• metin kunt ve christine woodhead tarafindan edite edilip addison wesley longman limited tarafindan 1995 senesinde "süleyman the magnificent and his age" ismiyle basilan kitabinin ocak 2002'de tarih vakfi tarafindan yayimlanan tercümesinin adi...

    kitap metin kunt tarafindan yazilmis olan süleyman donemine kadar devlet ve sultan: uc beyliginden dunya imparatorluguna isimli giris yazisi haricinde iki ana bolumden olusur.

    birinci bölümün üst basligi 16. yüzyilda osmanli politikalari ve sorunlaridir. bu basligin altinda yine metin kunt'a ait bir giris yazisi mevcuttut. akabinde su makaleler yer alir:

    ann williams- akdeniz catismasi
    salih ozbaran- osmanlilarin guneye yonelik deniz politikasi
    geza david- osmanli avrupasinda yonetim
    suraiya faroqhi- 16. yuzyil sonlarinda osmanli imparatorlugunda siyaset ve sosyo ekonomik degisim

    ikinci bölüm ise ideal sultan ideal devlet basligini tasir. bu bolumun giris yazisi ise christine woodhead tarafindan yazilmistir. bu bolumde ise
    p.m.holt- ideal hukumdar olarak sultan eyyubi ve memluk modelleri
    colin imber- erken osmanli tarihinde idealler ve mesruiyyet
    peter burke- ronesansta altin cag anlayislari
    christine woodhead- süleyman uzerine gorusler

    isimli makaleler yer alir. kitap bir tarihci icin genel bilgilerden ote bir sey sunmaz. fakat tarihe yeni yeni merak salanlar icin ya da ogrenciler icin oldukca islevseldir. zira burada kanuni doneminin genel manzarasini gormek, donemin baslica sikintilarini tespit etmek mumkundur.
hesabın var mı? giriş yap