• bunu bana bir başka şekilde babam da söylemişti.

    eskiden normal, seçimlerime saygılı olan babam, emekli olduktan sonra aşırı süleymancı olup böyle saçma sapan düşüncelere takılmaya başlamıştı.

    bir gün bana "kızla erkeğin aynı sınıfta okuması normal mi yani?" diye ciddi ciddi sormuştu.
    ben de "ben okudum, bana bişey olmamıştı" demiştim de işte o zaman asıl bilinç altında yatan pişmanlığı dökmüştü ortaya
    "biz bu kızı okutmayacaktık bu kadar, hata ettik!"

    ah babam, 13 yılda ne çok değiştin :(
  • çok doğru bir tespit. konu ile ilgili benzer bir açıklama da şöyle:

    "karma eğitim aslında saksağanların fıtratına uygun bir sistemdir. karma eğitim yapılan saksağan okullarındaki başarı da bunu doğruluyor. ayrıca karma eğitim yapılan saksağan okullarında bazı ornitorenklerin karşıt cinsleri pişirip yeme gibi yanlışları olabiliyor. karşıt cins hiç pişirilir mi? çiğ yemeleri gerekirdi. hem karşıt cins ne ulan!"

    kimsin-sen birecik temsilcisi hüknettin zirelbey
  • aslında kızların hiç okumaması gerekir.
  • ben bu ülkede daha fazla aklı selim bir insan olarak kalamayacağım sanırım.
    öncelikle karma olmayan eğitim öğretim veren kurumlara bakalım kız meslek ve erkek meslek liseleri, teknik liseler karma eğitim değildir. ama başarı oranı neden yüksek değil? bu kız meslek lisesinde okuyan kızlar okuldan ya da yatili ise yurttan kaçıyor. siz onları erkeklerle gorusmeyecek bir pozisyonda bırakırsanız sonuçları bu olacaktır. erkekler de içlerinde sapık bir erkek çocuğu besleyecektir. bastırılmış duygularla ne kadar doğru bir eğitim verebilirsiniz bu çocuklara? en saçma şeydir ki kazandırılması istenen ama kazandirilamayan bir davranış varsa ve çocuk yanlış yapiliyorsa eğitimin hatalı yan ürünü kabul ediliyor bizim sistemimizde. hiç bir ülke çocuklarını hatalı yan ürün goremezken biz görüyoruz.. karma eğitim olmadığı takdirde erkek çocukları karşı cinse nasıl yaklaşması gerektiğini, aynı sırada oturmadigi için otobüste, metroda yanyana nasıl oturulur bilemez. sonra #bacaklarınıtopla diye hasttag yaparız. lan olum her birey doğmadan 5 haftaya kadar kadın iken neyin fitratindan bahsediyorsun sen. ülkeyi çığrından çıkarın bizleri de iyice delirtin eğitim sistemiyle zırt pırt oynayın bizi manyaga çevirin. vallahi çok güzel.
  • kendi insan zanneden mahlukların mesnetsiz iddiası.

    bizim fıtratımıza ters deseydi hak verebilirdim zira insan değiller. ama ne hakla insanlar adına açıklama yapıyor bu mahluklar anlamıyorum.
  • fıtrat değil o gericilik, fıtrat olsa duramazsın.
  • karmayla eğitim zor.. çünkü insan bekleyip duruyor: "e iyi şeyler yaptım ama başıma hep kötü şeyler geliyor ne zaman karma olacak?" diye... hatta sonra etrafına bakıyor: "e kötüler hep daha başarılı oluyor onlar ne zaman dersini alacak karma olacak?" diye...
hesabın var mı? giriş yap