• son zamanlarda izlediğim en iyi filmdi efendim, abartısız en iyi.
    yapım:2008 ~ çekcumhuriyeti, polonya
    tür:dram
    yönetmen:petr zelenka
    senaryo:fyodor dostoyevsky, petr zelenka, evald schorm

    net üzerinden izlemek için buyurun: gunlukfilm.com/karamozovi-karamazov-brothers-turkce-altyazi.html
  • dostoyevski okuduğunda mest olanlar için duble mest vaadeden film, ilki senaryo, ikincisi oyunculuk için.

    efendim bir tiyatro grubu polonya'da bir festivalde karamazov kardeşler'i oynamak üzere bu ülkeye gelir. prova yapacaları yer bir fabrikadır ve oldukça pistir amma velakin oyun fevkalade mistir. provalar başlar ve olaylar gelişir...

    sahne geçişleri, oyuncuların performansı bir harika. bir çok kişinin bu filmden bîhaber olması ise kayıp onlar için, valla da kayıp...
  • tiyatro ile sinemanın birbirini beslediğini görmek, tiyatronun gücünü sinemada izlemek için eşsiz bir fırsat.
    karamazov kardeşleri okuyan herkesin izlemesi gerektiğini düşündüğüm, izlerken zevk alacaklarına emin olduğum bir film. kitabın tiyatrolaşmış oynunu oynayanlar gerçek isimleriyle filmde rol almışlar ve oyun halen tiyatrolarda sahne alıyor.
    şahsen smerdyakov karakterinin filmdeki yorumu beni en çok etkiledi. hayal gücümün ötesindeymiş.
  • kitabı okurken dikkatimi çeken her ayrıntıyı bulmuş olmanın verdiği haz paha biçilemez bir şeydi. filmde kullanılan muzik, seçilen mekan ve olağanüstü oyunculuk kitabı tekrardan okumuş hissi uyandırıyor. bu yönüyle diğer uyarlamalarla kıyaslanamayacak kadar başarılıdır diyebilirim.
  • zeka yüklü bir film. karamazov kardeşler gibi bir kitabı böylesi bir kurgu içinde sinemaya aktarmak deha işi bana kalırsa.
  • kenar köşedeki nadide film. o nidalar,o sancılar.
    always grateful dostoyevski.
  • feci birer tiyatral yeteneğin bir araya gelip böylesi güzel bir sinema uyarlaması yapması bana kalırsa da deha işi. dostoyevski’nin kitaplarını sinemaya yedirilmiş bir biçimde sıkça görmeye alışkınız, bu da yine hayran bıraktı.
    asıl hikayenin dışında başka bir hikayenin varlığı ise ince iş.
  • film çıktığında odtü'de lisanstaydım. nerede izlediğimi şimdi tam hatırlamıyorum. muhtemelen sinema tarihine ilgi duyduğum zamanlar olduğundan o dönem takip ettiğim etkinliklerden birindeydi.

    kitabın görece bir hayli eksik bir uyarlaması olsa da yönetmenin filmi tiyatrolaştırması ve buna uygun olarak eklediği oyun içinde oyun kurgusu izleyiciyi sıkmıyor. bugün bir kitapçıda dolaşırken sanat bölümünde rafların birinde bulup karıştırdığım kitapta bu filme referans verildiğini görünce hatırladım.

    bir yerlerden bulup tekrar izlesem sanıyorum yine keyifli birkaç saat geçiririm. hikayeyi neredeyse ezbere bilsem de fyodor'un ağzından köpükler saçarak "gruşşenkaaaa" diye sayıklaması ve smerdyakov'u canlandıran oyuncunun sergilediği gerçek sinister performansı beni mest etmeye yetecektir.
hesabın var mı? giriş yap