• gemlik'e gitme sebebi leziz hamburger dükkanı.
    sahabısı çok ilgili ve hoş sohbet.
    böyle motosikletle deli gibi gezip geldikten sonra hamburgerlere abanmak müthiş oluyor*.
    bi tane daha istiyor yerken insan ama o bi taneye bile yer olmadığını anlamak insanı üzüyor, zira güzel doyuruyor.
    tabii motorcunun en sevdiği turşu, berrak turşuları* da var dükkanda ordan da bir şuku alıyor.
    sahibinin adı can kartal, ki kendisi de şu ara olay tv'de hayatın tadı programına da çıkmaya başlamış bunu da kendisinin şef eğitimi aldığını öğrenip oradan konuşurken "ya sen bayaa tv'de programa çıksan olur" derken öğrenmek pek değişik oldu.
    gidin görün yiyin.
    bursa vilayet hudutları içindeki hatta komşusu vilayetler dahilindeki en iyi hamburgerci net!
  • şimdiye kadar yediğim en iyi hamburgeri burada yedim. sahibi de motorcu gezgin genç bir arkadaş. gemlik'e yolu düşen kaçırmasın.

    (italyan usulü adını bilmediğim bir corba da vardı menü de, onu da denemenizi öneririm)
  • sadece gemlik değil, bursa bölgesindeki en iyi hamburgerci olduğunu düşünüyorum. hakikaten çok iyiydi, fiyatlar da uygun. sahibi de baya kafa bir adam. ben tatmin oldum.
  • nadide bir mekan. hamburgerleri gerçekten çok lezzetli. yaşayalım ve yaşatalım.
  • arkadaşlarımın tavsiyesi ile bugün bursa merkezden kalkıp gittim gemlik'e. en yakın arkadaşım ve eşi mutfak sanatları akedemisi mezunu. onların sayesinde benim de yemek kültürüm baya gelişti aslında. daha önce en sevdiğim burgerci bursa'da fsm caddesi'nde bulunan big bear burger'di ki o mekânın sahibi olan çift de yine msa mezunuydu. orası ne yazık ki kapandı. neden kapandı bilmiyorum, deli gibi iş yapıyordu, müthiş sulu ve leziz köfteleri vardı. kimilerine göre köftenin karabiberi biraz fazlaydı. bana göre iyiydi. ıyi burgerci olan ya da olduğu söylenen 10'dan fazla mekânda burger yedim ve öyle sulu bir köfteye denk gelmedim hiç.

    gelelim bu mekana; buranın da sahibi msa mezunuymuş. şaşırmadım açıkçası. bekliyordum böyle bir şey ve bu yüzden kasadaki hanımefendiye (annesiymiş) sordum mekan sizin mi diye. oğlumun deyince eğitimi nedir diye sordum ama cevabı zaten tahmin ediyordum. karamelize soğanları bence mükemmel. köfteleri çok iyi. köfte konusunda ben hala big bear'i ilk sıraya koyarım ama onun dışında bursa merkezde yediğim diğer burgercilere kıyasla daha lezzetli ve hafif bir köfteleri var. bir eleştiri yapmak için zorlarsam sadece ekmeklerine laf söylerim. ama o da çok subjektif bir yorum olur. şöyle ki ben daha sert, daha yoğun bir ekmek seviyorum burgerde. buranın ekmekleri fazla yumuşak. menude ekmek icin brioche yaziyor da brioche zaten pasta gibi bir şey ve çok fazla yumurta ve tereyağı istiyor. haliyle fazla maliyetli bir ekmek, zaten burger ekmeği olmak için de -iyi bir brioche tabii- fazla lezzetli. ama o kıvamda bir ekmeği daha çok seviyorum ben burgerde. poğaça gibi olan ekmekleri yani. yalnız buranın ekmeklerinin lezzeti gayet iyi. sadece kıvamına ilişkin diyorum benim istediğim gibi değildi diye.

    bursa'da burgerinin görüntüsü gerçekten iyi olan ancak tat olarak -köftesi de dahil- bence büyük hayal kırıklığı olduğu halde çok övülen skully's e lezzet olarak çok üstün burası. fiyat olarak da bursa'daki muadillerinden daha uygun.

    edit: ne yazık ki kapanmış bir mekandır.
hesabın var mı? giriş yap