• (bkz: kar tatili)
  • antalya da tam tersini gözlemlediğim durum.
    (bkz: sıcaklar yüzünden okulların tatil olması)
  • (bkz: kar tatili)
  • bundan şikayet eden insan, öğretmenim ödevler vardı diyen ilkokul çocuğunun büyümüş ve serpilmiş halidir.
  • kocaelide 4 gündür hava karlı ve yılbaşı nedeniyle tatil, gündemde 4 ocak pazartesi günü okulların tatil edilmesi durumu konuşuluyor, yetkililer için bunun önlemini almak yerine her kar yağışını tatil ilan etmek daha kolay bir iş. bu durum batı anadolunun çoğu ilinde böyle,ülkemiz bütün kışı karlar altında geçirseydi artık yaz tatili kış aylarına alınırdı.

    kar yağdığında doğudaki öğrenci yırtık ayakkabısıyla montsuz okula gidebiliyor, fabrika işçisi muayenesi aksatılmış iş yeri servisiyle buz tutmuş demir makinelerin başında çalışabiliyor, kağıt toplayanlar sabah şafağında işine başlıyor, okullar hariç diğer bütün kamu görevlileri masa başına, hastahanede nöbetine gidebiliyorken, okulların tatil edilmesi ülkemizin gelecekteki seviyesini gösteriyor.

    eğitim sisteminin düzensizliği yetmiyor gibi her kar yağdığında okulların tatil edilmesi ülkemizin
    muassır medeniyet olacakken arabistan olmak konusunda istikrarına hayranım. azıcık daha kısaltın eğitim öğretim dönemini ha gayret yaklaşıyoruz.

    tatil olsun tabi tatili kim sevmez ama kış şartları için gerekli tedbirler yaz aylarından alınmalı. okulların durumu, alt yapı, üst yapı çalışmaları iyileştirilmeli.

    (bkz: 28 eylül 2015 okul tatilinin 1 hafta daha uzaması)

    geçtiğimiz eylül ayında instagramda severek takip ettiğim yurt dışında ikamet eden bir kullanıcının şöyle bir yazısını okumuştum. durumumuzu çok güzel izah etmiş.

    --- spoiler ---

    dün kızımın okulundaydık. devlet okulunda lise son sınıfı okuyacak. yeni ders programını aldık ve bu seneki derslerine girecek yeni öğretmenleriyle tanıştık. ingilizce edebiyat öğretmenin ders programında fotoğrafta bulunan yazarların kitapları bulunuyor ve başka klasik eser yazarlarının kitapları da listeye dahil. pazartesi günü okullar açılıyor burada. ve bizim ülkemiz de ne acı ki `okulların açılışının 14 eylülden 28 eylül'e ertelenmesi` konuşuluyor. bunca ay uzun tatil sürecini hangi gelişmiş ülke kullanır doğrusu merak ediyorum. ne acı içi boşaltılmış bir eğitim ile yetişiyor yeni nesil. parası olan aileler özel okulları kullanarak belki kaliteyi arttırıyorlar. ama devlet okulları perişan durumda.
    bir de hiç anlamadığım adli tatil vardır. bir taraftan terör olayları, yok yere turizm için uzatılmak istenen tatil, içi boşaltılmış eğitim, onca olağanüstü hal yaşadığımız halde meclisin bile kapalı olması, milletvekili maaşlarına rağmen milleti temsil eden milletvekillerin koltuklarda uyuya kalması, tekrar erken seçim gündemi...
    belki de en zor ve uzun kışına hazırlanıyor türkiyem...
    #juliaortay

    --- spoiler ---
  • kar "yüzünden" değil de "sebebiyle" yazılsaydı daha doğru olacağını düşündüğüm başlık.

    ortada bir olumsuzluk görünmüyor zira.
  • ankara'da bugün eğitim-öğretime bir gün ara verildiği açıklandı. kreşler ve okullar bugün kapalıydı.

    e peki okulları tatil eden vali bey şunu düşündü mü: işe gidecek anne babalar çocuklarını nereye bırakacak? çocuklarını iş yerine mi götürecekler ya da çocuklarına bakmak için yıllık izinlerinden mi yiyecekler?

    kaldı ki kar yağdı diye tatil yapılması da ayrı bir saçmalık. karın aylarca kalkmadığı kentlerde kış boyu okula gidilmemesi lazım bu mantığa göre. ama ille de kar tatili uygulanacaksa, kamuda ve özelde acil ve zorunlu hizmetler hariç herkes için uygulanmalı.
hesabın var mı? giriş yap