• bende aynı şekilde bilgi almak istiyorum. makine mühendisiyim. yeşillendirirseniz sevinirim.
  • bir makine mühendisi için iltica son seçenek bile olmamalı.onun yerine göçmen olarak gitmek nasıl olur?
  • dusun adam google'a girip "asylum + canada" ya da "refugee + canada" yazip karsisina cikacak tonla bilgi dolu sayfayi okumaktan aciz.

    ama "muhendis". yersen.
  • hayır ipini koparan dolduğu için, amına koydumunun yerinde artık kimse kullanmıyo ama yine de verelim. belki başka biçare bir sığır görür de akıllanır ;

    (bkz: ekşi duyuru)
  • justin tradeu'nun basın danışmanı olmak.
  • arkadaslar bosverin iltica etmeyi. o surec sikintili, yorucu vs. simdi bakin bu ulkede kalici oturum izni istiyorsaniz yol basit. para ve ingilizce ilk sartimiz. para ve dil varsa her yere gidersin ya diyenlere sunu soylemek isterim ki siktirgit :)

    arkadaslar simdi 6,5 ielts aldiginizi varsayiyorum. kanada'da kendi bolumunuz ile alakali 2 yillik bir college egitimine basvuruyorsunuz. eger her seyi istendigi gibi hazirlarsaniz 2 yillik bir college kaydi ile vize almaniz gayet mumkun. simdi 2 yillik college a yazildik ee ne olacak diyorsunuz. 2 yil boyunca part time yani haftada 20 saat calisma izniniz olacak ontario bolgesinde saati 14.5 dolara is bulursunuz. oda kiraniz, telefon ve yol, yemek paranizi cikarirsiniz bu kazandiginiz ile. simdi iki yil college bitirdin ne olacak diyorsunuz 3 yil full time calisma izni basvurusu yapacaksiniz. alamayan duymadim daha. 2 yil college sonrasi 3 yil full calisma izni!

    sımdi bu is yerinde 1 yil calistiniz, pr card basvurusu yapacaksiniz yani permanent resident. almak zor degil yaptiginiz is vs bu sureci etkiler. ama inanin isi duzgun yapan herkes 2 yilda meslek yapip 3. yilinda pr card aliyor.

    evli misiniz? eslerden biri college okursa eger digeri full time calisma izni alabiliyor. simdi eger ciddiyseniz yapmaniz gereken college bulup maliyet hesabi yapip vize basvurusu yapmak.

    eger ingilizceniz hic yoksa orada ozel ders vs alin toparlayin. ama ielts 5,5 ve ustu iseniz buraya gelip dil okulu sonrasi college basvurusu yapmanizi oneririm.

    sorusu olan herkesin sorularini yanitlamaya hazirim. ıltica istenmeyen sonuclar dogurabilir.

    college nereden bulacam diyorsaniz suraya alayim link
    aradiginiz bolumun oldugu collegelar listelenecek. sitelerinde fiyat, program icerigi, baslama tarihi her seyi gorebileceksiniz. cekinmeyin sorun ama ilk once istediginizden emin olun.

    edit : link eklendi.

    son zamanlarda cok fazla soru geldi ve bir iki sey eklemek istiyorum, toronto'da oda kiralari bile $800 dolar civarinda. ogrenci vizesi ile geldikten sonra okul donemi boyunca haftada 20 saat calisma izniniz var, 1500-2000 dolara bir araba alirsaniz yemek dagitma vs gibi islerler aylik masrafinizi cikarirsiniz ama bu demek degil ki bir elin yagda bir elin balda olur. yeri gelir hasta olursunuz 2 hafta calismassiniz ve bu butun hesaplari alt ust eder. ben buraya geldigimde 1 kanada dolari 2.6 turk lirasiydi su an 6.25 yani turkiye'de size maddi destek olacak insanlar yoksa inanin isler yolunda gitmeyebilir. buldugunuz okullara mail atarsaniz size en kisa zamanda cevap verirler. bir cok okulun yurdu da oluyor o konuda da fiyat alabilirsiniz bazen eve cikmaktan daha karli olabiliyor.
  • (bkz: üşümek)
  • üniversitede bir arkadaşım bu iltica meselelerini iyice araştırmıştı. kuzey avrupa ülkelerinin ırk ayrımcılığına uğradığını söyleyenlerin başvurularını genelde kabul ettiklerini, kanada’nın ise mezhepsel ve dini ayrımcılığa uğradığını söyleyenlerinnkini kabul ettiğinden bahsetmişti.

    ciddi ciddi düşünen varsa stratejisini buna göre belirlesin.
hesabın var mı? giriş yap