• bir discilik terimi: kanal tedavisi.
  • a-iki kara kütlesini deniz araçlarının geçiş yolunu kısaltmak amacıyla ayırmak için açılan dar boğaz
    örn: süveyj kanalı, panama kanalı
    b-radyo ve tv istasyonları ile telsizlerin belli bir frekanstan yayınları (örn: kanal d, cb kanalları)
    c-seçilebilen hedelerin herhangi biri (örn: stereo müzik setlerinde sağ kanal, sol kanal)
    ingilizcesi channel
  • geçenlerde televizyondan öğrendiğimiz kadarıyla : töre cinayetlerinde öldürülen kız kardeşin atılması gereken yer.
  • boğazlar ve marmara denizi'nde akdeniz'den karadeniz'e doğru olan akıntıya verilen isim. kışın ılıman iklime sahip denizlerdeki sıcak sulara giden balıkların yolculukları boyunca - hem gidişte hem de dönüşte - bu akıntıyı takip ettiği için önemlidir.
  • bir tarik akan, tuncel kurtiz, meral orhonsay filmi. bir aganin at ko$turdugu ilceye tayin olan idealist bir kaymakamin oykusu.
  • irc de kullanılan odalara verilen diğer ad.
  • kadınların çocuk sahibi olmak için ihtiyaç duydukları fallop tüpünün halk arasındaki adıdır. yine tıp dilinde daha karizmatik bir adının olduğundan emin olduğum bir "çocuğum olmasın istiyorum doktor bey ne gerekiyorsa yapın" işlemi vardır ki ona da halk arasında kanalları bağlatma denir.
  • andrzej wajdanin cannes jüri ödülünü kazanmis 1957 yapimi siyah beyaz filmi. film konusunu 1944de polonyada nazi isgaline karsi baslatilan varsova ayaklanmasindan alir. ayaklanma sirasinda geri çekilmek zorunda kalan bir polonya müfrezesi, baska bir çatisma alanina gitmek için sehrin kanalizasyonlarini kullanir. müfreze kanalda üç gruba ayrilir, film bu üç grubun hikayelerini birbirlerinden bagimsiz, paralel olarak anlatir. bir yerde almanlarin amansiz takibi, bir yerde iç çatismalar, bir yerde de kanalin karanligi, açlik, susuzluk gibi etkenler üç grubun trajik sonlarini hazirlar.
    karanlik ve kötümser bir film olan kanal, her ne kadar yurtseverlik ya da millyetçilik üzerine gibi görünse de, kahramanlarina olan gerçekçi bakisi, üstü örtünmek istenen tarihsel gerçekleri dile getirmesi(kizil ordunun, dibinde gerçeklesen bu ayaklanmaya müdahale etmemesi gibi) ile sinema tarihinin klasiklerinden biri olmustur.
  • kimi malların piyasada az bulunması sonucu bağlantıları olan ve bu ürünleri el altından son kullanıcıya ulaştıran şahıstır. ürün gamı oldukça geniştir, herhangi bir nesneyi olması gerektiğinden ucuza ve kanundışı biçimde aktaranlardır. bazen piyasada bolca bulunan orijin malları ucuza satanları vardır, onlara da kanal demek pek yanlış olmaz.

    uyuşturucu bulunduran kişi anlamındaki kanal ise farklıdır. her torbacı kanal olarak nitelendirilemez, bu sıfatı kullananlar genelde piyasada az ve kaliteli olan ürünleri keşlere temin eden satıcılardır ve kendileri bağımlı değildirler.

    yasadışıdırlar, vergi vermezler.
hesabın var mı? giriş yap