varsa kendine beşiktaşlıyım demesin.
  • kanada milli takimini tercih etmek isteyenler icin;

    biz buna asagilik kompleksi diyoruz. keske yunan galip gelseydi sözüyle yarisir.
  • öyle bir yazmış ki sanarsın beşiktaş yerli oyuncularıyla fark yaratıyor.
  • 2022 dünya kupası kuzey ve orta amerika elemeleri final grubunda yoluna namağlup lider olarak devam eden takım. bitime 5 maç kaldı.

    eğer bozmazlarsa 1986 dünya kupası’dan sonra ilk kez turnavada boy gösterebilirler. zira grubu ilk 3’te bitiremeyip 4. olsalar dahi play off turunda rakipleri yeni zelanda olacak.
  • ta ilk turdan cayman adaları, bermuda, aruba gibi takımlarla oynayarak başladıkları dünya kupası elemelerinde 17 maçtır yenilmeyen ve önündeki üç maçtan sadece birini bile kazansa dünya kupasına katılacak olan takım. ben üçüncülük veya dördüncülüğe oynamalarını bekliyordum açıkçası ama abd ve meksika'yı tokatlayıp lider olmaları sürpriz oldu.

    amatör adamlarla senelerini geçiren atiba da alphonso davies, jonathan david, cyle larin'li bir kadroyu kariyerinin sonunda da olsa buldu. iyi ki jübile yapmadım diyordur muhtemelen, senelerce berbat kadrolarla oynamak için avrupadan kanadaya gittikten sonra dünya kupasına gidemese çok koyardı adama.

    bu arada kanada dünya kupasına ilk ve son kez katıldığında atiba 3 yaşındaymış. *
  • jamaika'yı 4-0 yenerek tarihlerinde 3. kez dünya kupasına katılma hakkı elde ettiler. ilki 1986, 2.si 2022, 3.sü de 2026*

    *2026'ya doğrudan, ev sahibi kontenjanından katılıyorlar.
  • kuzey ve orta amerika elemeleri final grubunda aldığı başarılı sonuçlarla neredeyse kesinleşen liderliğini bitime 1 maç kala tescilleyerek, 2022 katar dünya kupası'na katılmaya hak kazanan ilk kuzey/orta amerika takımı.

    toplam 3 eleme turunda/grubunda şimdiye kadar 1 maçı eksik olup 19 maç oynamış; bu maçlarda 14 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet ( 3 gün önce rakibinden daha iyi oynayarak kaybettiği maç bu.) alıp 54 gol atmış, sadece 7 gol yemiş ve 47 averaj yapma başarısı göstermişler. dediğim gibi bir maçı da henüz eksik.

    bütün eleme turlarında ve gruplarında çok başarılı sonuçlar alıp hedefe gayet kolay ulaştıklarını görüyoruz. bu başarıda en çok kaptan atiba hutchinson için sevindim diyebilirim. milli takım formasıyla yaklaşık 20 yıldır çoğunluğu neredeyse 2. lig seviyesindeki topçularla birlikte ter döktü ve milli takım olarak genellikle başarısız sonuçlar elde ettiler ama birkaç yıldır iyi oyuncular çıkardılar, bunun üstüne iyi bir enerji yakalayıp bayağı yükselen bir grafik çizerek de 36 yıl sonra dünya kupasına katılmaya hak kazandılar. futbol kanada'da çok mühim bir spor dalı olmasa da 2022 katar dünya kupası'na katılma sürecinde ülke halkı milli takımına bayağı sahip çıktı. üstüne üstlük başarılı sonuçlar gelince de ülkede futbolun önem derecesi arttı diyebilirim.

    manevi dedemiz, canımız ciğerimiz atiba hutchinson kariyerini dünya kupası oynayarak noktalamayı fazlasıyla hak ediyordu. turnuva başlayınca maçlarını mutlaka izleyeceğim. takımda izlemeye değer olan futbolculardan beşiktaş'ımızdan atiba hutchinson ve cyle larin ile birlikte memleket takımı kontenjanından da hatayspor'da oynayan sol bek sam adekugbe var. jonathan david ve alphonso davies gibi avrupa futboluna sunulan iki genç yıldızı ve daha önce sivasspor'da forma giyen eski dost kaleci milan borjan'ı ve elbette şimdilik adı sanı pek duyulmasa da avrupa takımlarının radarında olan veya bu takımların alt takımlarında forma giyen ya da kiralık olarak başka takımlarda olan potansiyelli kanadı genç topçuları da takip etmek faydalı olacaktır.

    edit: tebrikler kanada.
hesabın var mı? giriş yap