şükela:  tümü | bugün
  • kalici oturma izni sahibiyseniz (permenant resident card ya da kisaca pr card) 3 yilin sonunda (1095 gun) vatandasliga basvuru hakkiniz dogar. bu kart sahibiyken kanada'da yasamadiysaniz lakin eger kanada'ya bir hayriniz dokunduysa, yani ornegin bir kanadali sirket icin yurt disinda calismissaniz, yargicin takdiriyle bu sure de 1095 gunu icine dahil edilebilir.
  • geçmek için hangi yolları izlemem gerektiğini anlamadığımdır.

    bilen arkadaşlarım yeşillendirebilirlerse sevinirim.
  • ilgilenenlerin suradan ogrenebilecegi hede.
  • su anki yasalara gore basvurabilmeniz icin kanada'da toplam 1460 gun yasamis olmaniz gerekiyor pr statusunde. 1460 gun, 4 seneye tekabul ediyor fakat kanada hukumeti sizin gunubirlik amerika seyahatlerinizi bile eksik gun sayiyor. boyle boyle 6 ay gittigini dusunsek, 6 ay da pr izinleri arasinda belki terslik meydana geldigini dusunsek belki hemen is bulamadiniz, belki basvuru gecikti vs. yuvarlak hesap 5 sene sonunda basvurabiliyorsunuz. basvurunuzun sureci 1 sene suruyor, yani 6. senenizi de pr statusunde yasiyorsunuz ve ancak 7. senenizde vatandas oluyorsunuz.

    fakat yakisikli justincigim*, bu yasayi tekrar eskisi gibi 1095 gun yani 3 seneye cekmek icin teklif vermismis, diger birkac kolaylik ile. gozlerinden opuyor, saygiyla selamliyoruz kendisini.
  • cilginlar gibi istedigimdir. ya nasil bir ulke vantandasligi ki schengen ve uk vizesine 90 gun boyunca gerek yok, amerika icinse bu sure 6 ay. vay arkadas.
  • kanada’ya hiç gitmememe rağmen sahip olduğum vatandaşlıktır.
    (bkz: babam sağolsun)