• araba (virajda/donerken) kayarsa, onunuzde yer de varsa, gaza basin fren yerine, boylece yeri tutup kaymayi durdurun. araba zaten yana kayiyor, tekerin donmesini durdurarak bu kaymayi engellemeniz mumkun degil.
  • karda en güvenli sandığınız katlı otoparklarda çok dikkat edin. genelde beton ve altı boş olduğu için beton üzerinde soğuktan buz tutmuş bölgeler olabiliyor. özellikle inerken çok dikkat edin geçen sene ben hangi duvara girersem daha az masraf yaparım acaba diye hesap yapmıştım 2 saniye içinde. sadece katlı otoparklar değil. altı boş olan her yerden tırsın köprü ve viyadükler özellikle.
  • araba kaymaya başladığında direksiyonu bırakın ve duaya başlayın. lakin bırakmadığınız da da aynısı olacak.
  • (bkz: kontra)

    (bkz: motor freni)
  • frene basmak yerine vites düşürerek motor freni yapmaya çalışın. hayat kurtarır.
  • birinci vitesi unutmak. olduğunuz yerde patinaj çekmek istemiyorsanız kalkışlarınızı ikinci vitesle yapınız. yer aşırı kaygan olduğunda kavrama noktasında 3. viteste de kaldırılabilir. ikinci vites aşırı gücün aktarımını engelleyerek düzgün bir tutunma sağlarken üçüncü vites arabanın istop edermiş gibi sallanmasını avantaja çevirir. araba & debriyaj hakimiyetiniz yüksek değilse ikinci vitesi uygulayın ancak üçüncü vitese ihtiyaç duyulan ekstrem koşullarda şansınızı zorlamayın.
  • kar lastiği takmayın. burası sibirya mı? bu lastik lobisinin, lastik satmak için uydurduğu bir şey. sanki daha önce kar lastiği vardı...

    araç patinaja düşerse daha fazla gaz verin, lastik sürtünmeden ısınıp, bölgedeki karı buzu saniyeler içerisinde eritiyor. böylece hareket etmeye devam ediyorsun.

    araç patinaja düşerse yoldan geçen vatandaşlardan rica edin, arkadan çekerli araçlarda vatandaşları bagaja oturtun ve otururken yaylansınlar. önden çeken araçlarda kaputa oturtun. direksiyonu sağa sola çevirin hep

    otomatik araçlarda kar düğmesi varsa kar düğmesine basın, yoksa spor moduna alın şanzıman gerekli deviri ayarlıyor.

    cip gibi arazi araçlarınız 20-22 jant arası ve spor lastikse hiç korkmayın. zaten dört çeker. verin gazı asfaltı bile parçalar vallahi.

    bütün bunları yapın ki, akşam haberlerde daha sonra da youtube vidyosu olarak çekirdek
    çitlerken izleyip gülelim.

    edit: besyaprakliyonca uyardı. sakın ha bu entry'imi ciddiye falan almayın.
    bunları uygulayanları akşam "nerde bu devlet niye tuzlamıyor" diye hönkürürken izleyip gülücez ve cık cık diycez.
  • mumkun oldugunca debriyajdan uzak durun.

    motor freni kullanin.

    takip mesafesini koruyun.

    ani gaz ve ani frenden kacinin
  • mumkunse toplu tasimaciliktan istifade edin.
    kis lastigi takmayin aracinizin arkasina vatandasi oturtun diyenleri takmayin. trafigi tikayan, patinaj nedeni ile saga sola zarar veren hep bu hareketler
    kis lastiginiz yoksa yola cikmayin
    patinaj zincirini gerekli gereksiz kullanmayin. takmak zorunda kalirsaniz saatte 40 kmnin uzerine cikmayin. abs kablolarina, davlumbaza, fren sistemine zarar vermeyin.
  • bu satırları okuyarak bilgi almaya çalışıyorsanız, çalışmayın, kullanmayın.
hesabın var mı? giriş yap