• viking jargonunda dusman oldurmek demekmis.cunku dusmani yendiklerinde olulerini acik arazide birakirmis vikingler,bu cesetleri de kargalar yermis.peh peh...
  • şöyle ki; en müsait olmadığınız bir anda evinizin hava boşluğundan, bir ses gelir; tahmin çalışmaları sonucu bunun kuş olduğuna karar verirsiniz. (bkz: bir bu eksikti).hava boşluğuna açılırsınız ki, gördüğünüz manzara çatıdan yuvarlanmış bir yuvadır ve içinde bir yavruyu görürsünüz. hemen bir isim bulursunuz. ki o gün bir de sizi terk eden kediniz için ağlamış olsanız gerek daha bir aşkla sarmalayarak hayvan eve alınır. kedi niyetine başı okşanır, sevilir ve hemen eski kuşlardan kalma kafese konur. ama hayvan yemek yiyemez. veteriner aranır. tahmini bazda ebatlar, boy, kilo hesabı yapılır. anlaşılan ise bebek bir karga ile baş başa kalışınızdır. ama yetmez ertesi gün aynı yerden bir fiiiiyk sesi daha duyulur. bu da öncekinin kardeşi olsa gerek diyerek alınır. aynı beslenme saatlerinde beslenirler, sevilirler, okşanırlar. yürümeyi bile beceremeyecek kadar küçük hayvanların gözümüzü oyacak hale gelmeleri tarafımızca beklenmekte, sevgiyle evcilleştirilmektedirler. aman görseniz sevgi yumağı diye sever, sever, seversiniz. insan karga beslemeye görsün, gözü gözden çıkardık diyor.
    (bkz: biz diyoruz)
  • haydar dümen'in yaptığı eylem. evinde beslediği iki köpek bir kirpiden sonra 3. küme havanlarını oluşturan kargalar ameliyatla küçük dilleri alınmış olduğundan konuşabiliyorlar da. bundan başka haydar dümen'in cebinden para çalıp kızdıklarında ayağını gagalıyorlar.
  • elimizde yiyecek gördüğünüde bağara bağara gelip almaya çalışan, verdiğimiz mısır vs tanelerini ayak parmaklarımızın arasına saklamaya çalışan güzel hayvan. kaçtıktan aylar sonra bile sakladığı yiyecekleri buluyoruz.
  • balkona bayat ekmek koyarak da yapilabilir. evcil hayvan sahipleri gibi aramizda duygusal bir bag yok; yemeklerini yiyip gidiyorlar.
  • bankta oturmus waffleimi yerken arsizca yanima konan karga ile yaptigim eylem.

    once yanimdan gitsin diye yere attigim hamur parcalarini yedi. sonra elimle uzattigim parcayi elimden kibarca alip mideye indirdi.
  • iyileştirip doğaya saldığım sayısız hayvandan sonra yeni misafirim. kedilerin elinden kurtardım bugün. boş olan papağan kafesimde takılıyor şimdilik. biraz daha tüylenip kanatları uzasın tekrar bulduğum yere salacağım ama toparlanması uzun sürecek. çoğu kuştan daha cesur. yedirdik içirdik üstüne banyo da yaptırdık usul usul duruyor kafesinde.
  • ben de yapacagim sanirim
  • besle kargayı oysun lafını bizzat yaşamak içindir. bir arakadaşım üç senedir karga besliyordu. birgün bankta üç kişi oturmuş kuruyemiş yiyip bu hayvana da yediriyoruz, klasik soru geldi tabii "senin gözünü oydu mu şimdi bu" arkadaş "yok yav hiç yaşamadık öyle şey olmaz" dedikten birkaç saniye sonra hayvan üçümüzünde gözüne daldı. allahtan kaşta, elmacık kemiğinde hafif yarıklar ile atlattık. ogünden sonra arkadaş hayvana bakmayı bıraktı.
hesabın var mı? giriş yap