• anlamıyorum ki bu yapılıp sonra tekrar randevu verilen yerleri falan. ben geçen ay devlet hastanesinde yaptırdım ve 45 dakika sürdü. oydu içini kanal tedavisini yaptı katur kutur kesti sonra dolgu koydu bu kadar. sadece 2 saat bir şey yiyip içme dedi sonra okay dedi ama öyle majezikler falan kullanıcak kadar bir şey yoktu ama yalan yok su içerken beynime vuruyordu acısı. şu an ise hiç farkında bile değilim olup olmadığını
  • başıma gelen olay. yalnız benimkinde kanal tedavisi olan diş 1 sene veya daha uzun bir süre sonra -geçmiş zaman tam hatırlamıyorum- tekrar ağrı yapmaya başlamıştı. sebebi; dişin içinde 4 ayrı kanal var, ilk tedaviyi uygulayan diş hekimi bunlardan sadece üçünü fark edip temizliyor ve ilaç uygulayıp dişi kapatıyor. bir süre sonra kalan kanal beni tekrar zıplatıyor.

    sizde de böyle bir durum sözkonusu olabilir. asıl problemli kanala hiç dokunamamış olabilirler.
  • zonklamasi normal değil. pulpa boynuzu kalmış ya da eksik kanal açılmış olabilir bunların içinde de sinir var haliyle ağrı sebebi olabilir. yeniden bir film alınıp bakılması gerek.
  • birkaç gün sonra yemek yerken veya aynanın karşısında gülümserken şükür edeceğiniz ağrıdır. sabır etmeli, dayanmalı, metaneti elden bırakmamalıdır.
  • sinirleri yeterince alamamışlardır.
    ilaç önerim var alabilirsen apranax plus kullan.
  • ilk dört beş gün normal olan ağrıdır. ama ağrı sürekli devam ediyorsa ve dişte yükseklik hissi varsa tekrardan hekime başvurmak gerekir. iki dakikalık aşındırma ile tedavi bitiyor. tecrübeyle sabittir.

    (bkz: dolgu yüksekliği)
  • 1 hafta önce iki dişime kanal tedavisi yapıldı. ikisinde de ertesi gün ağrı oldu hatta birinde çok daha şiddetli bir ağrı vardı. çok şiddetli ağrı olanı açtı, pansuman yapıp tekrar geçici dolguyla kapatıp antibiyotiğe başlattı. o çok şiddetli ağrının olduğu dişte ağrı kalmadı hatta dün tamamen işlemini bitirdi ama diğer dişim hala sızlıyor.

    şöyle bir sızlama ki, tekrar açtı kanallara bakıyor. sadece tek bir kanala girdiğinde şiddetli ağrı hissediyorum. kanalın temizlendiğini, problem olmadığını iddia ediyor diş hekimim. acıyla iyileşme diye bir şeyin söz konusu olduğunu söylüyor, hatta bunu bilimsel ismiyle söyledi ama hatırlamıyorum. bugün tam 1 hafta oldu, 500lük antibiyotiğin yeterli gelmediğini söyleyip 1000liğe başlattı. ama içim hiç rahat değil, iltihap mı var yoksa acaba diş kökümde çürük mü var diye aklımdan kurgular geçiyor. bilgisi olan ya da tecrübe eden yazarların yeşillendirmesini rica ediyorum.
  • berbat hâlde yaşadığım ağrı. çarşamba günü kanal tedavisi yaptırdım, hâlen ağrım fazla. üstüne basamıyorum. kullanmadığım ağrı kesici kalmadı. işin kötüsü tedavi olan dişin yanındaki diş de artık ağrıyor. yarın da şehir dışına çıkacağım. gerçekten keşke geri dönünce gitseydim diyorum. param olsa yarın oraya gittiğim gibi araştırıp iyi bir özel hastaneye giderdim. fakat devlet hastanelerine mecburum işte.
  • hayattan soğutan bir ağrı. gerçi baş ağrısı da grip kaynaklı kas ağrısı da beni hayattan soğutuyor ya neyse bu bambaşka. bir tam günü aşan bir süredir kanala talip dişimin tarafı zonkluyor da zonkluyor. parol'ün ve panalgine'in su gibi aktığı çılgın bir gece. valla hiç tedaviye yeltenmeyip öyle devam etseydim daha rahattım. kanal tedavisi ikinci seansta sızlama şikayetim yüzünden tamamlanamadı. ikinci ilaçlamada halim bu. adeta paramla rezil oldum hâli yaşıyorum dostlar.
    ek : dolorex de işe yaramadı , son çare apranax fort'a direnemedi. canım apranax balyoz gibi tepesine inince daha da gikini çıkarıp ağrıyamadı. bu durumdaki dostlar doğrudan apranax çakın , hiç ara aşamaları denemeyin. iki gününüz buhar olur yoksa.
  • kuvvetle muhtemel sinirler iyi alınamamıştır..
hesabın var mı? giriş yap