• (bkz: kara murat)
  • (bkz: #8637885)
  • 'yigit birine benziyorsun turk musun yoksa? ya bir sarlatan ya da turksun' gibi bizi bizden alan repliklere sahip, hale soygazili, kazıklı voyvodalı film.
  • istanbul'daki saraylarda elinin değdiğinin fatih'in ajanı olduğu film. bu nasıl bir istihbarat örgütlenmesidir hayran kalmamak elde değil. ben cia'nın, bizim mit'in filan bu filmi yeni giren çocuklara defalarca izletmesini tavsiye ederim. ayrıca dört beygirle yola çıkan dört kişi kahpe bizans'ın kurduğu türlü tuzaklardan geçip tek kişi olarak manisa iline ulaşıyor.ulaşan tek kişiyi tahmin edebiliriyorsunuzdur tabi. ardından kara murat'ın istanbul'da seviştiği taş hatun fatih'e zehirli içki içermek üzereyken kara murat geliyor ve herşey çözülüyor.mutlu son; babasının ölümünden sonra fatih orduyu toplayıp istanbul'a mehter eşliğinde yola çıkıyor.breh breh!
  • filmin başında kara murat'ın ağabeyi rolündeki cüneyt arkın'ın önce kolunu, sonra bacağını baltayla kesiyorlar. kol şakkadanak yere düşüyor ve ardından kamera baltadaki öbek öbek salçaya zumluyor. daha sonrasında ise bacağını kesiyorlar ama bir balta darbesi ile bacak ayrılıyor da , pantolon ayrılmıyor nasılsa, onu da orada cellatlar çekiştirip koparıyorlar... sonracığıma tekrar baltadaki salçaya zumluyor kamera...

    salçadan kısalım dememiş prodüksüyon, helal.

    ha bir de filmde kara murat küçükken kapkara gözlü, sonra büyüyünce rengi dönüyor :)
  • bir kitsch örneği. sanırım filmi sezercikli, dadılı, zengin adam-fakir kadınlı yeşilçam aşk filmi olarak çekeceklermiş ama sezerciği ayarlayamamışlar en iyisi vurdulu kırdılı bişey çekelim demişler. aslında popescuyu sezercik yapabilirlerdi, bilemedim şimdi. dur kadroları da dağıtayım:

    cüneyt arkın: zengin adam
    hale soygazi: fakir kadın
    kayhan yıldızoğlu: dadı
  • bir adet hain voyvoda barındırmaktadır. an itibariyle kanal 7'de yayınlanıyor, denk gelince sarıyor insan..

    erol taş'ı bildiğimiz kötü rollerin dışında görmek garip geldi yahu, daha önce dikkatli izlememişim demekki..
  • bütçemiz kısıtlıydı diyerek senelerce biz izleyicileri siktileri başka bir yapım daha. hiç gereksiz yeşilçam, dönemin teknolojisi zart zurt diye gelmeyin. senaryo saçmalığın daniskası, müzikler çalıntı, görsel efekt makyaj filan toptan hak getire. lan hadi anladık kostümler ve dekor pahalı geldi ama iki tane gerçek çelik kılıç alamadınız mı? bildiğin ağaçtan kılıç yaptırıp soba boyası mıdır, alüminyum folyo mudur nedir bişeyle kaplamışlar. lan hepsini geçtim bu nasıl devlet? sikini sallayan saraya girip hükümdarın karşısına dikiliyor.
  • bugün sevgili anneciğim sağolsun bir kez daha maruz kaldığım film. kostümleri süperdir, cüneyt arkın ve diğer savaşçı rollerdeki kişiler bildiğin tayt ve ugg benzeri botlar giyerler film boyunca, aynı günümüz tikileri gibi...
hesabın var mı? giriş yap