• içilmemesinin daha uygun olacağı görüşündeyim. taksime gelmiş, direnişe destek vermiş, gazı yemiş ve "dinci" olarak tabir edilen insanlardanım. içen yine içer, günahı boynuna, ama olay birbirimize saygı duymaksa içmemeniz de bize duyacağınız saygıyı göstermek adına güzel bir davranış olur. biz de bize kızan diğer "dinci"lere taksimdeki hoşgörü ve saygının varlığından daha rahat bahsederiz. içseniz de biriz, içmeseniz de.
  • ayran da içilmeyecekse makul karardır.
  • gezinin ruhunu yansıtır ki bu hareketin benzersiz yanını güçlendirir, önemlidir ve geçmişin zihniyetinden kopuştur.
  • doğrudur haklıdır.
    biz bize saygı gösterilmiyor diye kızıyoruz.

    kendimiz karşımızdakilere saygılı olmazsak onlardan ne farkımız kalır?
  • içmemek şık bir davranış olur, ancak gezideki direnişe gelen muhafazakar insanlar için
    bir sorun olacağını sanmıyorum. onlar özgürlük için oradalar zaten. kandilde içki de içebilme, ibadette edebilme özgürlüğü.
  • cidden yerinde olur. diğer türlü "alkolik gençlik" eylem yapıyor etiketi yapışır daha da çıkmaz.
  • kesinlikle mantıklı karar. eğer bu karara uyulmazsa akite çok güzel malzeme çıkar. akiti küçük görmeyin internet üzerinde etkisi var. sevimsiz görünmeye gerek yok
  • sonuna kadar desteklediğim ve sadece bu geceyle sınırlı kalmamasını temenni ettiğim karardır. her iki taraf için de. bugüne kadar her kesim, fraksiyon, millet vs. karşısındakine "e sen baştayken bana böyle yaptın şimdi sıra bende" dedi diye bu hallere gelmiştik. bu gecenin ve kararın her şey için yeni bir başlangıç olması yönünde doğrudur. tahammülün, hoşgörünün, empatinin yerleşmesi adına yanında durduğum eylemdir.
  • müthiş bir manevradır. halkın gözüne böyle girilir. iç savaş yanlısı, sürekli şiddet taraftarı olmamak lazım. beşktaş'a gaza gelip inmemek lazım, gezi'de durun moruk işte.

    amk senden olan ve senin türbanlı kadınlara zulm uygulandığın dezenfermasyon haberler yayılmaya başladığında devrimci müslümanlar çıkıp hemen açıklama yapmadı mı, kardeşlerimizle beraber direniyoruz öyle bir şey yok diye?

    birlikte olduğun adamları tutmazsan kim kalır arkanda. yapmayın etmeyin. para kazanmak bile değil, insan kazanmak önemlidir. bak burnum durup durup kanıyor, hırıltılı nefes alıyorum, kazanımları tutmak lazım.

    yani diyelim ben gezi'de namaz kılacağım. atıyorum. mini etekli, yanımda oturan kıza bacağını kapar mısın sadece 3 dakikalığına kardeşim desem, kapamayacak mı? oradaki müslüman içki içen birinin yanında meyve suyu içme tahammülünü göstermeyecek mi?

    oturacaksınız içeceksiniz işte. beraber yaşıyoruz.
hesabın var mı? giriş yap