• (bkz: karma)
    (bkz: karisik)
  • şarkılardan fal tutarak, akıbetinin "denizler durulmaz dalgalanmadan" olması muhtemel hal ile halet-i ruhiye'dir ki, hisseden ser*in, serenity yolunun her daim açık olduğunu hatırlamakta
    "nothing ever is, but all things are becoming...
    all things are the offspring of flux and motion."
    diyen sokrates nam şahsa başvurması faydalıdr.
  • (bkz: karman corman)
  • (bkz: girift)
  • orhan velinin vazgeçemedigim adlı kitabında yer alan siiri
  • olmuyor olamıyor dedirten durumlar içinde kullanılır. olayların içinde kavanozda balık hikayesidir. karmakarışık olmasın diye uğraşırsan eğer kavanoza yünler düğümler sarılır. renkler güzel ve bir o kadar da karışıktır.
  • ray cooney'in yazdığı, haldun dormen'in yönettiği ve uyarladığı 2 perdelik komedi.

    eskişehir'de uzun zamandır* sahnelenen oyun; aldığı alkışları sonuna kadar haketmektedir. ciddi anlamda bir emek vardır, gidilip görülmesi farzır, emirdir, şarttır.

    genç şehir tiyatroları oyuncularını ayrıca tebrik etmek lazım.*
  • oldukça bayat oyun. 2-3 sene önce bir aralar adını sık sık duyuyordum, bir türlü denk getirememiştim. bu ay için biletler satılmaya başlandığında "karmakarışık" ismini görünce sevinerek aldım. fakat oyun, espriler, diyaloglar... e bildiğin basit lan bu oyun! komik de değil üstelik!

    tamam vodvil / fars 'ın getirdiği tüm özelliklere sahipti, e ama bu kadar zeka düzeyi düşük bir oyun da ayakta alkışlanmaz ki canım! daha önce vodvil izlemesem vodvilden tiksinirdim, o derece. oyunculara lafım yok ama. melda yılmaz hariç eskişehir şehir tiyatroları oyuncularını hep takdir ediyorum zaten.

    ve 2005'ten beri oynanıyormuş bu oyun, dün akşamki sonmuş şükür ki... oyuncular bile sıkılmış gibilerdi, seviniyorlardı bu finale resmen. neyse... diyeceğim odur ki "karmakarışık" tiyatronun recep ivedik'idir! eskişehir, tüm oyunları full çeken bir kent, seyircisi daha iyi oyunları hakediyor diyerek sosyal mesaj içerikli bir son veriyorum satırlarıma. şikeste bildirdi.
hesabın var mı? giriş yap