• we are all sisters and brothers sozunun gectigi acaip sarki//
  • prestij maymunlarinin hepbir agizdan bagira bagira cigirdiklari adi ustunde olan turku
  • son yuzyilin en iyi turkce $arkisi diye lanse edilmi$ti.(bkz: lanse)dogrudur tabi.
  • kameranın soldan sağa doğru kaydığı ve prestij familyasının her üyesinin yüzünü görmek zorunda kaldığımız zavallı bir klibi de vardır. grup vitaminin cep telefonu şarkısında epey dalga geçilmiştir bu yüce yapıtla...
  • vandaki çocuklar için çok fazla şey ifade ettiğini gördüğümde saygı duymaya başladığım şarkı
  • sanki turkce bilmeyen birisi bu sarkiya basindan sonuna kadar katlanabilirmis gibi "we are all sisters and brothers" diyerek biter. kime, hangi mesaji vermeye calismislar, anlayabilmis degilim. soyle bir sey mi acaba:

    "prestij muzik olarak piyasadaki butun kirolari toplayip kendi capimizda adam ettik, sonra aramiza bir kac taninmis isim daha alip bu corbayi yaptik. bu sarkiyla avrupa listelerini sallamayi planliyoruz."

    hayatta basarilar...
  • bildiğimiz gibi ibrahim tatlıses ile mahsun kırmızıgül uzun yıllardan beri kavgalıdırlar, konuşmazlar. bundan yıllar önce şimdi adını hatırlamadığım özel bir eğlence gecesinde bu parça eşliğinde mahsun ve iboyu sahnede barıştırırlar ve ikisi de bu parçada düete başlar. o barış anı sadece o gecede kalmış, dargınlıkları daha sonra kaldığı yerden devam etmiştir.
  • bu turkunun bir de tezahurat versiyonu vardi. bir haber bulteninde (yanilmiyorsam atv) mahsun kirmizigul'u cikarmislar bu yeni hit'inden bahsediyorlardi, daha sonra tribunlere de yansidigini falan soylediler, mahsun da "tribunler, kardeslik, benim sarkim, gurur duydum, hepimiz kardesiz hede hodo" temali birseyler zirvalamisti. simdi isterseniz hepberaber 90'larin ortasina inonu stadi'na gidelim ve bahsi gecen kardeslik turkusunun uyarlamasini dinleyelim (onemli not: her takim kendi versiyonunu yapmisti):

    -kartal oooyyy ooooyyy oyyyy, siker ooooyyyy ooyyyy ooyyyy, kartal oooyyy ooyyyy oyyyyy, siker oyyyyy oyyyyy oyyyyy...
    (bkz: oy anam oy)

    edit:
    basini da hatirladim aniden, soyleydi yanilmiyorsam:
    ne cimbom ne fener, hepside ibneler x2
    kartalin askiyla, inliyor tirbunler* x2
    kartal oooyyy ooooyyy oyyyy...
  • "bir kardeş kardeşi vuruyor" şeklinde başlayan kısmı türkünün çığırma kısmı olup, özcan deniz, alişan, izzet altınmeşe ve adını şu anda hatırlayamadığım kirli sakallı, ince sesli bir abi tarafından icra edilmiştir. özellikle izzet altınmeşe'nin söylediği kısım dudak uçuklatır.

    delican'ın uyarısı üzerine gelen edit: adını hatırlayamadığım o sakallı abi ümit yaşar imiş
  • girişinde vangelis - conquest of paradise kullanılmıştır. seneler sonra bugün dinledim.
hesabın var mı? giriş yap