• ana yöntemler su sekilde siralaniyor:
    1. ameliyat yani tümör operasyonu
    2. (bkz: kemoterapi) (ilaç tedavisi)
    3. (bkz: radyoterapi) (işın tedavisi)

    kanser tedavisinde bitkisel yontemler de öne cikabiliyor.
    (bkz: kanser tedavisinde bitkisel yöntemler)
  • (bkz: kanser)
  • kanser tedavisinin ilk aşamasi teshis olmalidir. kanser olmadigi halde kanser tedavisi görenler ile kanseroldugu halde grip tedavisi uygulananlar pek boldur ulkemizde.
  • kanser tedavisinde bal ürünleri de kullanilmaktadir. (bkz: ari sütü), (bkz: süzme bal), (bkz: polen) ürünlerine (bkz: propolis) (toz) ve (bkz: spirulina) (toz), isirgan tohumu eklenerek karisim uygulanmaktadir.
  • kanserle savasta olumlu bir yaklasim benimsenmelidir. mücadele ruhu, moral ve sevdiklerinle zaman gecirmek önemlidir.
  • hastanin güc kazanmasi icin ginseng benzeri güclendiriciler kullanilabilir.
  • "tanrı biz kullarına çaresi olmayan dert vermez." (bkz: paracelsus)
  • tedavi sürecinde moral en önemli olgulardan biridir. bu tipki hardware-software uyumuna benzer. iyi bir software kötü hardware'in performansini yükseltebilir. software de kötü ise zaten yapacak bir sey kalmamistir.
  • gelistirilmekte olan kanser tedavilerinden pdt* ve nanoshell tedavisi kemoterapi gibi agir olmadiklari ve minimum zararla tedavi vaadettikleri icin bu aralar oldukca ilgi goruyorlar.

    pdt aslinda bir cesit kemoterapi, ancak farki ilacin lazerle aktive olmasi. ilaclar isikla aktive edilmedikleri surece vucuttaki tedavi bolgesi disindaki diger hucrelere zarar vermiyor. sac dokulmesi, kusma gibi kemoterapi yan etkileri de bu sayede gorulmemis oluyor. ayrica radyoterapiden farkli olarak tekrar tekrar uygulanabilmesi tedavide kesinlik sagliyor. tabi hastalarin ilac verildikten sonra karanlik ortamda kalmalari gerek, ama ilacin vucuttan atilmasi cok surmuyor sanirim.

    nanoshell tedavisi ise 100-200 nanometre caplarindaki dielektrik kurelerin metal kabukla kaplanmasiyla elde edilen ve kure/kabuk kalinlik oraniyla oynanarak istenilen dalgaboyundaki isigi sogurmasi saglanan parcaciklarla yapiliyor. bu parcaciklar vucuda enjekte edildikten sonra istenilen bolge secilen dalgaboyundaki (ki bu dalga boyu vucutta en fazla derinlige en az kayba ugrayarak inen kizilotesi*) lazerle aydinlatiliyor. parcaciklar isigi sogurunca 80 dereceye kadar isiniyorlar ve bu da yapistiklari kanser hucrelerinin olmesini sagliyor. ayrica bu parcaciklara spesifik olarak kanser hucreleriyle kilit olusturan molekuller eklenerek kanserli hucrelerin cevresindeki hucrelere zarar gelmesi de engellenebiliyor, boylece bolgesel seciciligin disinda hucresel secici tedavi mumkun oluyor.

    tabii bu yontemlerin ikisi de henuz gelistirilme asamasinda. insan vucuduna zararsiz/mevcut terapilerden daha az zararli olduklari ispat edilse bile yeni yontemler icin izin almanin ne kadar zahmetli ve uzun bir surec oldugu goz onunde bulundurulunca malesef hayata gecmeleri icin biraz daha beklemek gerekiyor.
  • teşhis ile başlar ki teşhis'i en az 5 doktordan kesinleştirmelidir. biyopsi aşaması vardır, hangi yönde olduğunuzu görürler. kemoterapi vardır evlere şenlik, radyoterapi vardır sinir bozar... ancak bunu bilir bunu söylerim, inanmak, moral ve motivasyon herşeyin üstündedir. tedavi sürecini oyun gibi geçirmek gereklidir, söylemesi ne kadar kolay diyenlere 11 ay da yendim ben bunu derim ailesinin bir çoğunu kanser yüzünden kaybeden bir kişi olarak hemde...

    araştırın, yaşayacaklarınızı bilin, karşınıza çıkacaklara hazırlıklı olun, çünkü düşmanını iyi tanımak iyi savaşmaktır. sahaya çıkan futbol takımı gibi, zamanla yarışacaksınız ve iyi olan kazanacak... tüm alışkanlıklarınız değişecek, uyku düzeniniz, eviniz, gittiğiniz yerler, iş ortamınız, yediğiniz, içtiğiniz herşey, sonra arkadaşlarınız değişecek gerekirse hayatınızdan çıkaracaksınız ve aileniz... bir tek onlar değişmeyecek, onların size moral vermesini başlangıçta beklemek aptalca gelir, çünkü ah ah vah vahlarla geçen bir dönem sonrası kabul etmeyi öğreneceklerdir. sonrası artık ilaçlara ve allah'ın insafına kalmış... birde yine söylüyorum inancınıza ve hayata bağlılığınıza...
hesabın var mı? giriş yap