• ortaokulda 1 senemi gecirdigim,fethiye'nin guzide yerlesim muhiti..deniz kenarinda bulunan yunus nadi ilkokulu fethiye'nin en guzel okuludur.sarki soyleye soyleye gidersiniz okulunuza, 1,5 saatlik oglen molasinda balik tutan arkadaslarinizi izlersiniz ya da icinde bulundugunuz okul takimlarindan birinin antremanina gidersiniz.bazen yunuslari izleyebilir,keyifli zamanlar gecirebilirsiniz bu okulda.karagozler'in en guzel tarafi ilkbahar zamanlarinda samanlik koyu'ndan yola cikarak yaptiginiz bisiklet turlari olur,herkesin bisikleti vardir zaten fethiye'de.yillar once batmis bir gemi vardir hatta karsi sahiline dogru,pas tutmustur,oylece durur.karagozlerin yukari tarafinda yani dag yamacina dogru oturursaniz, odalarinizin dag manzarasi vardir,mutfaginiz salonunuz muhtesem guzellikteki koya bakar.yagmurdan sonra manzara ile birlesen kocaman gokkusaklari olur orada...
  • gözlerinizi kapatıp hayal edin. dağın yamacına kurulu, çam ağaçlarının kucağında ve önünde bir göl edasıyla yerleşmiş turkuaz bir deniz. işte buraya verilen isim bu, fethiye'de bir mahalle karagözler. çamlarla süslü koya karşı gözlerinizi açtığınız ve yaz-kış çarşaf gibi denizi ile karşınızda olan yer.
  • fethiye'nin merkezindeki en şahane mahalle.
    konumunun güzelliği dolayısıyla cihangire benzetmişliğim vardır vakt-i zamanında...
  • aynı zamanda denizli'nin güney ilçesine bağlı bir köy.
  • (bkz: kara gözler)
  • birinci ve ikinci karagözler olarak ayrılan fethiye mahallesi. güneyini kapatan tepeler nedeniyle az güneş alır. bu nedenle yazları görece serin olur ama kışın evler zor ısınır, epey nemlidir. iki karagözler de iki ucundaki dik yokuşlarla birbirine bağlanan denize paralel ikişer sokaktan oluşur. bu teraslanmış yapısı sayesinde evlerin çoğunun önü açıktır ve deniz görür. bisikletle yirmi dakikada kuleli, boncuklu gibi koylara, üç-beş dakikada şehir merkezine, on beş dakikada çalış plajı'na ulaşılabilir. son yıllarda manzarası ve merkeze yakınlığı nedeniyle birçok küçük şehir oteli açılmıştır. mahalle sakinleri şehir içinde özellikle yazları giderek artan trafik sorunu nedeniyle ulaşımını genellikle aşıklar tepesi olarak bilinen kayaköy yolu üzerinden sağlarlar. 16 nisan 2017 anayasa değişikliği referandumu'nda mahalleden %82 oranında hayır oyu çıkmıştır.
  • eskişehir tepebaşı ilçesine bağlı köy. 2012 öncesine kadar çamlıca mahallesinden köy yoluna bağlanan caddede hep başı boş sokak köpekleri doluydu o dönemlerde köy dolmuşunu kaçıranlar için ölümlerden ölüm beğenmek gibi bir şeydi. :) çünkü köpeklere bir şey yapmadan yürüseniz bile köpeğin önünde çömelerek hareket etmeden köpeğin gitmesini beklemek bile imkansız. hiç bir şey yapmadığınız takdirde bile saldırabilirdi.

    2 tane 38 numaralı dolmuş var bir tanesi çamlıca mahallesinin köy yoluna bağlandığı kısmından geçip batıkent mahallesi sınırındaki son durağa gidiyor.

    diğer 38 numaralı dolmuş ise köye gidiyor. zaten dolmuş tabelasında yazıyor "karagözler boyacıoğlu" diye :)

    eskiden sadece köy dolmuşunun son durağı karagözler köyünün ilerisindeki boyacıoğlu köyü camisinin önüydü. zaten köy dolmuşu seferleri ilk 2003 senesinde başlamıştır. dolmuşlardan önce sadece otobüs vardı. 2004 senesinde boyacıoğlu köyü'nün yanı başında eskişehir yenişehir konakları projesi başlatılmıştır 2006 senesinde projeyi bitirip 2007 yılında inşaatı başlattılar ve 2012 yılında inşaatı bitirdiler dolmuşun son durağı yenişehir konakları oldu şimdilerde ise yenişehir konaklarının yanında güçlübey vadisi evleri var artık orası son durak oldu.

    köy dolmuşu her gün sadece 4 sefer yapıyor.

    sabah 07:30 eskişehir millet bahçesi / karagözler

    sabah 10:30 eskişehir millet bahçesi / karagözler

    öğleden sonra 14:30 eskişehir millet bahçesi / karagözler

    akşam 19:15 karagözler / çamlıca (bu yıl verilen karardan sonra günün son seferinde millet bahçesi / çarşı yönüne gitmek isteyenler köyden dolmuşa binip çamlıca mahallesinde tramvayın birlik caddesine döndüğü kısımda inecekler. son sefer olduğu için yolcular ücret ödemeyecektir. çarşıya giden yolcular orada inip 16 numaralı çamlıca / millet bahçesi dolmuşuna binip gidebilirler :) )
hesabın var mı? giriş yap