• cok olasidir. kanada'da en yuksek maas alan meslek grubu doktorluktur. turkiyedeki gibi, bankacilar, muhendisler, avukatlarla karsilastirilacak seviyede degildir. bir doktor ortalama yilda 250-300bin kanada dolari kazanir. bu net yaklasik yilda 210bin dolara tekabul eder. yani ayda 17bin500 dolar.
    bugunun kuru ile bu aylik 82bin tl eder. evet net ayda kazanacaginiz para 82.000tl.
    bir mahallede doktor varsa, en buyuk, en guzel, en pahali ev onundur. en iyi arabalara o biner.
    peki sevgili turk doktorlar, nasil kanada'ya geleceksiniz. bi zahmet de onu kendiniz arastirin. ama kesinlile zor degil. express entry denen sistemle, dokumanlari hazirlayip gonderdikten sonra 6 ay icinde temelli calisma ve oturum izni alip kanada`ya ayak basabiliyorsunuz. ve 3 yil sonra da vatandasliga basvurabiliyorsunuz.
    yani confort zone'unuzdan cikip, birazcik arastirip simdi harekete gecseniz, en gec seneye bu zamanlar kanada`dasiniz.
    eger uzmanliginiz varsa 500-600bin dolarak kadar cikiyor maaslar. (ayda 160bin tl)
  • kanada'da doktorlar taksi suruyor geyigi de dogruluk payi olan bi geyik.

    kanada'da doktorluk olayi federal hukumetin degil, eyalet hukumetlerinin tekelindedir.

    gordugum kadariyla her eyalette o buyuk pastayi paylasmak istemeyen degisik hekim odalari yeni gelen doktorlarin onune denklik almalari icin sinav ustune sinav, degisik zorluklar cikarmakta.
    gelirim, bi hastanede is bulur calisirim diye dusunmek saflik olur. turkiyeden buraya 15-20 yillik deneyimle gelen ama burada 2-3 yil sabahtan aksama kadar ders calisan doktor tanimistim.
  • bu konuda bilgisi olan var ise yeşillendirebilir mi?
  • kanada'da doktor olmak rüyadan da öte bir durum. en azından benim için... fakat bu maratona ne yaşım ne de enerjim müsait. alternatif arayan arkadaşlara belki yardımının dokunur diye şu bakınızı vereceğim:

    (bkz: dubai'de doktor olarak çalışmak)
  • ben doktor degilim haliyle bu surecten gecmedim ama etrafimdan duydugum kadariyla, evet uzun ve ugrastirici bir surec. bu da ozellikle kanada'da yasamak gibi bir motivasyonunuz yoksa gozunuzde buyuyebilir.

    benim fikrim -eger yapabiliyorsaniz- express entry vs ile kalici gocmen* statusunde gelip, doktorluk yapabilmek icin tamamlanmasi gereken sureclerden bizzat kanada'da gocmen sifatiyla gecmek her anlamda cok daha rahat olur. gerek adapte olma, gerek network, gerekse yasadiginiz eyaletin* sizin durumunuzda olan kisilere sagladigi kaynaklara ulasabilmek bakimindan.

    turkiye'den agri o is yalan, sirf sinavlar icin gel git kismi bile ayri bir iskence.
  • bir bilgisi olan yeşillendirebilirse çok memnun olacağım.
  • kanadalı kızlar kucağınıza atlayacaktır.
hesabın var mı? giriş yap