• şu lüzumsuz projeyi destekleyen kişi, ya net gerizekalıdır, ya da hakiki ak çomardır. aklıma başka hiç bir tanımlama gelmiyor.
  • a haber'in kanal istanbul a bakış açısı(temsili)

    https://youtu.be/jy7as4cte-0
  • deva partisinin 22 sayfalık kanal istanbul değerlendirme raporu yayınladığı proje.
    kentleşme,
    arkeolojik sit bölgeleri,
    su kaynakları,
    çevre ve afet,
    uluslararası hukuk, dış politika,
    jeostrateji ve güvenlik
    ve ekonomi gibi başlıklarda kapsamlı bir şekilde projeyi değerlendirmişler.

    aynı zamanda bu raporu hazırlayan ekip "kanal istanbul revize imar planlarına itiraz dilekçesi"ni bugün saat 14.00’te istanbul çevre ve şehircilik il müdürlüğüne sundu.
    itiraz dilekçesine imza ile destek vermek isteyenler için tıklayın.
  • şu anda ekstra bir ödeme yapmadan geçtiğimiz yerleri kazıp, üzerine köprü dikip, sonra da bu köprülerden geçiş ücreti isteyecekleri saçmalığını düşündüğümde gülesimi getiren projedir.

    bir diğer komedi ise; boğazın ve boğaz kenarındaki yerleşim yerlerinin güvenliğinden bahsedilip, tüm kanal proje simülasyonlarında kanalın dibine cillop gibi binaların dikildiğinin gösterilmesidir.
  • paralı özel otoyollar varken ücretsiz devlet yollarını tercih eden bir milletin, yapılınca tüm dünyanın parasını verip özel kanalı kullanacağını zannederek yapmak istediği para israfı proje.

    40 liranın hesabını yapıp körfez köprüsünden geçmek yerine eskihisar feribotunda kuyruk oluyorsunuz arkadaşlar, komikleşmeyin lütfen.

    gerçi ben destekliyorum aslında bu kanalı, %60'ı fakirlik sınırının altında asgari ücretle geçinen bir millet 5'li çeteyi yeterince doyuramıyor. bu köle toplumun sahiplerine daha fazlasını vermesi gerekiyor. bir canınız kalsa, onu da vereceksiniz, ne yoksa hain misiniz? bu yüzden geçiş garantili bir kanal yapıp devlet kasasından her gün milyonlarca dolarlık ödeme yapmalıyız 5'li çeteye.

    adam milletin amına koyacağız dedi o kadar, adamı yalancı mı çıkartacaksınız? geçiş garantili köprülere her gün ödenen para yaklaşık 10 milyon tl civarı. yeter mi? yetmez. günlük 10 milyon nedir ya, itibardan tasarruf mu edeceksiniz yoksa? ama bir kanal yapılsa, her gün 10 milyon dolar falan garanti ücreti ödesek.. ohh, yarasın paşama.

    cengiz, kolin, limak, kalyon, makyol, ne yani bu adamlar taş mı yesinler? oğulları 3. mercedes, 2. ferrarilerini alamayacaklar mı? passat mı çeksinler yanlarına? daha katarlı kardeşlerimiz var..
  • marmara denizi'nde yaşamın son bulmasıdır.
    https://www.youtube.com/watch?v=65umvtubahe
  • dehşet çelişkilerle dolu olan proje. gemiler boğaza ve oradaki yapılara zarar verebilir diyorsun tamam ama kanal istanbulun etrafında da bir sürü proje var ve kanal daha dar olacağı için kaxa olasılığı daha fazla. tek avantajı düz olması. bizim buradan bir sürü para kaybımız var diyorsun bunun önüne geçmek için zamanında özal bunu değiştirmeye çalışmış dış baskılar yüzünden yapamamış. ama sen boğazdan geçme kanaldan geç diyince dış baskı olmayacak gibi davranılıyor. sonra boğazdan geçen gemilerin tonajı artıp sayısı azalıyor sen kanal yapıyorsun hem daha dar, hem daha sığ. diğer bir konu kanal istanbul boğazlardaki egemenlik hakkımızı güçlendirecekmiş. nasıl olacak mesela şimdi egemenlik hakkımız yüzde 50 yapılınca kanal istanbulun egemenlik hakkı 100 olacak. egemenlik hakkının ortalamasını mı alacağız. daha çevre olayına gelmedim düşünün. yapıldıktan bir süre sonra kanaldan çürük yumurta kokusu geleceği söyleniyor. bu bile tartışılmadı. son olarak adı bile sıkıntılı sen dünyanın en büyük havaalanlarından birini yapıyorsun tdk'ya uygun olan istanbul havaalanı diyorsun ama kanala istanbul kanalı demek yerine kanal istanbul diyorsun.
  • farkındalar mı bilmiyorum ama trolleri dahi “incitecek” ülkenin (kalan) temeline dinamit misali beton kanaldır.
  • 2007 yılında yayınlanan kurtlar vadisi pusu dizisinin 2. bölümünde kanal istanbul'dan bahsediliyor. oysaki bu çılgın proje 2011 yılında duyurulmuştu.

    26.31 de başlıyor
  • cahilliğimin verdiği yetkiye dayanarak yapılması taraftarıydım. çünkü kanal istanbul sayesinde , istanbul boğazından geçen gemilerden alamadığımız paraları alabileceğimizi düşünüyordum.

    ancak doğal su yollarının; suni kanallar ile aynı statüye sahip olmadığını, kılavuzluk hizmetleri neticesinde hiç de azımsanmayacak bir gelir elde edildiğini öğrendim.

    yani süveyş e bakıp hayıflanmak yersiz.

    yalnız süveyş ten geçen gemi sayısı 20 bin civarındayken, istanbul boğazından 40 bin civarında gemi geçmesi son derece ilginç.

    demek ki ciddi bir jeopolitik önem söz konusu. ben açıkçası bu kadar yüksek gemi trafiği olduğunu düşünmezdim.

    kanal istanbul projesi, kaynakların doğru yönetildiği , cari fazla veren, liyakat sahibi insanlarca idare edilen bir türkiye için ; istanbul boğazı nın yükünü hafifletecek, alternatif bir güzergah olarak düşünülebilirdi.

    ancak ekonomimiz böylesine kırılgan haldeyken, daha büyük önceliklerimiz varken, böylesine bir lüks kabul edilemez.
hesabın var mı? giriş yap