• viyana şehrinin meydanlarından bir tanesi, merkez metro istasyonunun olduğu yer. büyük bir yeraltı geçidinin içinde kendini barındıran bu istasyonun bilumum çıkışları vardır ve bu çıkışlardan şehir merkezinin en can alıcı noktalarına ulaşılabilinir. bu çıkışlar kaertner strasse, karlskirche, opera yani oper gibi gibidir...
  • münih de bir metro istasyonunun ismi.
  • karl'ın yeri.
  • marienplatz dan sonra munihin ikinci buyuk meydanidir. alısveris merkezleri ile unludur.
  • viyana ' da üç metro hattının kesiştiği, uyuşturucu alım satımının, tüketiminin en yoğun olduğu, inanılmaz güzellikte barok bir kilisenin bulunduğu yer. viyana' ya ilk defa gelenlere akşam hava karardıktan sonra asla uğranılmaması tavsiye edilir ama saçma bir tavsiyedir bu! viyana gibi her yerinden güven, huzur, sakinlik fışkıran bir şehirde e pek tabi üç metro hattının kesişmesi, uyuşturu alanların satanların ortalıkta eğlenceli eğlenceli dolaşması adaba aykırı olarak nitelendirilebir. siz ki istiklal caddesi benim mekanım her hafta ordayım diyenseniz, yolunuz düşerse vivana'ya karlsplatz'ı da içinizde korku belirmeden, keyifle gezensiniz sonuçta!
  • munih'te bir meydanimsi. tam ortasinda bir buz pateni pisti, kenarinda yuvarlak nizamda bulunan binalardan birinde kocaman bir mcdonald's ve de ilerisinde bir kisim yanar doner neon isikli binalar gorulebilir. isartor - marienplatz - karlsplatz yurume yolunun bir ucunu, ayni zamanda da bizim istanbul icin surici diye tanimladigimiz kavrami munih'e uyarlarsak, munih'in surici sinirlarindan birini olusturur.
  • viyana'da, dört bir tarafı, görülmeye değer yapılarla çevrili meydan.

    bu meydan üzerinde; karlskirche (aziz karl'ın anısına yaptırılan kilise), viyana müzesi*, viyana teknoloji üniversitesi* ve (u1, u2, u4 metro hatlarının kesiştiği) karlsplatz istasyonu bulunur.
  • (bkz: stachus)
  • depresyondan kurtulma yöntemlerinden birine ev sahipligi yapar...aksam saatlerinde oper cikisindan cikip kärtner straße`ye dogru yürürseniz bütün görkemiyle karsiniza cikan staatsoper binasi ve arkada kalan kärtner straße insana yasadigini hissettirip,depresif halin gereksizligini vurgular.kisin karli havada karlsplatz starbucks`da da bir kahve icerseniz ciplak ayakla topraga basmissiniz gibi elektrigin vücudunuzu terkettigini farkedersiniz
  • sarhoşların içip kustuğu, ot çekildiği, uyuşturucu kullanıldığı viyananın 4. bölgesindeki merkezi metro durağı. böyle anlatılınca korkulmaması gerekir, zira kimse kimseye sataşmıyor. keşleri bile uysal kardeşim bu şehrin, herkes kendi halinde takılıyor. biraz zaman geçirseniz etraftakilerle eğlenebilmeniz bile mümkün.
    ayrıca oper binasına çıkışı bulunduğu için tuvaletinde strauss'un mavi tunası çalar.
hesabın var mı? giriş yap