• türkiye'nin büyük eksikliklerinden birisidir. kafasına esen açıyor bir tane firma ama sonrasını takip eden yok. nasıl olsa denetleyen firma yok diye firma çalışanları kafasına göre takılıyor.

    kimisi kargoyu çalar, kimisi kargoyu kaybeder. müşteri hizmetlerini ararsın ama sallayan olmaz. şubeyi ararsın yalan söylemekten başka yaptıkları bir şey yok.

    sonra devlete şikayet edeyim dersin, bir bakarsın ki gideceğin bir kurum yok. mağdur oldun diye senin için yanarken, kargo firmasının sahibi pişkin pişkin kazandığı paraları harcıyordur. senin kargonu çalan veya kaybeden adamın dünya sikinde değil.

    devletin acilen bu firmaları denetleyecek bir kurum bulması gerekiyor.
  • (bkz: çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı)

    çalışanların iş güvenliği ve özlük hakları konularında denetler.
  • dün mng kargodan aradılar, paketiniz biz 16:00 gibi getireceğiz , daha erken olsun derseniz gelip şubeden alın. annem bi koşu al bari dedi. yakın zaten.
    iyi dedim , gittim! alıcı adını söyledim. kayıtlara baktı yok dedi öyle bir kargo.

    anneme bi telefon kimin adına gelecekti dedim. burada görünmüyor.
    o da acaba başka bir şube mi diye annem arayan numarayı geri aradı. tabi hatunun önündeki telefon çalmaya başladı. telefonu aldı diğer arkadaşına verdi , o da aldı yandaki masaya bıraktı. kimse telefonu açmıyor.

    aldım baktım annem arıyor :)
    yahu dedim şu telefonu niye açmıyorsunuz ben mi bakayım dedim.
    kadın afalladı... yine de açmadı telefonu.
    dedim bak o arayan numara adına kayıtlı kargo. oradan bakın nedir ne değildir. falan filaan.... baktı, tamam dedi gelmiş !

    son dakika : mng kargo tarafıma ulaşıp konuyla ilgili hassasiyet göstermiş ve ilgili şubeye gerekli bildirimin yapıldığını söylemiştir. teşekkür ederim.
  • ulastirma bakanlığı denetlerse hiç sırıtmaz.
  • sadece bağımsız denetim şirketleri tarafından finansal tabloları denetlenir. sağlık ile doğrudan ilişkisi olmayan sektörlerin (gıda, kozmetik, kişisel bakım, havacılık vs) dışında hangi sektörde bu şekilde bir denetim var ki? uçakların da bakımı, kontrolleri falan yapılıyor ama havayolu şirketlerinin hizmet kalitesi denetleniyor mu?
  • türkiye'nin geri kalma sebeplerinden biridir.

    ileri bir ülke için lojistik hizmetleri çok çok önemlidir. hızlı ve ucuz koli ve paket ulaşımı olmazsa olmaz hizmetler arasındadır. bakın, çin'den sipariş ettiğim bir ürün bana bazen 3-4 günde ulaştığı halde, türkiye'deki dandik kargocular istanbul'dan ankara'ya aynı sürede bir paketi getiremiyorlar.

    çin devleti taşıma hizmetlerine acayıp yüksek sübvansiyonlar uyguluyor. biz ise kıçı kırık yurtiçi kargo'ların olmayan iş ahlakı ve merhametine terk edilmiş haldeyiz.

    diyelim ki bir elektronik devre tasarlıyorsun ve prototip için hemen bir devre elemanı sipariş etmen lazım. siparişi verdin ve parasını da ödedin, ama kargocu efendinin keyfi yüzünden ancak 3 gün sonra sana ulaşıyor ürün. ne oldu üç günün boşa gitti.

    velhasılıkelam, medeniyet ve gelişmişlik bir bütündür, bir anlayıştır, bir mentalitedir.
    biz bu mentaliteden yoksun olduğumuz içindir ki kargocuyu bir denetleyen yok. başımızdakiler de lojistik ve ileri teknoloji arasında bir bağ kurmaktan aciz olduklarından bu düzen daha epey böyle gidecek. cümleten geçmiş olsun!
  • denetleseler n'olacak? adamlar jim carrey'nin ace ventura serisinin ilk filminde yaptığı deneysel hareketleri kargo paketleri üzerinde denemeye devam edecekler.
    ek: çalışanlar gerçekten düşük maaşla ve kötü şartlarda çalışmaktalar. onlara sorulduğunda kendi açılarıdan haklılar.
    ek 2: taşra illerinde iş bulmanın da zorluğundan mıdır bilinmez üç farklı taşra ilinde, mesleklerini layıkıyla yerine getiren kargo çalışanlarının nezaketlerine tanık oldum. iş yükleri azımsanacak ölçüde değildi.
  • gerçekten çok ihtiyacımız olan kurum. artık birçok alışverişimde aman yurtiçi kargoyla göndermeyin diye altını çize çize söylüyorum. çoğu zaten berbat ve müşteriye hiç özen göstermiyorlar. köklü değişim şart.
  • çok garip bir durum. her şeye maydanoz olmayı beceren devletimizin kargo şirketlerine karşı bir denetleme ve yaptırım mekanizması bulunmaması çok şaşırtıcı. ha bddk, btk, rtük vs. gibi denetleyici kuruluşlar var da başımız göğe mi eriyor derseniz, ermiyor ama en azından regülasyonları belirleyen ve kuralları koyan bir yasal merci var. haklı iseniz sonuna kadar gidebilirsiniz. misal böyle bir kurum olsa ve belirli km'ye ait mesafeler için maksimum teslim süresi koysa, kaybolan ürünler için bir cezai yaptırım getirse, km başına maksimum alınabilecek taşıma ücretini belirlese fena olmaz mı ?
  • kargo lojistik bakanlığı kurulup başına da binali'yi getirsinler. adamı nereye koysalar olmadı belki bu sefer olur.
hesabın var mı? giriş yap