• yadsınamaz gerçektir. tüm yemekleri için genelleme yapmak doğru değil tabiki. çok güzel yemekleri de var. muhlama, hamsi tava gibi. ama en az antep, hatay mutfağı kadar güzel demek biraz iddialı olur.

    edit: karadenizli bir arkadaşıma yemeğe gitmiştim. dostum akşam sana yöresel yemekler yapıcaz dedi. sofrada kara lahana çorbası, kara lahana sarması ve kara lahana turşusu vardı. oğlum laz olduğunuz için mi böyle yaptınız (samimiyetimiz iyidir) diye sorduğumda eşiyle bir süre yemeklere bakıp harbi lan biz niye böyle bir menü yaptık diye dakikalarca gülmüşlerdi.
  • (bkz: karadenizlilerde damak tadı olmaması)

    yukarıdaki başlıkta detaylıca irdelenen zırva. hiçbir karadenizli, karadeniz mutfağı çok lezzetli demiyor zaten. tembel anadolu insanı gibi yemek yapmaya vakitleri olmadığı için geliştirememişler kardeş. kusura bakmayın.

    ekleme: bi kaç mesaja istinaden cevap veriyorum. karadeniz coğrafyasında insanlar hayatını kazanabilmek için çok çalışmalıydı. dağda bayırda yemek yapmaya imkan ve vakit bulamadılar. çünkü anadolu coğrafyasında 1950 öncesinde tarımsal olarak bir çok ürün yetişirken, karadeniz dağlarında ormandan başka bir şey yoktu. sahillerde küçük pirinç tarlaları vardı. dağlar kıyılarda bile dik olduğu için bir şeyler ekmeye yer, ormanda veya mezrada çalıştıkları için de yemek üretmeye vakit bulamadılar. iç anadolu göbeklitepe'den beri tarımla uğraşıyor evet ancak iç anadolu'da ektiğin ürünü yılda hasat yaptığın gün sayısı 30. bir yanda ürünü ve zamanı olan anadolu coğrafyası, bir yanda ürünü ve zamanı az karadeniz coğrafyası.

    ayrıca şu mesaja bile hakaret eden sığırlara selam olsun.

    ekleme 2: tembel kelimesini hakaret olarak algılayanlar olmuş. halbuki ben tembelliğimi ve üşengeçliğimi çok severim. tembel kelimesini "vakti bol" olarak değiştirmek uygun olacak sanırım.
  • karadenizli eşimle ve +1 imle katıldığım doğru önermedir.

    yedikleri şeylerin hepsini benim yemeğimin yemesi gerekir.
  • gerçek bir karadenizli ile karşılaşmamışsınız demektir.
  • etli kara lahana sarmasını, kuymağı, pancar çorbasını, hamsili pilavı, mısır ekmeğini(aslında düşününce sağlıklı diye yiyorum, tadını sevmiyorum), sarı trabzon kurabiyesini bunların dışında tutarsak katılıyorum. ((bkz: laz böreği) çok kötü değil mi?) ben baya şeyi seviyormuşum. yanlış başlığa yazdım
  • tezgahı, fırını veya bulaşık eldivenini kemirirsen karadeniz mutfağı lezzetli olmaz tabi. alalım arkadaşın önündeki kuymağı, devam etmeyecek daha.
  • muhlamayı saymazsak ben de hemfikirim. turşu kavurması yapıyor adamlar. turşunun kavurması mı olur lan?
  • insanoğlu, göbeklitepe'den beri tarım yapıyor. dünyanın yedi ikliminde, birbirinden zor şartlarda üretim yapıyor.

    ama arkadaş, bir tek bu karadenizlilerin bağ bahçe işleri bitmiyor. bir tek onlar çalışkan geri kalan herkes tembel. bir tek onların yemek yapmaya vakti yok!

    edit: ge ji kai uyardı. göbeklitepe'de tarım henüz başlamamıştı. 12 bin yıl önce olmasında on bin yıl önce olsun.
  • ağzının tadını bilmiyorsun demektir.
hesabın var mı? giriş yap