• yönetmenliğini fırat tanış'ın yaptığı film. çekimleri başlamış. 9 mayıs 2014'de vizyona girecekmiş.
  • fırat tanış'ın yönetmen koltuğunda oturduğu, senaryosu cüneyt uzunlar'a ait, yapımcılığını da bilal kalyoncu'nun üstlendiği suç-gerilim filmi.
  • ilk teaserı yayınlanmış olan fırat tanış'ın son filmi. gösterim tarihi 9 mayıs.

    http://www.youtube.com/watch?v=w3_tvs2tzae
  • '' tetiği önce çeken yaşar. güçlü olan hayatta kalır.. ''
  • vizyon tarihi 9 mayıs olan film.
  • "babamı kestim ben .. öyle yani. önce, senelerce kafamda kestim."

    https://www.facebook.com/…6549343921&type=2&theater
  • fırat tanış'ın yönetmenliğini yaptığı filmin ikinci fragmanı da yayınlanmış.
    https://www.facebook.com/…6549343921&type=2&theater
  • merakla beklenen, izlenmesi gereken film. sözlerini cüneyt uzunlar'in yazdigi, firat tanis'in seslendirdigi pardon sarkisi bu film icin yazilmistir.

    pardon

    ayrica;

    (bkz: ses kumpanyasi)

    mor'üyalar
  • bir "ilk film" için iyi, hatta fazla iyi bulduğum film...filmin sonundaki "2012 yılında yazılmış aynı adlı oyundan" sinemaya uyarlandığı bilgisi olmasa rahatlıkla gezi olayları ve sonrasında olup bitenlerden yola çıkılarak yazıldığı söylenebilirdi.lakin öyle olmamış.filmden çıktığımda "2012 yılından neler olacağı belliymiş" diye düşündüm. hele mafyanın yanında cılız bir ağaç biten gökdelenin karşısına dikilip durduğu resim...adeta türkiye'nin son yılının ikonu.
  • gerilim ve suç türünde 107 dakika süren, gün itibariyle vizyona girmiş olan fırat tanış'ın ilk filmi. gerek turgut uyar ve 1984'e göndermelerle, gerekse kullandığı metaforlara anlatmak istediğini zekice ifade ediyor film. çok kişi yok filmde. diyalogları ince elenmiş sık dokunmuş, replikleri kısa bir süre sonra sosyal medyada paylaşılmaya başlanır diye düşünüyorum.

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    film evlilik içi tecavüz gibi kadına şiddetin çok dillendirilmeyen bir türünü de anlatıyor bu başarılı film. münevver'in doğmamış çocuğunu suya bıraktığı kısmı beni en çok etkileyen sahnesi, " ayakkabıyı yapan, yürüyüşü belirler" ve kapitalizme gönderme yapan "bir insanı öldürmek için gırtlağını sıkmana gerek yok, fakirliğe bırakına kendiliğinden ölür gider" cümleleri beni en çok etkileyen replikleri oldu.

    filmde aklıma takılan tek nokta; galip'i kasanın olduğu kata indirmedi güven. ya istisnasız her katta kamera vardı, adam görüntüleri silecekti, ya da kamera yoktu o katta o yüzden indirdi oraya. eğer kamera yoktuysa nereden biliyorlardı o kata indireceğini galip'i?

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    son olarak fırat tanış sen neymişsin be abi? hem ustaca oyna, hem başarılı bir şekilde yönet, hem de filmin şarkılarından birini söyle. sonraki filmlerinde de kendisine kat be kat hayran kalacağıma eminim.
hesabın var mı? giriş yap