• izahı belli olmayan garip bir adet.

    eskiden yoktu böyle bir eylem. bir iki yıl içersinde pek bir yaygınlaştı. her ne kadar bayram günlerindeki çocuklar gibi şen olmasalar da bayramdan bir gün önce, sokak çöpçülerimizin iş kıyafetleriyle apartmana girip, mahçup bir ifadeyle daire daire daire bayram harçlığı istemesi gelenekselleşti adeta.

    belediyemiz sağolsun olabildiğince destek çıkıyor bu arkadaşlara. hem ücretleri konusunda hem de sosyal yardımlar konusunda. daha ne diye kapı kapı dolaşıp dilenci gibi bayram harçlığı topluyorlar anlayabilmiş değilim. "adamlar zor durumda demek" diye bir savunmayı kabul etmiyorum katiyen. bu düpedüz laçkalıktır, arsızlıktır. mis gibin işin var işte, daha ne diye gereksiz atraksiyonlara girip kendini küçük düşürüyrosun arkadaşım!?

    kaldı ki çok çok zor durumda olsan bile belediyenin bu gibi durumu iyi olmayan çalışanlar ya da çalışmayanlar için bir yardım kuruluşu var. çalışanlar iyi bilir. git derdini oraya anlat, yardımcı olmaya çalışsınlar, ama yok, niyet farklı arkadaş. niyet şu ki kaz var ya karşılarında, ben de böle ameleyim ya, şimdi bana acıyıp para verirler düşüncesi var.

    hayat ne güzel yahu!
  • bugün rastladığım eylem. tabiki doğru değil ama muhtemelen taşeron çalışan bu işçiler daha fazlasını hak ediyor.
  • hiç rastlamadığım ama aklıma biat kültürünü getiren, bu açıdan türkiye için gayet normal karşıladığım uygulama
  • sabah erken saatlerde evlerin kapısına vurulup zillere basılarak insanın dinden imandan çıkarılması olayıdır. bahşiiiiş şeklinde de naralar atılmaktadır.
  • biraz şahsiyetli olun amk. üç kuruş için bu kadar yavşak olunmaz
  • kamu görevi yapılan meslekte gayri ahlaki bir durum hukuken şikayette kendini savunamazsın gelenek falan değil bu, bildiğin rüşvet, ozaman poliste toplasın para adet desin.
hesabın var mı? giriş yap