• tcdd'nin sunduğu entegre ulaşım sayesinde ankara veya eskişehir'den akçay veya ayvalık'a ulaşmanızı sağlayabilecek olan tren. izmir-basmane yönüne giden trene biniyorsunuz ve balıkesir istasyonunda inip sizi körfez kıyılarına götürecek olan otobüse biniyorsunuz. yolculuk fiyatı ise şu şekilde hesaplanıyor: bindiğiniz yerden balıkesir'e kadar olan tren bileti ücreti + akçay için 6.400.000 tl, ayvalık için 7.400.000 tl. benzeri bir uygulama için (bkz: pamukkale ekspresi) #3106113
  • vagonları pamukkale ekspresi'yle tıpatıp aynı olan * bir tren. izmir mavi treni ve 9 eylül ekspresi varken sakın binmeyin.
  • 1930'lu yada daha eski yıllara ilişkin ülkemden insan manzaraları izlemek isterseniz,numarasız bir bilet alarak bu trenle izmir- ankara yada ankara izmir arası bir yolculu yapmanızı öneririm
  • bir kereliğine tercih ettiğim lakin ankara'dan izmir'e 15. saatte vardıktan sonra tövbe edip bir daha binmediğim dandik ekspres.bi ara manisa'da atlamaya falan kalkıştım ama arkadaşlar mani oldu.
  • vagonları demir ve sidik arası bir koku barındıran kaplumbağa expresi
  • her vagonunun ayrı sorunlu olduğu, her durakta duran; ancak yanınızda muhteşem bir insan varsa izmir hiç gelmesin, hep başı omzumda olsun dedirten ekspres.
  • izmir karşıyaka demiryolu geçişinin yer altına alınması çalışmaları nedeniyle artık belirsiz bir zamana kadar ankara - cigli arasında işleyecek olan tren. basmane ve karsiyaka'dan ücretsiz otobüs servisi olacak.
  • bugun m10 ile sefer yaptigi gorulmus, artik ankara eskisehir arasinda da dizel lokomotif ile cekilen tren.
  • seneler önce bununla ankara'dan izmir'e gitmiştik.yaklaşık 17 (onyedi) saatte falan.ucuz olsun diye tercih etmiştik bunu.zaten çapulcuyuz,güya tatile gidiyoruz,nerden kısabilirsek ordan kar.(mekanın birinde fazladan bi bira içsek kardır hesabı) o zaman da ikinci kez hazırlanıyorum öss'ye,haliyle öğrenci değilim yani pasom yok.biz gittik "sanki kontrol mü edecekler lan,saçımız sakalımız uzun,tipik öğrenciyiz işte" çakallığıyla öğrenci bileti aldık tabi,benim gibi ikinci kez hazırlanan bir arkadaşımla.şimdi neresi hatırlamıyorum ama izmir'e çok yakın bi yerde abiler bilet kontrolü yaptılar,saolsunlar öğrenci kimliğimiz olmadığını görünce de çatır çatır kestiler cezayı.17 saatin sonunda beyin amcıklaması geçiriyorken inmiştik izmir'e.güya ucuza gidecektik.aman diyim,çekilir dert değil bu.
  • 2007 de tekrar başlayan hızlı tren seferleri nedeniyle artık sadece balıkesire bile 13-14 saatte varan trendir. birde yanda mutlaka su bulundurulmalı karesi expresini kullanılacaksa. yemekli vagon kapandığı vakit tüm yol boyunca susuzluğunuz ve kaderinizle başbaşa kalabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap